• ۱۴۰۳ جمعه ۵ بهمن
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4967 -
  • ۱۴۰۰ شنبه ۱۲ تير

مردی که خاطرات هاله نور را زنده می‌کند

عزيزي خادم، احمدي‌نژاد، كپي برابر اصل

علي ولي‌اللهي

 

به  شهاب‌الدين عزيزي خادم مي‌گويند مدير احمدي‌نژادي. بخشي از اين لقب به خاطر نزديكي او به پرويز كاظمي، وزير رفاه دولت احمدي‌نژاد و فعاليت در دم و دستگاه رييس دولت نهم و دهم است. بخش ديگري از اين لقب هم برمي‌گردد به نوع ديدگاه، رفتارها و اظهارات رييس جديد فدراسيون فوتبال.  عزيزي خادم بعد از ابقاي اسكوچيچ كه كم حاشيه‌ هم نبود، چهارشنبه شب در برنامه فوتبال برتر حاضر شد تا در مورد برخي مسائل فدراسيون و تيم‌هاي ملي حرف بزند. نوع نگاه اين مدير احمدي‌نژادي به اتفاقات رخ داده و چالش‌هاي پيش رو بي‌برو برگرد يادآور سخنراني‌ها و ژست‌هاي رييس‌جمهور سابق بود. 
پوپوليست كت ‌و شلواري
در وهله اول بايد گفت عزيزي خادم يك آدم پوپوليست است؛ درست عين احمدي‌نژاد. او هر بار كه بحث به سمت چالش مي‌رود و نياز به يك موضع‌گيري مشخص احساس مي‌شود پشت مردم سنگر مي‌گيرد و با الفاظي نظير تيم ملي حق مردم است يا اين تيم مال مردم است بحث را به سمت ديگري مي‌برد. عزيزي خادم وقتي به رياست فدراسيون رسيد هم با تعداد زيادي اظهارنظر پوپوليستي انتخابش را تحليل كرد. او گفت: «خدا را شكر مي‌كنم كه اين توفيق را به من داد تا به مجموعه فوتبال خدمت كنم. من به خدا توكل كردم، خوب است كه خدا به انسان صندلي بدهد. چون كار را به خدا واگذار كرده بودم خيلي اميد داشتم. هر اتفاقي مي‌افتاد سرنوشت من مي‌شد و خيلي برايم سخت نبود. حتي شمارش آرا را دوستان به من اطلاع  دادند! نمي‌خواهم بگويم استرس نداشتم ولي نتيجه هر اتفاقي دست خدا است. اگر كار را به خدا بسپاريم نتيجه و زندگي راحت‌تر مي‌شود.» عزيزي خادم در اين چند ماهه كه پا به فدراسيون گذاشته است مدام از بردن امكانات و فوتبال به مناطق كم‌برخوردار هم گفته است. 
از هاله نور تا حضور خدا!
عزيزي خادم همانند احمدي‌نژاد خيلي به متافيزيك و قاطي كردن آن با مسائل ديني علاقه دارد. رييس فدراسيون فوتبال اوايل خرداد و بعد از چند تصميم عجيب و غريب وقتي با سوال رسانه‌ها مواجه شد، گفت: «حضور خدا را در تصميماتم در ۷۰ روزي كه به فدراسيون آمده‌ام حس مي‌كنم.» احمدي‌نژاد هم وقتي از حضور در سازمان ملل برگشته بود هنگام ملاقات با آيت‌الله جوادي‌آملي گفت احساس كرده دور سرش هاله نوري قرار گرفته و باعث شده سران دنيا نتوانند چشم از او بردارند. البته بعدها معلوم شد آن  هاله  نور چيزي جز توهم آقاي رييس‌جمهور نبوده. حالا اينكه كي معلوم مي‌شود منظور عزيزي خادم از «حضور خدا»  در تصميماتش چه بوده خدا عالم است.
حكم دادگاه CAS كاغذ‌پاره‌ است
عزيزي خادم در برنامه چهارشنبه شب نشان داد ديدگاهش نسبت به قوانين بين‌المللي هم مثل محمود احمدي‌نژاد است. عزيزي خادم وقتي با اين سوال مواجه شد كه اگر خداي نكرده راي دادگاه حكميت ورزش در پرونده ويلموتس به ضرر ما بشود برنامه‌اش چيست، گفت: «فدراسيون فوتبال زيربار تعهد 6.5 ميليون يورويي به مارك ويلموتس نخواهد رفت و اين مبلغ را پرداخت نخواهد كرد.» او ادامه داد: «ما نه اين تعهد را خواهيم داد و نه اين توان را داريم كه اگر داشتيم هم نبايد اين پول را پرداخت مي‌كرديم.» انگار كه رييس فدراسيون فوتبال تصور مي‌كند حكم دادگاه حكميت ورزش كاغذپاره است و نمي‌داند درنهايت نهادي كه بايد پول غرامت احتمالي ويلموتس را بدهد فدراسيون است و برفرض كه قوه قضاييه بتواند بانيان آن قرارداد را به ميز محاكمه و حتي محكوميت بكشاند باز اين فدراسيون است كه بايد پول بدهد. هيچ‌كس در حال حاضر نمي‌داند منظور عزيزي خادم از اينكه ما زير بار نمي‌رويم، چيست؟ آيا قرار است به فيفا نامه بزنند و بگويند برويد از هر كس كه با ويلموتس قرارداد بسته پول بگيريد؟ اين نوع نگاه البته براي مردم ايران ناآشنا نيست، چراكه رييس‌جمهوري داشتند كه تحريم‌ها را ورق پاره مي‌خواند و رفتن ذيل بند هفت شوراي امنيت سازمان ملل را بي‌اهميت مي‌دانست. همان رييس‌جمهوري كه دوست داشت خودش رييس فدراسيون فوتبال هم بشود و با خواهش و تمناي نزديكان و گفتن اينكه اين كار خلاف قانون و عرف است منصرف شد. 
اساسنامه كيلويي چند؟
از ابتداي نشستن عزيزي خادم روي صندلي رياست فدراسيون فوتبال، او چندين عمل برخلاف اساسنامه فدراسيون فوتبال انجام داده. در وهله اول او بايد به دليل تمام‌وقت بودن كار در فدراسيون فوتبال از سمتش در شركت پتروشيمي اميركبير استعفا مي‌داد چرا كه او عضو موظف آن نهاد به حساب مي‌آمد. اما بعد از اشاره رسانه‌ها به اين موضوع شركت مذكور وضعيت عزيزي خادم را از موظف به غيرموظف تغيير داد تا مثلا مشكل حل شده باشد! در خود فدراسيون هم مي‌توان به انتصاب سرپرست براي جايگاه‌هاي نايب‌رييسي بدون توجه به مهلت قانوني ذكر شده در اساسنامه فدراسيون اشاره كرد. خبرگزاري تسنيم در اين رابطه نوشت: «بيش از ۳ ماه پس از انتخابات رييس جديد فدراسيون و نايب‌رييس سوم، جايگاه نايب‌رييس اول و دوم همچنان در اختيار دو سرپرست منصوب از جانب عزيزي خادم است و با تذكرات متعدد رسانه‌ها همچنان فدراسيون فوتبال اقدامي جهت برگزاري مجمع و انتخاب قانوني نواب رييس اول و دوم انجام نداده است. اين در حالي است كه بر اساس متن صريح اساسنامه رييس بايد حداكثر سه ماه پس از برگزاري مجمع انتخاباتي جهت تعيين تكليف كرسي‌هاي خالي‌مانده هيات‌رييسه و در شرايط فعلي انتخاب قانوني نايب‌رييس اول و دوم اقدام كنند كه چنين اقدامي تاكنون صورت نگرفته است.» از اين دو نفر مهم‌تر جايگاه دبير كلي است كه فعلا در اختيار منصور قنبرزاده قرار دارد اما مهلت قانوني براي او نيز به اتمام رسيده است. عزيزي خادم همچنين ۲۴ انتصاب اخيرش را بدون برگزاري جلسه با هيات‌رييسه فدراسيون انجام داده است. اين يادآور آن جمله معروف دادستان كل كشور در مورد احمدي‌نژاد است كه سال ۹۶ ‌گفت: «كسي ۸ سال مديريت عالي كشور را عهده‌دار بوده كه خصوصا در چهار سال دوم مديريتش كلكسيوني از قانون‌گريزي و عمل خلاف قانون داشته.» همچنين مي‌توان به اظهارنظر محمدرضا خباز، عضو هيات تطبيق مصوبات دولت با قوانين و مقررات جاري كشور هم مراجعه كرد كه در مورد احمدي‌نژاد گفته بود: «يك‌چهارم مصوبات دولت احمدي‌نژاد غيرقانوني بود.» جالب‌تر اينكه هم احمدي‌نژاد، هم عزيزي خادم مرتب دم از قانون و شفافيت مي‌زدند و مي‌زنند. 
كابينه من، خط قرمز من!
جالب‌ترين شباهت احمدي‌نژاد و عزيزي خادم استفاده از حلقه دوستان نزديك و حفاظت از آنها تحت هر شرايطي است. همان‌طوركه احمدي‌نژاد مي‌گفت كابينه من خط قرمز من است و هيچ‌گاه زير بار فساد مالي نزديكانش كه حتي در دادگاه به اثبات رسيد نرفت، عزيزي خادم هم با تبرئه كردن دوست نزديكش از تاثير در پرونده ويلموتس نشان داد درسش را خوب ياد گرفته است. عزيزي خادم در برنامه فوتبال برتر در مورد نحوه عقد قرارداد با ويلموتس و تاثير هيات‌رييسه وقت گفت: «آنچه ما مي‌دانيم، هيات‌رييسه هم خيلي در جريان نبود.» منظور دقيق عزيزي خادم از هيات‌رييسه حيدر بهاروند يار نزديك مهدي تاج است كه حالا سرپرست نايب‌رييسي فدراسيون فعلي را هم بر عهده دارد و از دوستان نزديك آقاي رييس به حساب مي‌آيد. رييس فدراسيون فوتبال حتي در مورد انتصاب‌هاي جديدش كه از بين روساي هيات‌ها بوده هم گفت «طبيعي است از كساني كه در انتخابات از من حمايت كردند استفاده كنم.» خبرگزاري ايسنا نوشت: «روز دوشنبه فدراسيون فوتبال به رياست شهاب‌الدين عزيزي خادم حكم انتصاب ۲۴ نفر در كميته‌هاي مختلف فدراسيون فوتبال را صادر كرد كه از اين تعداد، ۱۵ نفر روساي هيات‌هاي فوتبال كشور هستند. علاوه بر اين، حميدرضا مهرعلي، احسان اصولي، شهره موسوي و همين‌طور محمدرضا كافي نيز از ديگر كاركنان فدراسيون و دوستان نزديك عزيزي خادم هستند كه بعضا براي سمت‌هاي دوم و سوم خود حكم گرفته‌اند.»
به اينها اضافه كنيد انتصاب مهرداد سراجي دوست قديمي عزيزي خادم در سايپا به سرپرستي كميته فوتسال در حالي كه اين شخص مديرعامل سايپا هم هست و در هيات‌رييسه هم حضور دارد. همچنين انتصاب مجيد خورشيدي بدنساز عزيزي خادم در تيم راه‌آهن به سمت سرپرستي تيم ملي. كسي كه بزرگ‌ترين رزومه‌اش چند روز سرمربي‌گري در تيم ماشين‌سازي بوده و سپس اخراج شده و بيشتر عمر فوتبالي‌اش در دسته‌هاي پايين‌تر گذشته. انتصاباتي كه سمت گرفتن‌هاي محمد علي‌آبادي به عنوان يك مدير شهرداري در راس سازمان تربيت‌بدني و سپس وزارت نفت يا قرار گرفتن مرحوم دكتر كردان با مدرك فوق‌ديپلم در مقام وزير كشور را به ياد مي‌آورد. جالب اينكه عزيزي خادم مثل احمدي‌نژاد تمام‌قد از آدم‌هاي نزديكش حمايت مي‌كند. 
ماشين‌هاي سياه بزرگ و پرواز اختصاصي
به عنوان آخرين تشابه عزيزي خادم با رييس‌جمهور سابق مي‌توان به «جو دادن»هاي بي‌مورد اشاره كرد. چه كسي فكرش را مي‌كرد يك رييس فدراسيوني بيايد كه پيج زدن براي تيم ملي در اينستاگرام را دستاورد بزرگ بداند؟ محمود احمدي‌نژاد هم در زمان رياستش بر دولت در مورد مسائل خيلي ساده بزرگ‌نمايي مي‌كرد و كارهايي كه پيش از خودش به صورت طبيعي انجام مي‌شد را صرفا به خودش نسبت مي‌داد و آنها را شق‌القمر مي‌دانست. هيچ‌كس يادش نرفته احمدي‌نژاد هنگام برگشت از نخستين حضورش در مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك چگونه ماشين‌هاي ليموزيني كه براي روساي جمهور آماده شده بود و امري همگاني به حساب مي‌آمد را توصيف كرد. احمدي‌نژاد در جلسه‌اي در اين رابطه گفته بود: «همين پارسال كه ما رفته بوديم نيوريورك، كاروان بزرگي راه انداخته بودند. آنها اندازه رييس‌جمهور خودشان از ما حفاظت مي‌كنند. بيست‌تا سي‌‌تا ماشين راه مي‌افتد. همه از اين ماشين‌هاي سياه... براي اينكه در دل مردم وحشت بيندازند...» عزيزي خادم هم در برنامه چهارشنبه شب فوتبال برتر در مورد پرواز تيم ملي به منامه كه طبيعتا بايد به صورت اختصاصي مي‌بود چون ايران و بحرين پرواز مستقيم ندارند، گفت: «تيم ملي اكنون دوباره صاحب هويت و برنامه‌ريزي شده است. تيم ملي با هواپيماي اختصاصي به كشوري مي‌رود كه روابط ديپلماتيك با كشورمان ندارد. هنگ‌كنگ با اقتصاد 15 دنيا با سه پرواز به بحرين آمد.» عزيزي خادم توضيح نداد كه اگر پرواز اختصاصي گرفته نمي‌شد تيم ملي چطور مي‌خواست راهي بحرين بشود؟ او همچنين نگفت كه اعزام تيم‌هاي جوانان و اميد به تاجيكستان و ازبكستان در سال‌هاي قبل با پرواز اختصاصي كه خيلي هم طبيعي بوده ارتباطي با احياي هويت آنها داشته يا خير؟ پرواز اختصاصي آن‌قدر مساله نرمالي در فوتبال است كه حتي برخي تيم‌هاي ليگ برتري براي سفرهاي استاني از اين نوع پرواز استفاده مي‌كنند.  يكي ديگر از چيزهايي كه عزيزي خادم در موردش اغراق مي‌كند به برگزاري جلساتش برمي‌گردد. او چهارشنبه شب گفت: «اخيرا با تمام كميته‌ها و دپارتمان‌ها جلسه داشتيم كه براي اولين‌بار در فوتبال كشور رقم خورده است.» واقعا جاي سوال دارد كه چطور رييس فدراسيون مي‌گويد برگزاري چنين جلسه‌اي براي نخستين‌بار در فوتبال ايران رقم خورده؟ عزيزي خادم در همان جلسه‌اي كه به آن اشاره كرد گفته بود «البته قصد داريم اين جلسات را به صورت ماهانه حتي در استان‌ها برگزار كنيم» كه نشان مي‌دهد اين مدير احمدي‌نژادي به سفرهاي استاني هم علاقه بسيار زيادي دارد. همان سفرهاي استاني كه قبل از احمدي‌نژاد و بعد از او جزو برنامه‌هاي همه دولت‌ها بوده اما رييس‌جمهور وقت جوري وانمود مي‌كرد كه فقط اوست كه چنين كارهايي مي‌كند. عزيزي خادم در مسائل خيلي ريز هم جو مي‌دهد. مثلا در مورد آوردن كمك‌داور ويديويي گفت «داوران ۵ ماه نياز دارند در اين مورد آموزش ببينند براي همين VAR خوش‌بينانه از نيم فصل آينده در دسترس خواهد بود!» معلوم نيست در كلاس‌هاي آموزشي عزيزي خادم قرار است چه چيزي تدريس شود كه تقريبا نصف سال زمان مي‌برد! فوتبال ايران با هدايت اسكوچيچ و زحماتي كه بچه‌هاي تيم ملي كشيدند، توانست از پيچ خطرناك منامه به سلامت عبور كند و حالا بايد به فكر بازي با تيم‌هاي كره‌جنوبي، اماراتی، عراق، سوريه و لبنان باشد تا كار صعود به جام جهاني را يكسره كند. در اين ميان همه اميدوارند عزيزي خادم با وجود همه شباهت‌ها به شخص مورد علاقه‌اش در سياست، در مديريت تغيير رويه بدهد و خداي نكرده كار به جايي نرسد كه از زبان او بشنويم «آب رو بريز همون‌جا كه مي‌سوزه» وگرنه معلوم نيست تا چهار سال آينده چه بر سر فوتبال خواهد آمد. 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون