بيژن ذوالفقارنسب از قرعهكشي انتخابي جام جهاني ميگويد
خوب شد با استراليا همگروه نشديم
گروه ورزش
صبح پنجشنبه به وقت تهران قرعهكشي مرحله نهايي انتخابي جام جهاني در آسيا برگزار شد. در اين قرعهكشي تيم ايران در سيد يك به همراه ژاپن قرار داشت و به اين بدان معنا بود كه امكان همگروهي اين دو تيم وجود ندارد. بعد از اينكه داتو ويندسور جان دبيركل كنفدراسيون فوتبال آسيا يك به يك قرعهها را در آورد و رسيد به گلدان آخر و جايي كه بايد از بين ايران و ژاپن انتخاب ميكرد، طرفداران فوتبال در ايران براي چند لحظه ميخكوب شدند. انتخاب آقاي دبيركل ميتوانست ما را بفرستد به گروه يك جايي كه كره جنوبي، امارات، عراق، سوريه و لبنان حضور داشتند يا ممكن بود بفرستد به گروه دو يعني جايي كه استراليا، عربستان، چين، عمان و ويتنام قرار گرفته بودند كه روي كاغذ گروه سختتري به نظر ميرسيد. در نهايت با اندكي چاشني شانس تيم ايران راهي گروه يك شد و حريفانش را براي رسيدن به جام جهاني قطر در آخرين مرحله شناخت.
دكتر بيژن ذوالفقارنسب، مربي سابق تيم ملي و كارشناس فوتبال كشورمان در رابطه با اينكه آيا ما در گروه آسانتري قرار گرفتيم، به روزنامه اعتماد گفت: «به نظرم سادهنگري است كه ما از روي اين دو گروه بگوييم گروه ما سخت است يا آسان يا كاش فلان حريف در گروه ما بود يا فلان حريف نبود. تمام تيمهايي كه به اين مرحله رسيدند از توانمندي و قابليت فوتبالي ويژهاي برخوردار هستند. در اصل در فوتبال هيچ تيمي از قبل برنده نيست و همه چيز در ميدان مسابقه رقم ميخورد.» ذوالفقارنسب ادامه داد: «گروه ما گروه خوبي است. هرچند تعدادي تفكرات و ذهنياتي دارند اما من ميگويم نتايج مسابقه فقط در زمين فوتبال مشخص ميشود. شرايط تيم در آن روزي كه وارد زمين ميشود، اينكه از چه ميزان آمادگي برخوردار است تا اينكه از چه ميزان امكانات آمادهسازي استفاده كرده يا چه اندازه اردوهاي قابل قبول و استاندارد برگزار كرده و به چه ميزاني اطلاعات از حريفانش به دست آورده، تاثيرگذار است.»
مربي سابق تيم ملي در مورد اينكه تيم ايران اغلب با همسايههاي مرزياش همگروه شده و آيا اين به نفع ماست يا خير، گفت: «فاصله بين تهران و كشورهايي كه قرار است با آنها بازي كنيم مساله بسيار مهمي است. خيلي خوب شد با استراليا بازي نداريم. چون مسافت خيلي زياد است. يا چين و ژاپن و ويتنام. ۴ تيم از همگروهيهاي ما يعني امارات، عراق،سوريه و لبنان همگي همسايه ما هستند. اين يك امتياز است. ولي اين به لحاظ فوتبالي قابل ارزيابي نيست.» ايشان افزود: «براي دوران آمادهسازي اميدوارم فدراسيون بتواند اردوهاي مناسبي را به تناسب وضعيت اقليمي كشورهايي كه بايد با آنها بازي كنيم، تدارك ببيند. بازيهاي تداركاتي بايد به تعداد كافي داشته باشيم. هر بازي بايد اهدافي را در پيش داشته باشد. مثلا ما بازي داريم با كشوري مثل عربستان. بايد با تيمهايي بازي داشته باشيم كه ويژگيهايي مثل عربستان داشته باشند. كساني كه كارشناسان آناليز هستند به خوبي درك ميكنند كه منظورم چيست. در اين زمينه فدراسيون فوتبال كارگروههاي استانداردي را پيرامون تيم به وجود بياورد تا بتوانيم از اين مرحله هم به خوبي بالا برويم.»
كارشناس فوتبال كشورمان در واكنش به اينكه برخي ميگويند ما هميشه كره و امارات را بردهايم و مشكلي از اين بابت نداريم، گفت: «من موافق اين نظريه نيستم. كمتر از يكسال قبل ما به عراق باختيم. به كره هم كم نباختيم. اصلا نتايج دور را بايد فراموش كرد. تيم بايد با اقتدار كارش را انجام دهد. خصوصا اينكه ما بازيكنان بسيار خوبي داريم كه در اروپا شاغل هستند. نوع بازي، زندگي و استراحت آنها هم بايد از طريق كارگروه فني تيم ملي رصد بشود. آنها هميشه بايد در جريان باشند و كادرفني از شرايط آنها آگاه باشد. بازيكنان ويژهاي در اروپا داريم كه در موفقيت ما در منامه بسيار بسيار اثرگذار بودند. در مجموع بسيار سخت است كه بگوييم اگر كره جنوبي را ببريم، رفتيم بالا. همين سوريه به ياد دارم يكي، دو بار خيلي تيم ما را آزار داده است. همه حريفان را بايد جدي گرفت و هر بازي بايد حكم فينال را داشته باشد.»
بيژن ذوالفقارنسب در پايان با اشاره به منطقي بودن ابقاي اسكوچيچ در اين مقطع زماني گفت: «به نظرم با توجه به وضعيت زماني و نداشتن مربي مورد تاييد جامعه فوتبال، يعني كسي كه اشراف خوبي به فوتبال منطقه داشته باشد، همين ادامه كار آقاي اسكوچيچ بهترين و مناسبترين تصميم بود كه گرفته شد.»