خبرخوان
پايانه مرزي يزدان پس از ۷ سال بازگشايي شد
حميد ملانوري، استاندار خراسان جنوبي خاطرنشان كرد: با اعتباراتي كه تامين شد و تلاش دستگاههاي اجرايي، زيرساختهاي لازم در اين بازارچه تامين شده است.استاندار متذكر شد: مدتهاي مديدي است كه با توجه به درخواستهاي مردم در شهرستانهاي مرزي استان و به جهت استفاده حداكثري از موقعيتهاي مرزي موجود، موضوع بازگشايي بازارچههاي مرزي بهطور جدي دنبال ميشود. ملانوري با تاكيد بر اينكه مرز از پيشرانهاي مهم اقتصادي و توسعهاي استان است، گفت: با توجه به پيگيريهاي صورت گرفته و با حمايت دولت، تلاشها نتيجه داد و امروز شاهد اين هستيم كه گلورده، يزدان و دوكوهانه هم ميتوانند همچون ماهيرود، شاهد فعاليت تجار باشند. وي ادامه داد: با رايزنيهايي كه صورت گرفت و اقداماتي كه انجام شده، به زودي شاهد بازگشايي كليه بازارچههاي مرزي استان پس از ۷ سال خواهيم بود.
لزوم كمك مالي و پرداخت يارانه به مشاغل در دوران كرونا
حجتالله عبدالملكي، وزير تعاون با بيان اينكه بيشتر اقدامات صورت گرفته در شرايط كرونا تاثير كوتاهمدت داشته است، گفت: در حوزه كسب و كارها بايد چند كار اساسي صورت گيرد، در مورد مشاغل رسمي، كمكهاي مالي انجام شود و به آنها يارانه پرداخت كنيم؛ ساير كشورها نيز با شرط حفظ نيروي كار، اين اقدام را انجام دادهاند. وي افزود: ما بايد ۲ كار انجام ميداديم كه انجام نشد، اما در شرايط كنوني بايد براي اجراي آنها برنامهريزي كنيم كه يكي از آنها تكميل زيرساختها بوده كه بحثهاي اطلاعاتي از مهمترين ملزومات آن است و در حوزه كسب و كارها نيز بايد چند كار اساسي انجام شود، به اين صورت كه در مورد مشاغل رسمي، كمكهاي مالي صورت بگيرد و لازم است براي آنها يارانه پرداخت كنيم، ساير كشورها نيز با شرط حفظ نيروي كار و تداوم بيمهپردازي به اين امر مبادرت ورزيدند.
سفرهاي جادهاي باز هم افزايش يافت
سفرهاي جادهاي در هفته گذشته افزايش يافت و در شرايطي كه همچنان استانهاي كشور در وضعيت قرمز كرونايي به سر ميبرند، مقصد مردم از استانهاي شمالي به جنوب كشور تغيير كرد. بر اساس جديدترين گزارش مركز مديريت راههاي كشور، از تحليل وضعيت تردد در روزهاي پنجم تا يازدهم شهريور ماه، متوسط تردد بين استاني به يك ميليون و ۶۰۸ هزار و ۶۶۹ وسيله نقليه رسيده كه اين ميزان سفر افزايش ۲۰ درصدي نسبت به مدت مشابه در هفته قبل از اين گزارش داشته است. البته اين آمار همچنان كاهش ۱۴ درصدي را در قياس با بازه زماني مشابه در سال گذشته نشان ميدهد.
شاخص بورس از 1.5 ميليون واحد گذشت
در جريان دادوستدهاي ديروز بازار سرمايه بيش از 10ميليارد و 446ميليون سهم و حقتقدم به ارزشي بالغ بر 8هزار و 798ميليارد تومان در بيش از يك ميليون و 37 هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 20هزار و 428واحدي در ارتفاع يكميليون و 541هزار واحد قرار گرفت. بيشترين اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاري به نام نمادهاي معاملاتي شركتهاي صنايع پتروشيمي خليجفارس، توسعه معادن و صنايع معدني خاورميانه و پتروشيمي نوري شد.
وزيركشاورزي: اعتقادي به قيمتگذاري دستوري ندارم
سيد جواد ساداتينژاد، وزير جهاد كشاورزي با اشاره به اينكه قيمت ثابت و دستوري روي محصولات را قبول ندارم، عنوان كرد: بايد درصد مثبت و منفي نوسانات بازار و سود توليدكننده مدنظر قرار گيرد تا بتوانيم بازار را تنظيم كنيم. وي با بيان اينكه بخش توليد در بخش كشاورزي بنگاه اقتصادي است و بايد سوددهي داشته باشد، اظهار داشت: اگر توليد سوددهي نداشته باشد پايدار نخواهد بود . وي با بيان اينكه در تامين گوشت، مرغ و تخممرغ دچار مشكل هستيم، خاطرنشان كرد: اگر تشكلها در كنار وزارت جهاد كشاورزي بمانند، ميتوانيم در مدت زمان مطلوب و كوتاهي از اين شرايط عبور كنيم، در اين شرايط بايد مواظب مردم و بازار و همچنين مراقب افرادي كه ميخواهند بازار را به چالش بكشند، باشيم.
4دليل براي كاهش قيمت مرغ
قيمت مرغ در بازار تهران در هر كيلو 7 هزار تومان كاهش داشت. مشاور اتحاديه سراسري مرغداران 4 دليل اصلي كاهش قيمت را عنوان كرد. كمالي به 4 دليل كاهش قيمت مرغ اشاره كرد و گفت: نخست اينكه خنك شدن هوا به استحصال بيشتر مرغ در مرغداريها كمك ميكند، زيرا در هواي گرم اشتهاي مرغها كمتر شده و تلفات بيماري نيز بيشتر ميشود. وي دليل دوم را افزايش جوجهريزي عنوان كرد كه در ماههاي تير و مرداد يك ميليون جوجهريزي بيشتر شده و تعداد به 114 ميليون در ماه رسيده است. كمالي دليل سوم را ورود جوجه وارداتي به مرغداريها عنوان كرد كه ميزان جوجهريزي در مرغداريها را افزايش داده است. مشاور رييس اتحاديه سراسري مرغداران دليل چهارم را كه از نظر وي مهمترين است، اينگونه عنوان كرد: ممنوعيت ورود مرغ زنده از استانهاي شمالي به كشتارگاههاي تهران برداشته شده است، اين موضوع از نظر رواني تاثير گذاشته، اما اينكه آيا عملا چنين چيزي اتفاق افتاده است را بايد بيشتر بررسي كرد.