خبر
مسكو: به طالبان سلاح نميفروشيم
نماينده ويژه رياستجمهوري روسيه در امور افغانستان روز جمعه گفت، مسكو تمايلي به فروش سلاح به طالبان افغانستان ندارد و گفتوگو درباره چنين احتمالي بيمورد است. ضمير كابلوف، نماينده ويژه رياستجمهوري روسيه در امور افغانستان در گفتوگويي با خبرگزاري اسپوتنيك گفت: گفتوگوها درباره فروش سلاح به طالبان افغانستان بيمورد است و من نظري جز اين ندارم. روسيه تمايلي براي انجام چنين كاري ندارد. وي ادامه داد: طالبان نيازي به سلاح ندارد چون به قدر كفايت سلاح در اختيار دارد و امريكا وقتي افغانستان را در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ ترك كرد، تسليحات زيادي را در افغانستان بر جاي گذاشت و من فكر ميكنم اين براي طالبان كفايت ميكند. نماينده ويژه رياستجمهوري روسيه در امور افغانستان همچنين ادامه داد: در عوض، ما بايد به اين فكر كنيم كه طالبان به دليل بيپولي شروع به فروش اين سلاحها نكردند، مخصوصا سيستمهاي ضدهوايي قابل حمل كه امريكاييها بايد هنگام فرار آنها را رها كرده باشند. اين تسليحات ميتوانست به دست گروههاي تروريستي از اروپا تا آفريقا بيفتد و اينطور مشكل بزرگي پيش ميآمد. اين مقام مسوول روس همچنين گفت، مسكو قرار است يك محموله بزرگ ديگر از كمكهاي بشردوستانه را به افغانستان در ۱۸ دسامبر ارسال كند. نخستين محموله در نوامبر ۲۰۲۱ ارسال شد و دومين محموله هم اوايل دسامبر به افغانستان انتقال يافت. وي ادامه داد: اين سومين محموله كمكهاي بشردوستانه به افغانستان قرار است ۱۸ دسامبر و درست پيش از اجلاس وزراي سازمان همكاري اسلامي با سه هواپيما به كابل منتقل شوند. اين محموله كمكهاي بشردوستانه شامل مواد غذايي، آرد و دارو است.
ديدار سلطان عمان با بوريس جانسون در لندن
دولت انگليس در بيانيهاي اعلام كرد كه بوريس جانسون، نخستوزير انگليس با هيثم بن طارق، سلطان عمان در لندن ديدار و گفتوگو كرد. در اين بيانيه آمده است كه دو طرف در اين ديدار درباره توافقنامه تجارت آزاد ميان انگليس و شوراي همكاري خليجفارس رايزني كردند. جانسون و سلطان عمان همچنين فرصتهاي سرمايهگذاري در زمينه فناوري سبز و تجديدپذير در انگليس و عمان را بررسي كردند. دو طرف همچنين درباره بحران يمن و مذاكرات وين براي احياي توافق هستهاي ايران گفتوگو كردند. طبق اين بيانيه، هيثم بن طارق و جانسون همچنين بر افزايش و تقويت همكاري دفاعي و امنيتي ميان انگليس و عمان تاكيد كردند.
فرار صدها ميانماري به تايلند
مقامهاي تايلندي اعلام كردند، صدها تن از جمله تعداد زيادي از كودكان در پي افزايش درگيري بين ارتش ميانمار و يك گروه شورشي به مرز تايلند گريختهاند. به گزارش ايسنا، به نقل از خبرگزاري رويترز، مقامهاي تايلندي در استان «تاك» واقع در مرز غربي اين كشور در بيانيهاي اعلام كردند: حدود ۷۰۰ تن از مردم ميانمار كه تعداد زيادي كودك در ميان آنها ديده ميشود به شهر «مائه سوت» گريختهاند و اين رويداد پس از درگيري ميان اتحاديه ملي كارن -يك گروه شورشي ميانماري- با ارتش اين كشور رخ داده است. «يه مين»، يكي از مقامهاي كميته ائتلاف كمكرسان كه يك گروه حمايت از مهاجران ميانماري در تايلند است، گفت، ۲۵۰۳ تن از جمله ۵۴۵ كودك در شهر مرزي تايلند پناه گرفتهاند. وي ادامه داد: اين افراد كه بيشتر از روستاي «لاي كاي كاو» و ديگر مناطق ميانمار هستند، در شهر مرزي با تايلند پناه گرفتهاند و ما با همكاري دولت تايلند براي آنها غذا تهيه ميكنيم. ميانمار اول فوريه سال جاري ميلادي با كودتاي نظامي ارتشيها عليه دولت دموكراتيك آنگ سان سوچي، رهبر دموكراسي خواه اين كشور در آشوب و تنش بهسر ميبرد و اين مساله باعث شده تا اعتراضاتي گسترده در شهرهاي اين كشور رخ دهد و درگيريهايي نيز بين نيروهاي مخالف حكومت نظاميان و ارتش در بگيرد.
همكاري رژيم صهيونيستي و مغرب براي ساخت پهپاد
منابع صهيونيستي به وبسايت عبريزبان «شپرد مديا» (متخصص در امور نظامي) گفتند كه رژيم تلآويو و دولت رباط جهت ساخت دو كارخانه توليد پهپادهاي تهاجمي و شناسايي در خاك مغرب به توافق رسيدهاند. به نوشته روسيا اليوم، يكي از اين كارخانهها قرار است در شمالشرق و ديگري در جنوب مغرب ساخته شود. اما توافق مذكور منحصر به توليد پهپاد نيست. طبق اين توافق همچنين قرار است تا رژيم صهيونيستي تكنولوژي توليد برخي ادوات نظامي خود را در حوزه دفاعي و تهاجمي دراختيار مغرب قرار دهد. براساس ترجمه خبرگزاري فارس، شپرد مديا همچنين نوشت كه مغرب اخيرا سامانه مقابله با پهپاد موسوم به Skylock Dome را از رژيم اسراييل دريافت كرده است. در اين راستا مغرب همچنين موشكهاي زمين به جو ميانبرد «باراك ۸» كه براي انهدام انواع تهديدات هوايي ازجمله جنگنده، بالگرد، انواع موشك و پهپاد كارايي داردرا تحويل گرفته است. «بني گانتز» وزير جنگ رژيم صهيونيستي در تاريخ سوم آذر براي اولينبار به مغرب سفر كرد و همان روز سخنگوي وزارت جنگ رژيم صهيونيستي گزارش داد كه اين رژيم و مغرب يادداشت تفاهم نظامي امضا كردند كه زمينهسازي فروش تجهيزات نظامي و گسترش همكاري نظامي دوجانبه است. مغرب و رژيم صهيونيستي از سال ۱۹۹۳ به دنبال امضاي توافقنامه اسلو بين اين رژيم و سازمان آزاديبخش فلسطين (ساف)، روابط ديپلماتيك برقرار كرده بودند اما پس از آغاز انتفاضه دوم فلسطين معروف به انتفاضه الاقصي در سال ۲۰۰۰، مغرب روابطش با تلآويو را قطع كرد. سال گذشته پس از عاديسازي روابط امارات و بحرين با رژيم صهيونيستي، مغرب نيز به احياي روابط با تلآويو روي آورد.