قاضي دادسراي عمومي و انقلاب تهران:
كاهش سن سارقان اتفاق بسيار نگرانكنندهاي است
يك قاضي دادسراي عمومي و انقلاب تهران با بيان اينكه پايين آمدن سن سارقان اتفاق بسيار نگرانكنندهاي است، گفت: اين موضوع به دليل تربيت خانوادگي و بحثهاي فرهنگي است و متأسفانه افرادي كه دست به سرقت ميزنند اغلب از خانوادههاي قشر آسيبپذير و كمبضاعت جامعه هستند.
به گزارش ايلنا، اسلام افضلي در يك برنامه راديويي در مورد موبايل قاپي و خفتگيري گفت: در مورد سرقت، قانون مجازات اسلامي نسبت به سارقين قاطع و خشن است و همانگونه كه سارق دست به سلاح ميبرد و خشن سرقت ميكند قانون هم به همان نحو با خشونت با او برخورد ميكند.در قانون دو نوع سرقت اصلي به عنوان سرقتهاي حدي و سرقتهاي تعزيري جرمانگاري شده است كه جرايم سرقتهاي حدي از فقه گرفته شده و ريشه اسلامي دارد كه كمتر اتفاق ميافتد چون شروط سيزدهگانهاي دارد كه منجر به قطع دست ميشود و در سرقتهاي تعزيري هم انواع سرقتها از نوع مسلحانه، مقرون به آزار، سرقت اموال دولتي و ... جرمانگاري و در جرايم آن شدت بخشيده شده است كه در برخي از موارد سرقت، تا ۲۰ سال حبس هم در نظر گرفته شده است.
افضلي با بيان اينكه قانون در مورد سارقين و راهزناني كه دست به سرقت ميزنند و موجب ترس مردم ميشوند آورده كه اين افراد حكم محارب هستند و مجازات محارب اعدام است، گفت: پس ميتوان گفت كه قانون براي انجام سرقت، شدت و بازدارندگي دارد.اينكه با اين بازدارندگي و شدت هنوز هم آمار سرقت افزايش دارد، به دليل اين است كه سرقت يك جرم مالي و چند فاكتوره ميباشد و عواملي همچون اعتياد، فاصله طبقاتي، مسائل اجتماعي و ... زمينهساز و باعث وقوع سرقت ميشوند.