خبرخوان
سوآپ گاز تركمنستان از مسير ايران آغاز شد
عمليات سوآپ سهجانبه ميان تركمنستان، ايران و آذربايجان كه هفتم آذرماه در حاشيه پانزدهمين نشست سران سازمان همكاري اقتصادي (اكو) امضا شده بود، آغاز شد. ايران بر اساس اين قرارداد سالانه ۱،۵ تا ۲ ميليارد مترمكعب گاز تركمنستان را به آذربايجان تحويل ميدهد.
برنامهاي براي افزايش تعرفه آب نداريم
محرابيان، وزير نيرو درخصوص احتمال افزايش تعرفه آب گفت: «اكنون هيچ برنامهاي براي افزايش تعرفه مشتركان پرمصرف آب نداريم و به دنبال آن نيستيم.از مهمترين برنامهها و اولويتهاي وزارت نيرو كه در قانون بودجه ۱۴۰۱ نيز آمده ايجاد توسعه اقتصادي و استمرار رشد اقتصادي در كشور است.»
نوع تهاتر با سريلانكا عادلانه نيست
مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگاني ايران در مورد تهاتر با سريلانكا گفت: «چين، سريلانكا، هند، اندونزي، كشورهاي امريكاي لاتين و... همه به دنبال نفت ارزانقيمت ايران هستند، بنزين و گازوييل ديگر موارد را هم قبول ميكنند. سريلانكا جز چاي خشك كالايي ندارد كه به درد ما بخورد. ما از قديم از سريلانكا طلبكار هستيم، به آنها نفت دادهايم و پول نداشتند كه پس بدهند و بدهكار ماندند الان به جاي آن طلب چاي ميدهند. تهاتر به اين شكل غير از زيان براي ما چيزي ندارد. اگر سريلانكا چاي بسيار خوب و مرغوب داشته باشد كه بازار جهاني آن را بخرد، مطمئنا به آنها ميفروشد. براي چاي درجه 2 و 3 و نامرغوب كه بازار جهاني آن را نميخرد به اسم چاي درجه يك به ايران ميدهد و ما هم ناچار هستيم كه از آنها بگيريم.» او افزود: «اين نوع تهاتر عادلانه نيست. مگر اينكه براي تهاتر از پيش قرارداد تنظيم شده و مشخص باشد كه قيمتگذاري به چه صورت است و چه كالايي در قبال چه كالايي داده ميشود. اينكه ما مجبور باشيم كه چون نياز داريم و طلبكار هستيم، هر كالايي را با هر قيمتي كه به ما دادند بگيريم، خسران و زيان است.» اين عضو اتاق بازرگاني ايران در مورد تعطيلي تنها پالايشگاه سريلانكا ادامه داد: «كشوري مانند سريلانكا كه نياز شديدي به بنزين دارد، پالايشگاه خود را به عمد تعطيل نميكند كه بخواهد از ما بنزين ارزانتر بگيرد اين موضوع معقول و منطقي به نظر نميرسد، چراكه مشكلات داخلي براي اين كشور به وجود ميآيد. سريلانكا پول ندارد كه از بازار جهاني نفت بخرد و تبديل به بنزين كند. تنها محل درآمد سريلانكا توريسم و چاي خشك است و به علت شيوع كرونا توريسم در اين كشور به مشكل برخورده است. از آنجا كه سريلانكا نتوانسته بدهي خود را به چين براي قراردادي كه داشتند بپردازد، چين برخي تاسيسات در اين كشور را تمليك كرده است.»
جزيياتي از اجراي طرح بنزيني دولت از سه هفته آينده
فتحاللهي، سرپرست منطقه آزاد قشم در خصوص اجراي طرح بنزيني دولت در اين جزيره گفت: «هدف طرح بنزيني دولت رساندن يارانه به اقشار ضعيف است. بر اين اساس در جزاير قشم و كيش اين طرح پايلوت اجرا و به هر نفر ۱۵ ليتر بنزين تخصيص مييابد.» او ادامه داد: «اين يك اتفاق ميمون بوده و عين عدالت است. پس از آنكه نتايج اجراي اين طرح ارزيابي شود، دولت درباره اجراي آن در كشور تصميمگيري خواهد كرد.جمعيت قشم حدود ۱۶۷ هزار نفر است. طرح جديد بنزيني به صورت پايلوت ابتدا در كيش عملياتي ميشود و طي دو تا سه هفته بعد در قشم اجرايي خواهد شد.»