ادامه از صفحه اول
تكملهاي بر تاخر فرهنگي
همچنين ورود افراد ديگر با استفاده از كاربري پزشكان نيز شناسايي و تذكر داده خواهد شد و به نوعي نظارت برخط نيز وجود دارد.
البته وجود مشكلات و حتي سوءاستفادهها در آغاز اين فرآيند بهطور قطع محتمل است و برجسته نيز خواهد شد ولي شيوههايي براي جلوگيري از سوءاستفاده در سامانه تعبيه شده است كه به مرور همه كاربران با آن آشنا ميشوند و از سوءاستفاده پرهيز خواهند كرد. همچنان كه اطلاعات بانكي افراد نيز در اختيار كارمندان بانك است ولي به دليل وجود نظارت قوي، كمتر شاهد تخلفي در اين زمينه بودهايم.
يكي از مشكلات مهم در آغاز اين تحولات، وجود مخالفت قوي در برابر آن از سوي افراد ذينفع است. از جمله پزشكان به صورت سنتي عادت به نسخههاي كاغذي دارند، به علاوه ممكن است اين كار در ابتدا وقتگير باشد، احتمال قطع برق يا قطع اينترنت نيز مساله مهم ديگر است. از همه مهمتر شفافيت در روشن شدن انجام همه امور و فعاليتهاي پزشكي، ميتواند مانعي در همراهي با اين طرح باشد، كه در هر حال بايد از جايي آغاز كرد، هر چند ترديدي نيست كه اين كار مشكلات اجرايي و فرهنگي خود را دارد، آن هم در جامعهاي كه بخش مهمي از جامعه بيسواد يا كمسواد هستند.
چهار نكته درباره انتصابات نفتي
چهره شگفتزده روحاني از اين سخن او، تا مدتها در شبكههاي اجتماعي بين مردم دست به دست ميشد!
2- فاجعه بزرگتر اين است كه اين دو انتصاب غيرمرتبط، در صنعتي رخ داده كه در سالهاي اوج تحريم، نه تنها از مهمترين منابع درآمد ارزي براي كشور بود، بلكه روند توسعهاي آن در سالهاي اخير به حدي پرشتاب و مثبت بود كه تمامي پروژههاي وعده داده شده صنعت پتروشيمي در جهش دوم اين صنعت، در موعد مقرر يا حداكثر با سه - چهار ماه تاخير كه حاصل شرايط ركود حاصل از كرونا بود به بهرهبرداري رسيد و از اين منظر، موقعيت صنعت پتروشيمي در بين كليه صنايع كشور، ممتاز و بيبديل بود. براي سال 1399 پيشبيني شده بود 17 طرح با ظرفيت 25 ميليون تن در سال به بهرهبرداري برسد كه كليه اين پروژه در سال 99 و همچنين ابتداي سال 1400 افتتاح شد. رشد صنعت پتروشيمي نيز در سالهاي اخير رشدي بيسابقه بوده است. ظرفيت توليد صنعت پتروشيمي در انتهاي سال 1399 حدود 83.5 ميليون تن بود كه در پايان سال 1400 به 100 ميليون تن ميرسد كه منطبق با اهداف مشخصشده در برنامه ششم توسعه است. در واقع پتروشيمي همچون لوكوموتيو در حال حركتي است كه بار كمبودهاي ارزي و ركود صنعتي كشور را در سالهاي اخير به دوش كشيده و حالا عنان مهمترين اركان آن در اختيار دو مديري است كه كمترين تجربه و تخصصي در اين حوزه ندارند. آثار انتخاب اشتباه در صنعت پتروشيمي، نه فقط در روند توسعه اين صنعت، بلكه در بازار سهام هم به زودي آشكار خواهد شد.
3- اغلب انتصابات انجامشده در مجموعه نفت در ماههاي اخير، نااميدكننده بوده است. وقتي جواد اوجي به عنوان مديري از بدنه نفت و با تحصيلاتي از دانشگاه صنعت نفت به عنوان وزير نفت انتخاب شد، بدنه مديران نفت اميدوار بودند اين انتخاب بتواند موجب تحرك هرچه بيشتر در نفت شود. اما انتصابات اوجي نشان داد آنچه درباره تسلط مسعود ميركاظمي وزير اسبق نفت و رييس فعلي سازمان برنامه و بودجه بر وزارت نفت گفته ميشود، چندان هم بيراه نبوده است. اگر براي جواد اوجي، اعتبارش مهمتر از صندلي وزارت باشد، يك روز بيشتر نبايد در نفت بماند؛ مگر اينكه اعتبارش را فداي وزارت كند.
4- مجموعه انتصابات اين دولت در اغلب بخشها، چه اغلب وزرا و چه معاونان و مديران وزارتخانهها فقط يك پيام را به نسل جوان مخابره ميكند و آن اينكه، براي بر عهده گرفتن مسووليتها، نيازي به تخصص نيست. هرچقدر تحصيل كنيد و تجربه بيندوزيد، فايده ندارد. فقط بايد از رانت قدرت برخوردار باشيد تا بتوانيد پيشرفت كنيد. البته اين به معناي تاييد مطلق انتصابات در دولتهاي قبلي نيست اما حجم انتصاب افراد فاقد صلاحيت در اين دولت، قابل مقايسه با هيچ دولتي نيست.