برگشت محصولات كشاورزي
نايبرييس كميسيون كشاورزي اتاق بازرگاني ايران نيز گفتند: ميزان باقيمانده سموم و كودهاي شيميايي در برخي محصولات كشاورزي ايران نسبت به استانداردهاي جهاني كمي بالاتر است، اين بدان معنا نيست كه تمام محصولات كشاورزي ما آلوده باشد. برخي از سموم وارداتي كه عمده آنها نيز از چين ميآيد، روي محصولات كشاورزي ماندگاري دارد. اين مشكلات در محصولاتي مانند صيفيجات و سبزيجات بيشتر وجود دارد. اين در حالي است كه در كشور قوانين و مقررات در اين رابطه روي كاغذ وجود دارد از جمله دستورالعمل كنترل كيفي محصولات ارايهشده در ميادين ميوهوتربار با شاخصهاي بهداشتي... نگاهي به بيانيه آكادمي علوم امريكا در سال 2001 كه در آن به مبتلا شدن ميليونها و مرگ هزاران نفر در اثر مصرف مواد غذايي آلوده اشاره شده و سرانجام گزارشهاي متعدد سازمان بهداشت جهاني، نشان ميدهند كه جوامع در هر سطحي از پيشرفت، در امور بهداشتي كه باشند، باز هم در معرض خطر گرفتار شدن به انواع بيماريهاي ناشي از آلودگي مواد غذايي قرار دارند و از اين رو توجه جدي به آن از اهميت زيادي برخوردار است. با توجه به تغييرهاي شگرف در شيوه زندگي انسانها و روند پرشتاب آن و بروز تغييرهاي گسترده آبوهوايي و زيستمحيطي و هزينههاي بالاي درمان، نگاه و توجه بيشتر و عميقتر به مبحث تقدم پيشگيري بر درمان بهطوركامل احساس ميشود و در صورت غفلت ميتواند پيامدهاي جبرانناپذير به دنبال داشته باشد. به اين نكته مهم بايد توجه شود كه معمولا جهت صادرات از بين محصولات (دستچين) استفاده ميشود كه هم سود خوبي داشته باشد و هم اينكه مشتري محوري لحاظ شود اما با محصولات بيكيفيت كه در داخل كشور توزيع ميشود چه تكليفي خواهيم داشت، آن محصولات صادراتي به خاطر مواد مضر برگشت خورد حال با مردم و توزيع محصولات داخلي كه كيفيت كمتري دارد چه بايد كرد؟ در پايان پاسخ به سوالات ذيل ضرورتي انكارناپذير از سوي متوليان امر است:
٭ آيا محصولات برگشتي پس از مرجوع شدن منهدم ميشوند يا مهمان سفرههاي مردم ايران ميشود؟
٭ آيا اين حساسيت كشورهايي كه محصولات را برگشت دادند و به فكر سلامت شهروندان خود بودند در كشور خودمان هم وجود دارد؟
٭ آيا توزيع محصولات كشاورزي در ميادين تربار و در سطح كشور با نظارت و تاييد سلامت صورت ميپذيرد؟
٭ آيا مردم با خيال آسوده از محصولات استفاده نمايند و نگران انواع بيماريها و هزينههاي درماني ناشي از مصرف نبا شند؟
متولي نظارت بر كيفيت و سلامت محصولات كشاورزي چه ارگانها يا دستگاهي است؟