پيدا و پنهان
هجوم پوشاك ترك قاچاق به بازار ايران
بهرام شهرياري، نايبرييس اتحاديه توليد و صادرات نساجي و پوشاك با تاكيد بر اينكه توليدكننده امروز نميتواند با پوشاك قاچاق ترك و ساير كشورها رقابت كند، گفت: نميدانيم چرا دولت هيچ اقدامي براي مديريت اوضاع انجام نميدهد. وي با اعلام اينكه متاسفانه كاهش قيمت لير باعث شده شاهد افزايش حجم قابل توجهي از پوشاك و پارچههاي ترك به بازار باشيم، گفت: در حال حاضر به صورت پيلهوري و روشهاي ديگر حجم زيادي از پارچه و پوشاك وارد كشور ميشود كه اين موضوع براي توليدكنندگان داخلي نگرانكننده است. وي با بيان اينكه ما پيش از اين نيازي به واردات پارچههاي حلقوي نداشتيم، گفت: برخي از واحدهاي توليدي پوشاك براي مديريت قيمت تمام شده اقدام به واردات پارچههاي حلقوي ميكنند كه اين موضوع خود به واحدهاي توليدي پارچه داخلي آسيب وارد كرده است.
راهاندازي اينترنت ملي به كمك چينيها شايعه است
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره اظهاراتي مبني بر ملي كردن اينترنت ايران با همكاري چين، اين شايعات را بياساس دانسته است. عيسي زارعپور -وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات- هم در اينستاگرام در پاسخ به سوال يكي از كاربران كه نوشته بود «ظاهرا قرار است با همكاري و كمك كشور چين، اينترنت ملي شود» ،گفت كه اين «شايعات بياساس است.» حال بايد ديد استفاده از تجربيات چين كه در اظهارات برخي مسوولان به آن اشاره شده، چطور ميتواند به برخورداري از تكنولوژي برتر جهاني كمك كند.
عيدي كارگران را شب تحويل سال ندهيد!
ناصر چمني يك فعال كارگري با تاكيد بر پرداخت عيدي و پاداش كارگران تا قبل از پايان سال گفت: در صورتي كه كارفرمايي عيدي كمتر از ميزان مقرر در قانون و مصوب شوراي عالي كار پرداخت كند يا كارگران را به بهانه فرار از دادن عيدي قبل از پايان سال اخراج كند، تخلف كرده و قابل پيگيري و شكايت در مراجع حل اختلاف است. وي ادامه داد: كارگران ميتوانند در صورتي كه كمتر از ميزان مصوب شوراي عالي كار عيدي دريافت كردند با مراجعه به شوراي حل اختلاف احقاق حق كنند. وي از كارفرمايان خواست تا عيدي كارگران را به شب تحويل سال موكول نكنند و تاكيد كرد: پرداخت عيدي تا قبل از پايان سال موجب ميشود تا هم تورم به وجود نيايد و هم عيدي ارزش ريالي خود را از دست ندهد و كارگران بتوانند خريد مورد نياز خانه را انجام بدهند و از كارفرماي خود راضي شوند.
يك ميليون و 170 هزار خانه خالي شناسايي شدند
وزارت راه و شهرسازي ايران با شناسايي يك ميليون و ۱۷۰ هزار خانه در اين كشور اولين فهرست خانههاي خالي را به سازمان امور مالياتي ارسال كرده است.
اوايل مهرماه بود كه سرانجام آييننامه ماليات واحدهاي مسكوني لوكس در هيات دولت به تصويب رسيد. اين آييننامه قرار بود در راستاي اجراي قانون بودجه 99 و توسط دولت دوازدهم تصويب شود. با اين حال، دولت قبل از اين كار سرباز زد تا اينبار اجرايي نيز به دولت سيزدهم منتقل شود. در اين راستا روز گذشته سازمان امور مالياتي كشور براساس اطلاعات دريافتي از وزارت راه و شهرسازي نسبت به محاسبه ماليات واحدهاي مسكوني خالي اقدام كرده و نتايج حاصل از آن در درگاه الكترونيكي سازمان منتشر كرده است. سازمان امور مالياتي اعلام كرده كليه مالكان واحدهاي مسكوني ميتوانند جهت مشاهده وضعيت مشموليت واحد يا واحدهاي مسكوني خود و اطلاع از ميزان ماليات متعلقه و پرداخت آن، به درگاه ملي خدمات الكترونيك سازمان امور مالياتي كشور به نشاني MY.TAX.GOV.IR مراجعه كنند. محمد برزگري رييس مركز تنظيم مقررات سازمان امور مالياتي هفته گذشته از تهيه شدن ليست خودروها و خانههاي لوكسِ مشمول ماليات خبر داده بود. با اين حال اخيرا برخي منابع آگاه از تعيين متوسط ۱۰۰ ميليون تومان به عنوان جريمه مالياتي خالي ماندن واحدهاي مسكوني مطابق ماده ۵۴ مكرر قانون مالياتهاي مستقيم خبر داده بودند. جهانگير رحيمي، سرپرست دفتر طراحي و تحليل فرآيندهاي مالياتي سازمان امور مالياتي درباره اينكه گفته ميشود هر واحد مسكوني خالي بهطور ميانگين ۱۰۰ ميليون تومان ماليات بايد بدهد، اظهار كرد: اين فقط يك ادعا است و صحت ندارد و بهطور كلي ماليات خانههاي خالي براساس متراژ و تعداد ماههايي است كه خالي بوده است.