• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5190 -
  • ۱۴۰۱ سه شنبه ۳۰ فروردين

جهالت و جسارت را به آتش بكشيد

احمد اصفهاني| حركت شنيع راسموس پالودان در جسارت و تعرض به ساحت نوراني قرآن كريم همزمان با ماه مبارك رمضان در سوئد باز اذهان بيدار را حيرت‌زده، خشمگين و پرسشگر ساخت. شخص هتاك كه اظهارات نفرت‌پراكن و دعوت به خشونت و اهانت را پيش‌تر نيز آشكارا بيان كرده بود اين‌بار از سر استيصال در برابر منطق انساني اسلام، تاب از كف داده و اقدام به جسارت و هتك حرمت ساحت كتاب مقدس بيش از يك ميليارد انسان و نيز آيين راهنماي ابدي تمام ابناي بشر نمود.اين قبيل اقدامات البته با بيزاري و انزجار همه انسان‌هاي روشن‌ضمير مواجه و نكوهيده مي‌شود. خوشبختانه مسلمانان در خود اين كشورها و تمام جهان در گوشه و كنار كشورهاي اسلامي واكنش مناسبي را نشان داده و خواهند داد. ساحت قرآن مجيد البته چنان والامرتبه و منزه است كه از اين قبيل اقدامات گردي بر رداي الهي- آسماني‌اش نمي‌نشيند و به ‌قول شاعر: 
اي  مگس  عرصه  سيمرغ  نه  جولانگه  توست
عِرض  خود  مي‌بري  و  زحمت  ما  مي‌داري
راسموس پالودان رهبر يك گروه نژادپرست دانماركي- سوئدي به نام استرم كورس Stram Kurs است كه در انتخابات گذشته دانمارك تنها 2 درصد راي به دست آورد و از راه يافتن به پارلمان اين كشور بازماند. وي علاوه بر ايده‌هاي نژادپرستانه، مهاجرستيز و اسلام‌ستيزي، داراي پرونده‌هاي خلاف ديگري مانند توهين‌هاي جنسي هم هست. پدر وي سوئدي بوده و پالودان نيز در سال‌هاي اخير تابعيت سوئدي خود را كسب كرده است. وي سابقه اقدامات تحريك‌آميز فراواني را در هتك حرمت به ارزش‌هاي اسلامي در كارنامه خود دارد. نكته قابل تامل اين است كه اقدام اخير وي در شهر لينشوپينگ كه شهري با مردمي با گرايش‌هاي مذهبي مسيحي محسوب مي‌شوند با مجوز پليس سوئد انجام شد. نخست‌وزير و ساير مقامات سوئدي نيز در مقابل واكنش‌هاي معترضان، اقدامات اين عنصر افراطي را در چارچوب آزادي بيان توجيه و معترضان را به پاسخگويي  در  مقابل  اعمال  خود  تهديد  كرده‌اند. 
اهانت به ساحت شوونات دين مبين اسلام در غرب امري مسبوق به سابقه بوده كه در سال‌هاي اخير نيز اين موارد به كرات ملاحظه شده است و حكايت از يك روند طراحي‌شده، ادامه‌دار و هدفمند دارد. كشيدن تصاوير موهن در نشريات فرانسوي و دانماركي از تمثال مبارك پيامبر عظيم‌الشأن اسلام در كنار اقدام كشيش امريكايي براي عملي مشابه همين جسارت راسموس پالودان در دانمارك نمونه و نمودهاي ديگري از اين اقدامات براي جسارت به ساحت شريعت مصطفوي بودند و از اين دست موارد بسيار بوده است.  كشور سوئد در مقوله اخير هم سيماي مرسوم حمايت از آزادي بيان و دفاع از حقوق بشر را به خود گرفته است. سوال مهم در اين ميان اين است كه آيا آزادي بيان شامل هر امر ضد انساني و در ستيز با ارزش‌هاي الهي مي‌شود و مي‌توان به تمام اين ساحت‌ها جسارت كرد؟ آيا دولت سوئد حاضر است براي هتك حرمت ارزش‌هاي مسيحيت كه براي ما مسلمانان نيز بسيار ارزشمند هستند در مقابل كليساي 800 شهر محل وقوع اين جرم (لينشوپينگ) مجوز لازم را صادر كند؟ آيا مقامات سوئدي حاضرند براي جريانات ضد صهيونيستي مانند «فرونت» كه در سوئد فعاليت دارد مجوز به آتش كشيدن ستاره داوود يا حتي انتقاد از جنايات رژيم صهيونيستي را صادر كنند؟ مطمئنا اگر كسي به اقدامات يك دولت غاصب اعتراضي كند يا از سياست‌هاي اين رژيم اعراضي داشته باشد متهم به ستيز با يك مسلك شده و تهديد و تحديد در انتظارش خواهد بود. استانداردهاي لرزان و دوگانه سوئد نشان مي‌دهد كه اين جماعت از هر ارزش و معيار تنها متري براي برآوردن حوايج خود استفاده مي‌كنند و تمام اين نمايش‌ها براي رسيدن به مقصود  است  و  بس.
آمارها و تحقيقات نشان مي‌دهد كه اسلام با سرعت در حال گسترش در اروپاست. حقيقت دين مبين وقتي با عرضه و ارايه متناسب به وجدان‌هاي بيدار پيشكش مي‌شود طبيعتا به حكم اثر كردن در طينت‌هاي پاك هر روز پيروان و سالكان بيشتري پيدا مي‌كند. در اين ميان كساني كه به‌رغم ادعاها تاب منطق و گفت‌وگو را ندارند گمان مي‌كنند با اهانت و دعوت به مبارزه با اسلام مي‌توانند اين روند را متوقف كنند. البته از ياد نبريم ممكن است اين بخشي از يك پروژه سوئدي براي تحريك احساسات مسلمانان و وقوع حوادث و رخدادهايي باشد تا بتوانند چهره‌اي خشن و جنگ‌طلب از مسلمانان در جامعه خود عرضه كنند و محدوديت و ذهنيت‌سازي  مورد  نظر خود  را  پيش  ببرند.
هتك حرمت ساحت مقدس قرآن و اسلام، ايجاد رعب و اختلاف ميان مسلمانان با هيچ‌يك از مفاهيم انساني و حقوق بشري هماهنگي نداشته و ندارد. به نظر مي‌رسد هم‌اكنون رهبران مذهبي جهان اعم از مسلمانان، مسيحيان و يهوديان بايد گرد هم آمده تا با همفكري يكديگر از دستاويز قرارگرفتن باورهاي مذهبي براي مطامع سياسي افراد، انحراف افكار عمومي و جنگ ميان مذاهب جلوگيري به عمل آورند.كارشناس  روابط  بين‌الملل

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون