واكنش دو نماينده مجلس به احتمال تصويب قطعنامه عليه ايران در شوراي حكام
تلافي ميكنيم
قطعنامه پيشنهادي عليه ايران در شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي ارايه شده و قرار است امروز به راي گذاشته شود. در اين ميان ايران نيز برخي اقدامات را از جمله خاموش كردن دوربينهاي فراپادماني در سايتهاي هستهاي به اجرا گذاشته است. اما محمدحسن آصفري، نماينده مجلس ميگويد: «اگر شوراي حكام قطعنامه شديدتري عليه ايران صادر كند يا پرونده فني ايران را دستخوش مسائل امنيتي و سياسي كند جمهوري اسلامي نيز گزينه جديد خود را روي ميز ميگذارد.»محمدحسن آصفري در گفتوگو با ايسنا با اشاره به ارايه پيشنويس قطعنامه عليه ايران توسط امريكا، انگليس، فرانسه و آلمان به شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي امروز بايد بيطرفي خود را نشان دهد و دستخوش سياستهاي خصمانه امريكا و رژيم صهيونيستي قرار نگيرد. ملاقاتي كه آقاي گروسي با نخستوزير رژيم صهيونيستي داشت، حاكي از مشكوك بودن جلسه آژانس است.
وي در ادامه اظهار كرد: آيا اين دهنكجي به پروتكلها و توافقهاي بينالمللي آژانس نيست كه مدير آن با نخست وزير كشوري كه بيشترين زرادخانه هستهاي و بمب اتم را داشته و حاضر به پيوستن به پروتكل NPT هم نيست، ديدار ميكند؟ مدير آژانس بينالمللي اتمي بايد حافظ منافع ملتهاي دنيا در مبارزه با سلاحهاي نامتعارف كشتارهاي جمعي باشد. امروز به جاي ملاقات با نخست وزير رژيم صهيونيستي، بايد آنها را بازخواست ميكرد كه چرا به NPT نميپيوندند و گزارشي از فعاليتهاي هستهاي خود به آژانس ارايه نميدهند.
نماينده مردم اراك در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: ملاقات آقاي گروسي با نخستوزير اسراييل قبل از اجلاس شوراي حكام نشان از روابط پشت پردهاي كه آقاي گروسي و رژيم صهيونيستي براي فشار بيشتر به جمهوري اسلامي ايران پيش گرفتهاند، است. شوراي حكام نبايد اجازه دهد كه آژانس به نهادي براي اجراي سياستهاي خصمانه اسراييل در منطقه تبديل شود. هميشه شاهد بوديم كه هر زمان مذاكرات ما با اروپا در حال انجام است، آژانس نقش پليس بد يا گاهي پليس خوب را بازي ميكند تا بتوانند فشار بيشتري را به ايران وارد كرده تا جمهوري اسلامي از حقوق مسلم خود كوتاه بيايد.
وي در ادامه تاكيد كرد: شوراي حكام بايد به دنيا پاسخ دهد چرا بعد از اينكه جمهوري اسلامي ايران فعاليت هستهاي خود را كنار گذاشت و ميزان اورانيوم غني شده خود را كاهش داد، تحريمها عليه ايران برداشته نشد و ايران مجبور شد فعاليت هستهاي خود را دنبال كند. صدور قطعنامههايي كه بخواهد فشار بيشتري به ايران تحميل كند تا ايران پاي ميز مذاكرات كوتاه بيايد، نخنما شده است. تا زماني كه تحريمها عليه ايران برداشته نشود؛ مصوبه مجلس در قالب قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريمها به قوت خود باقي است. اگر قطعنامه شديدتري عليه ايران صادر يا پرونده فني ايران را دستخوش مسائل امنيتي و سياسي خود كنند جمهوري اسلامي گزينههاي ديگري دارد كه در زمان مقرر روي ميز خواهد آورد.
اما شهريار حيدري عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيز معتقد است كه بعيد است در شوراي حكام قطعنامهاي عليه ايران به نتيجه برسد، اما اگر اين قطعنامه هم راي آورد جمهوري اسلامي ايران از برنامه هستهاي خود در چارچوب آژانس كوتاه نميآيد. شهريار حيدري در گفتوگو با ايسنا در واكنش به ارايه پيشنويس قطعنامه عليه ايران به شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي توسط امريكا، انگليس، فرانسه و آلمان گفت: ما بارها به آژانس اعلام كردهايم كه برنامه هستهاي ايران كاملا شفاف است و آژانس هم اين موضوع را تاييد كرد. آقاي گروسي مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي هم در ايران به اين موضوع اعتراف ميكرد كه برنامه هستهاي ايران در چارچوب آژانس بوده و انحرافي ندارد اما اينكه تحت لابي صهيونيستي و عربي حرف خود را عوض ميكند، موضوع ديگري است. وي افزود: ما بارها به آژانس و آقاي گروسي تذكر دادهايم كه واقعيات گزارش را ارايه دهد و ابهام ايجاد نكند. ابهامات هم متاثر از لابي صهيونيستهاست. اينكه آقاي گروسي به اسراييل سفر كرده ادعاي جمهوري اسلامي را ثابت ميكند كه آژانس متاثر از مسائل سياسي و نه كارهاي تخصصي و كارشناسي و راستيآزمايي كار ميكند. آژانس نسبت به برنامه هستهاي ايران ابهام ايجاد ميكند و اين كارها هم تحت لابي صهيونيستي عربي انجام ميشود. در گذشته هم چنين ابهاماتي ايجاد كردند اما نتيجه نگرفتند. اين نماينده مجلس تاكيد كرد: واقعيتي كه در فضاي بينالملل وجود دارد، اين است كه جمهوري اسلامي به دنبال كسب حق طبيعي خود از انرژي صلحآميز هستهاي است و اين توقع مردم از مقامات و مسوولان بوده كه ما از دانش هستهاي استفاده كنيم. ما تحت هيچ شرايطي كوتاه نميآييم.
وظيفه ما پيشرفت صنعت هستهاي در چارچوب مقررات آژانس است. حيدري با اشاره به موضوع نشست شوراي حكام گفت: روسيه اعلام كرده كه پيشنويس قطعنامه امريكا و سه كشور اروپايي را نميپذيرد. روسيه از طرفهاي برجام است منتها ميداند كه برنامه هستهاي ايران انحراف ندارد. لذا بعيد است كه قطعنامه به نتيجه برسد. البته اگر قطعنامه راي آورد جمهوري اسلامي از برنامه هستهاي در قالب آژانس كوتاه نميآيد. اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي تاكيد كرد: ما در طول ۴۲ سال گذشته براي تحريم هزينه پرداخت كرديم و از تحريم هم به خودكفايي رسيديم و پيشرفتهاي خوبي داشتيم. قانون اقدام راهبردي براي لغو تحريمها هم دست دولت را باز گذاشته است ولي اميدواريم سه كشور اروپايي و امريكا به انصاف و عقل خود رجوع كنند كه در حق ملت ايران ظلم ميكنند و اتهاماتي به كشور ما وارد كردهاند كه درست نيست.