خبر
محمود عباس: از بايدن ميخواهم به وعدههايش عمل كند
رييس تشكيلات خودگردان فلسطين از سفر رييسجمهور امريكا به فلسطين در اواسط ماه ميلادي آتي استقبال كرد. به گزارش ايسنا، به نقل از خبرگزاري آناتولي، محمود عباس، رييس تشكيلات خودگردان فلسطين گفت: «اميدواريم كه سفر جو بايدن، رييسجمهور امريكا به فلسطين نقطه عطفي براي تقويت روابط دوجانبه ميان دو طرف باشد و در آرام كردن فضا براي ايجاد يك افق سياسي نقش داشته باشد تا شاهد تحقق صلح عادلانه و جامع براساس قوانين بينالمللي و راهكار تشكيل دو كشور در مرزهاي ۱۹۶۷ و پايان اشغالگري اسراييل در خاك فلسطين به پايتختي قدس شرقي باشيم.» عباس ابراز اميدواري كرد كه اين سفر اهميت تحقق راهكار تشكيل دو كشور، توقف شهركسازي، ممانعت از اخراج فلسطينيها از قدس، حفظ وضعيت تاريخي قدس، توقف اقدامات يكجانبه و بازگشايي كنسولگري امريكا در قدس شرقي را نشان دهد. عباس گفت: «بايدن به فلسطين ميآيد و من از او تنها يك چيز ميخواهم و آن اجراي تعهداتش است. بايدن به من گفت كه وي با اخراج فلسطينيها و تغيير وضعيت تاريخي قدس و گسترش شهركسازي و اقدامات يكجانبه دو طرف مخالف است. وي گفت كه كنسولگري امريكا بايد به قدس شرقي منتقل شود. ميدانم كه دولت اسراييل خواهان راهكار سياسي نيست اما دستكم خواهان اعتمادسازي براي حل سياسي هستيم.»
اسلامزدايي از قانون اساسي تونس
رييسجمهور تونس در اظهاراتي گفت كه اسلام در قانون اساسي جديد اين كشور كه قرار است مورد همهپرسي قرار بگيرد، ديگر دين حكومت نيست. به گزارش ايرنا از خبرگزاري فرانسه، «قيس سعيد» گفت: در قانون اساسي جديد از حكومتي سخن نخواهيم گفت كه دينش اسلام است، بلكه از امتي سخن ميگوييم كه دين آن اسلام است. امت با حكومت فرق دارد. رييسجمهور تونس روز دوشنبه پيشنويس قانون اساسي جديد اين كشور را دريافت كرد كه قرار است آن را پيش از به همهپرسي گذاشتن در ۲۵ جولاي (۳ مرداد) تاييد كند. «الصادق بلعيد» هماهنگكننده كميته ملي مشورت براي تدوين قانون اساسي جديد در تونس پيشتر گفته بود كه پيشنويس قانون اساسي به رييسجمهور ارايه خواهد شد كه در آن نامي از اسلام به عنوان دين حكومتي وجود ندارد و هدف از آن مقابله با احزاب با مرجعيت اسلامي مانند جنبش النهضه است. در فصل اول قانون اساسي تونس كه در سال ۲۰۱۴ تدوين شده است، تاكيد شده كه تونس كشوري آزاد، مستقل و داراي حاكميت است و اسلام دين اين كشور، عربيزبان آن و نظام كشور بر پايه جمهوريت است. رييسجمهور تونس درباره ماهيت حكومتي كه در قانون اساسي جديد ذكر شده، گفت: مساله اين نيست كه نظام، رياستجمهوري يا پارلماني باشد بلكه مهم اين است كه حاكميت متعلق به ملت باشد. قانون اساسي جديد قرار است جايگزين قانون اساسي ۲۰۱۴ شود كه يك ساختار و نظام مختلط را ايجاد كرد كه باعث درگيريهاي مكرر بين قوه مجريه و مقننه بود.
ازسرگيري پروازها در فرودگاه بينالمللي دمشق
بنا بر گزارش خبرگزاري رسمي سوريه (سانا)، وزارت حمل و نقل سوريه در بيانيهاي اعلام كرد كه تمام شركتهاي هواپيمايي ميتوانند از تاريخ ذكر شده پروازهاي ورودي و خروجي خود را به اين فردوگاه برنامهريزي كنند. در ادامه اين بيانيه آمده است كه اين فرودگاه پس از اتمام تعمير آسيبهاي وارده به باند و تجهيزات در پي تجاوز رژيم صهيونيستي، با تمام ظرفيت براي خدماترساني به مسافران و شركتها به كار خود ادامه خواهد داد. وزارت حمل و نقل سوريه در بيستم خرداد ماه سال جاري از تعليق تمامي پروازها به فرودگاه بينالمللي دمشق و بالعكس در پي تعرض جنگندههاي رژيم صهيونيستي به باندها و تجهيزات آن خبر داده بود.
حمله نيروهاي امنيتي لبنان به منزل رييس بانك مركزي
منابع از حمله نيروهاي امنيتي لبنان به منزل رييس بانك مركزي اين كشور در راستاي اجراي حكم احضار او خبر دادند. به گزارش ايلنا به نقل از روسيا اليوم، منابع از حمله نيروهاي امنيتي لبنان به منزل رييس بانك مركزي اين كشور در راستاي اجراي حكم احضار او خبر دادند. رسانهها گزارش دادند كه يك تيم وابسته به نيروهاي امنيتي لبنان به خانه «رياض سلامه»، رييس كل بانك مركزي اين كشور حمله كردند تا وي را دستگير كنند. طبق اين گزارش، نيروهاي امنيتي لبنان اين اقدام را طبق حكم قاضي «غاده عون»، دادستان منطقه «جبل لبنان» مبني بر احضار رياض سلامه انجام دادند.
خروج وزير خارجه ايتاليا از «جنبش پنج ستاره»
وزير خارجه ايتاليا در بحبوحه اختلافات داخلي حزب «جنبش پنج ستاره» را ترك كرد. به گزارش ايلنا به نقل از خبرگزاري آلمان، «لوئيجي دي مايو»، وزير خارجه ايتاليا روز گذشته - سهشنبه - اعلام كرد كه پس از هفتهها اختلافات داخلي در جنبش «پنج ستاره» اين حزب را ترك ميكند. دي مايو، ۳۵ ساله، شامگاه گذشته در رُم گفت: «امروز، من و بسياري از همكاران ديگر جنبش پنج ستاره را ترك ميكنيم. ما فردا چيزي را كه ديگر نيروي اول پارلمان نخواهد بود، ترك خواهيم كرد.» اين اظهارات پس از اختلافات سياسي بين دي مايو و «جوزپه كونته»، نخستوزير پيشين و رهبر فعلي حزب بر سر مسائلي از جمله تحويل تسليحات به اوكراين مطرح شده است. تنش بين سياستمداران ايتاليايي مدتهاست كه ادامه دارد. در حالي كه كونته اخيرا خواستار عدم ارسال تسليحات بيشتر به اوكراين شده و به جاي آن پيشنهاد حل بحران از طريق كانالهاي ديپلماتيك را ارايه داده است، دي مايو مستقل از اين حزب به حمايت از «ماريو دراگي»، نخستوزير ايتاليا ادامه داد كه اين امر باعث عدم محبوبيتش در بين برخي اعضاي حزب پنج ستاره شد.