• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5260 -
  • ۱۴۰۱ پنج شنبه ۳۰ تير

ادامه از صفحه او ل

حل مشکل  پسماند گیلان  پشت وعده‌ها

در بخش ديگري از جوابيه وزارت كشور آمده است: «اميد است تا پايان سال ۱۴۰۱ اين منطقه به شرايط عادي باز‌گردد و آلودگي‌هاي محل دفن شامل كنترل شيرابه، بو، آلودگي هوا و حشرات موذي به حد قابل قبولي كاهش يابد.» اما آنچه تا امروز از پروژه تصفيه‌خانه سراوان رشت در دسترس است و آخرین خبری که از آن منتشر شده، به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت «سیدامیرحسین علوی شهردار [سابق] رشت ظهر روز چهارشنبه ۸ تیر ۱۴۰۱ به همراه امام پناهی فرماندار رشت، مجید عزیزی ريیس شورای اسلامی شهرستان رشت و قاضی شریف‌نژاد دادستان شهرستان سنگر ضمن بررسی روند اجرای تصفیه‌خانه شیرابه سراوان، نسبت به تسریع در اجرا، تکمیل و عملکرد صحیح این پروژه تاکید کرد‌. در پایان نیز از شرکت کودآلی جهت احداث خطوط جدید پردازش و تصفیه‌خانه شیرابه این شرکت بازدید به عمل آمد.» همچنين در تاريخ ٢١ تير ماه ١۴۰۱، سرپرست شهرداری رشت در بازدید از روند راه‌اندازی سوله‌های جدید کارخانه کودآلی گیلان، ضمن تاکید بر تسریع اجرای پروژه، بر برگزاری جلسات با پیمانکار مربوطه جهت حل معضلات و موانع و ارائه راهکارهای لازم جهت برون‌رفت از چالش‌های موجود تاکید ورزید. با توجه به مطالب بالا، لازم به ‌نظر می‌رسد که وزیر محترم کشور با ارائه برنامه‌ای شفاف و زمانبندی شده، با اتکا به گزارش‌گیری‌های روزانه (طبق اعلام در جوابیه وزارت کشور)؛ اول اینکه مشخص کنند کلماتی مانند سریعا یا به سرعت دقیقا یعنی چه زمانی؟ موضوع دوم و مهم‌تر با توجه به مطالب ذکر شده و اینکه در تمام این مدت تنها خبری که منتشر شده اخبار بازدیدهای متعدد مسوولین و مدیران شهری است و هنوز هیچ خروجی حداقل در خبرها دیده نمی‌شود، شفاف‌سازی و اعلام دقیق مجموعه فعالیت‌هایی که برای حل مشکل پسماند گیلان انجام شده است با انتشار خبری جامع و کامل، در رسانه‌ها لازم و ضروری است. سومین مورد: ماه‌های گرم سال که زباله، شیرابه کمتری تولید می‌کند به سرعت در حال طی شدن است و با به‌هم‌ریختگی چند ماه گذشته در مدیریت شهری رشت (عدم رضایت شورای شهر از عملکرد شهردار رشت، استیضاح و عزل شهردار) فرصت‌ فصلی باقی‌مانده بسیار اندک است و با شروع بارش از شهریور ماه مجدد چالش چند برابر شدن شیرابه زباله و آلودگی بیشتر آب‌های سطحی، خاک و بستر دریا را در پیش خواهیم داشت و حل این مهم، نیازمند عظمی ملی است و آخرین نکته؛ فرآیند حل مشکل پسماند نیازمند تلاشی چندجانبه برای فعال نمودن تصفیه‌خانه، به‌روز رسانی کارخانه بازیافت و راه‌اندازی زباله‌سوز، دفن اصولی و بهداشتی زباله است که هر کدام مغفول بماند این چرخه معیوب خواهد بود و به نتیجه نخواهد رسید.


ضرورت توقف بدعت ‌هاي خطرناك 

در هر دو حالت آنچه نمايان است، اين كه دخالت دولت در مصوبات شوراي عالي كار و مصوبات تامين اجتماعي غيرقانوني است و اين رويكرد بدعت جديدي است كه دولت سيزدهم آن را انجام داده بود و مجلس، رياست مجلس و كميسيون تطبيق مقررات آن را مغاير قانون تشخيص دادند و به سرعت هشدار داده و به دولت ابلاغ كه دولت بايد اين روند را متوقف كرده و در مسير قانون حركت كند.

نقش تعيين ‌كننده ايران در منطقه

شك نكنيد اگر امريكا دست بالا در منطقه را داشت، تركيه سراغ امريكا را مي‌گرفت و معادلاتش را حل مي‌كرد. مجموعه اين رخدادها نشان مي‌دهد كه دنيا در مورد ايران در حوزه مسائل خاورميانه به يك رويكرد مشخص نرسيده است. اروپا و امريكا نه مي‌توانند ايران را ناديده بگيرند و نه مي‌توانند از نفت ايران چشم بپوشند. هرچند در حال حاضر نفت ايران را تحريم كرده‌اند، اما هر اندازه تلاش مي‌كنند جايگزيني براي نفت ايران پيدا كنند باز هم به نتيجه‌اي نمي‌رسند. بنابراين به دنبال احياي برجام و تزريق نفت ايران به جهان هستند. اما شرايط به گونه‌اي نيست كه برجام بدون توجه به مطالبات ايران سرانجامي داشته باشد. اين رويكردهاي متناقض نشان مي‌دهد، امريكا قادر به اتخاذ يك راهبرد واحد در خصوص موضوع ايران و ضرورت‌هاي منطقه‌اي نيست و سياست‌هايش دچار نوعي آشفتگي شده است. همه اين موارد را بايد در كنار تلاش‌هاي ديپلماتيك ايران براي ايجاد مناسبات سطح بالا ميان كشورهاي منطقه قرار داد تا مشخص شود، چرا سياست‌هاي امريكا در منطقه به سرانجام مورد نظر نرسيده است. وضعيت بغرنج فعلي به 3عامل مهم باز مي‌گردد، يكي حل مناقشه چين و امريكا، دوم حل مناقشه امريكا و روسيه و نهايتا حل مناقشه ايران و خاورميانه.تا زمان حل اين مناقشات هيچكدام از طرفين به مطالبات خود نخواهند رسيد. نه آمريكا و اروپا به خواسته‌هاي خود مي‌رسند، نه چين و روسيه خواسته‌هاي خود را محقق مي‌بينند و نه ايران به خواسته‌هايش مي‌رسد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها