روي موج سياست
در جلسه شوراي عالي قوه قضاييه مطرح شد
دستورات رييس عدليه براي بررسي دقيق موضوع جانباختن مهسا اميني
رييس دستگاه با اشاره به اينكه قوه قضاييه موضوع جانباختن مرحومه اميني را با دقت و موشكافانه پيگيري خواهد كرد، گفت: اين اطمينان را به خانواده مرحومه اميني ميدهيم كه موضوع جانباختن دخترشان با دقت و سرعت و پس از حصول نتايج آزمايشگاهي پيگيري ميشود و نتيجه بررسيها و تحقيقات بدون هيچگونه ملاحظهاي اعلام ميگردد. بر اساس نتيجه تحقيقات، هر آنچه بود، حسب قانون، اقدام خواهد شد به گزارش مركز رسانه قوه قضاييه، محسني اژهاي، ديروز طي سخناني در جلسه شوراي عالي قوه قضاييه. با اشاره به موضوع جانباختن مرحومه (مهسا) اميني، دختر ۲۲ ساله، به در دست بررسي بودن و چگونگي رخ دادن اين اتفاق اشاره كرد و گفت: يك همدردي بسيار فراگير و دلسوزانه با خانواده اين مرحومه در كشور ما از سوي مردم و مسوولان صورت گرفت كه اين امر بسيار پسنديده بود و اين مقوله از روحيه نوع دوستي و از آموزههاي ديني نشأت ميگيرد. رييس قوه قضاييه در ادامه با تاكيد بر پيگيري جدي موضوع فوقالذكر از ناحيه قوه قضاييه، اظهار كرد: قوه قضاييه موضوع جانباختن مرحومه اميني را با دقت و موشكافانه پيگيري خواهد كرد و اين موضوع در دستور كار قرار دارد. رييس دستگاه قضا با اشاره به دستور خود به رييس سازمان پزشكي قانوني در راستاي بررسي موضوع جانباختن مرحومه (مهسا) اميني، اظهار كرد: در تماسي كه با رييس سازمان پزشكي قانوني داشتم تاكيد كردم كه موضوع جانباختن مرحومه اميني را با دقت و وسواس بررسي كنند؛ در اين راستا اقدامات اوليه در پزشكي قانوني صورت گرفته است؛ نمونهبرداريهاي لازم انجام شده و به آزمايشگاه ارسال شده است؛ بايد منتظر ماند تا از طريق بررسيهاي دقيق و تخصصي، نتيجه حاصل شود. رييس عدليه به بررسي جنبههاي فني ديگر قضيه فوقالذكر نيز اشاره كرد و گفت: به مراجع قضايي دستور دادهام كه بررسيهاي همهجانبه پيرامون موضوع جانباختن مرحومه اميني از مقطع و محلي كه وي را هدايت كردند، انجام گيرد و دوربينهاي عمومي و خصوصي نيز بهطور دقيق بررسي شوند. وي با اشاره به دستور رييسجمهور به وزير كشور براي پيگيري موضوع جانباختن مرحومه اميني، گفت: به دادستان تهران دستور دادهام كه تحقيقات و بررسيهاي وزارت كشور درخصوص موضوع فوقالذكر را نيز مورد ملاحظه قرار دهد.
بيانيه انجمن صنفي روزنامهنگاران استان تهران درباره مرگ غريبانه مهسا اميني
انجمن صنفي روزنامهنگاران استان تهران در بيانيهاي به اتفاق تلخ و تاسفبار درگذشت مهسا اميني واكنش نشان داد. متن اين بيانيه به شرح زير است: درگذشت غريبانه و سوالبرانگيز مهسا (ژينا) اميني در ماجراي بازداشت ايشان از طرف گشت ارشاد، بخش بزرگي از جامعه را متاثر و ناراحت كرد و درعين حال واكنش بسيار گسترده افكار عمومي فارغ از همه تعلقات سياسي و قوميتي را در پي داشت. گرچه اميدواريم مراحل دادرسي و شكايت خانواده ژينا منصفانه و عادلانه به نتيجه برسد، ولي اين واقعه يك بار ديگر نشان داد كه فقدان نهاد رسانهاي مستقل و كارآمد و فقدان آزادي دسترسي به اطلاعات براي خبرنگاران و روزنامهنگاران يكي از مهمترين نقاط ضعف ساختاري در جامعه ايران است. اين واقعه نشان داد كه رسانههاي رسمي هنوز در قد و قواره گزارشدهنده بيطرف به رسميت شناخته نشدهاند، به همين علت حتي اگر در اين مورد خاص نيز درست بگويند كه بعيد است، نميتوانند افكار عمومي را قانع كنند و در نتيجه بدبيني و بياعتمادي عمومي را تشديد ميكنند. نه فقط در اين رويداد، بلكه درباره اصل قانون مربوط به پوشش زنان و عملكرد گشت ارشاد نيز رسانههاي رسمي در حاشيه قرار دارند يا به صورت جانبدارانه وارد ميدان ميشوند، در نتيجه سياستگذاران از شناخت حقيقت و آنچه در جامعه ميگذرد محروم ميشوند. ما اطمينان داريم كه روزنامهنگاران ايراني توانايي و صلاحيت لازم را دارند كه در رسانههاي رسمي مسائل جامعه ايران را به بحث گذاشته و گزارشهاي معتبر و سازنده از آن تهيه كنند و مردم را از رسانههاي غيررسمي بينياز كنند و آگاهيهاي لازم را در اختيار مسوولان قرار دهند تا كار به اين وضعيت كشيده نشود. ولي چه ميتوان گفت كه كار به جايي رسيده كه در اين ماجرا يكي از خبرنگاران صداوسيما اعلام كرد: «ما خبرنگاران بيشتر به خاطر ناگفتههايمان در روز قيامت كيفر ميشويم تا گفتههايمان.» در واقع اين نگفتنها نوع ديگري از دروغ است كه همه حقيقت را نگوييم و اين براي بياعتبار كردن هر رسانهاي كفايت ميكند. انجمن صنفي روزنامهنگاران استان تهران ضمن ابراز همدردي با خانواده خانم ژينا اميني و مردمي كه از اين رخداد غمبار به شدت ناراحت هستند، اعلام ميكند كه:
1- براي كشف حقيقت بايد مراجع مستقل از طرفهاي ذينفع نيز در جريان رسيدگي قرار گيرند. روزنامهنگاران به دلايل حرفهاي خود نسبت به هر حرفه ديگري تقدم دارند و درخواست داريم كه مطابق قانون تمهيداتي انديشيده شود كه حق دسترسي همكاران ما به اطلاعات و گفتوگو با شهود و نيز تهيه گزارش درباره اين رخداد و زمينههاي آن فراهم شود تا با انتشار آن بتوان به تفاهم جمعي كمك كرد. ما از همه همكاراني كه در اين مسير گام بردارند همه گونه حمايتي را انجام خواهيم داد. شفافيت و آزادي رسانه مانعي جدي در تكرار اينگونه رخدادهاي تاثرآور است.
2- رسانهها و روزنامهنگاران در جهت ايفاي اين نقش ذاتي خود نبايد با محدوديت و تذكراتي فراقانوني مواجه شوند. اين فرصت مغتنمي است براي جامعه ايران كه نهاد رسانهاي خود را بازسازي و احيا كند، فرصتي كه نبايد آن را از دست داد. رسانه و جامعه روزنامهنگاري كشور ركن ركين در بقا و ثبات يك جامعه امروزي است.
انجمن صنفي روزنامهنگاران استان تهران