• ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5334 -
  • ۱۴۰۱ چهارشنبه ۴ آبان

خبر

عربستان تهديد به فروش اوراق خزانه‌داري امريكا كرد

روزنامه وال استريت ژورنال امريكا نوشت: در صورتي كه كنگره قانوني مخالف گروه نفتي اوپك پلاس تصويب كند، عربستان اوراقي را كه از وزارت خزانه‌داري امريكا دراختيار دارد، به فروش مي‌رساند. اين روزنامه به نقل از منابعي نوشت: اين گزينه تنها يكي از گزينه‌هاي روي ميز است كه مقامات سعودي در حال بررسي آن هستند. هشتم اكتبر كنگره امريكا با بررسي پيش‌نويس قانون «نوپك» موافقت كرد كه به وزارت دادگستري اين كشور اجازه مي‌دهد اوپك پلاس را در صورت تاثيري‌گذاري بر قيمت‌ها دادگاهي كند. براساس داده‌هاي وزارت خزانه‌داري امريكا، دارايي عربستان از اوراق خزانه‌داري امريكا از ۱۱۴.۷ ميليارد دلار در ماه مه به ۱۱۹.۲ ميل ارد دلار در ژوئن افزايش يافته است. همچنين عربستان سعودي شانزدهمين دارنده اوراق خزانه‌داري ايالات‌متحده است. اوايل ماه جاري، جو بايدن، رييس‌جمهور امريكا، روسيه و عربستان را مسوول افزايش قيمت نفت دانست و واشنگتن اعلام كرد: بايدن روابط كشورش با عربستان را مورد ارزيابي مجدد قرار خواهد داد. عربستان هم اظهارات در مورد اينكه تصميم اوپك پلاس براي كاهش توليد نفت 
در راستاي جانبداري رياض از درگيري‌هاي بين‌المللي به نفع روسيه است را رد كرده و پس از اعتراض امريكا به كاهش توليد نفت اعلام كرد، ديكته‌ها را نمي‌پذيرد. اعضاي گروه اوپك پلاس تصميم گرفتند، از ابتداي ماه نوامبر حدود يك ميليون بشكه در روز توليد نفت را كاهش دهند.

اردوغان از «ذات غيردموكراتيك» شوراي امنيت انتقاد كرد

رجب طيب اردوغان گفت: تركيه به عنوان يكي از كشورهايي كه «نقش كليدي» در سازمان ملل متحد دارد، همچنان به حمايت و دفاع از اين سازمان ادامه خواهد داد. به گزارش آناتولي، رجب طيب اردوغان، رييس‌جمهوري تركيه در هفتاد و هفتمين سالگرد تاسيس سازمان ملل متحد در تاريخ ۲۴ اكتبر عنوان داشت: «تركيه همچنان حامي و مدافع سرسخت ارزش‌ها و فعاليت‌هاي سازمان ملل است.» اردوغان در ادامه خاطرنشان كرد: «تركيه يكي از كشورهايي است كه همكاري‌هاي بسيار ملموسي را انجام داده و به نظر مي‌رسد كه در فعاليت‌هاي سازمان ملل در حوزه صلح، امنيت و حقوق بشر نقش‌هاي كليدي ايفا كرده است.» وي افزود: «ما به عنوان عضو مسوولي از جامعه جهاني تلاش‌هايي را با هدف جلوگيري از درگيري‌ها و حفظ ثبات در منطقه خودمان و فراي آن رهبري مي‌كنيم. ما با تلاش‌هاي پرقدرت آنتونيو گوترش، دبيركل سازمان ملل متحد، ارسال غلات‌هاي اوكرايني به جهان را از طريق درياي سياه رهبري كرديم.» اردوغان در رابطه با ديپلماسي بشردوستانه تاكيد كرد كه تركيه به عنوان «اهداكننده ارشد كمك‌هاي بشردوستانه به جهان» نقش فعالي را تحت نظر قوانين سازمان ملل ايفا مي‌كند اما او در عين حال خاطرنشان كرد كه نياز براي اصلاحات در شوراي امنيت سازمان ملل به دستيابي به «دنيايي عادلانه‌تر» كمك مي‌كند. رييس‌جمهور تركيه در اين زمينه عنوان داشت: «اين مساله واضح است كه سازمان ملل بايد در تضمين توسعه پايدار و حل‌ و فصل بحران‌هايي كه روزانه جان هزاران فرد بي‌گناه را مي‌گيرد، نقش فعال‌تري داشته باشد. يك شوراي امنيت ملي دموكراتيك‌تر، شفاف‌تر، فعال‌تر و پاسخگوتر چيزي است كه جامعه بين‌المللي توقع آن را دارد.» وي افزود: مجمع عمومي سازمان ملل متحد -جايي كه تمامي اعضا به‌ طور برابر حضور دارند و اراده مشترك جامعه جهاني را منعكس مي‌كنند- بايد قطعا تقويت شود. اردوغان در پايان اظهار كرد: «تركيه تلاش مي‌كند تا آگاهي را نسبت به مبارزه با اسلام‌هراسي و تبعيض فرهنگي كه هر دو تهديدي را براي امنيت و صلح جهاني ايجاد مي‌كند، افزايش دهد. ما به تلاش‌هاي خود هم در سازمان ملل و هم در سطح دوجانبه ادامه خواهيم داد تا فضاي نفرت، صلح اجتماعي را از بين نبرد.»

نبيه بري: 

جلسات انتخاب  رييس‌جمهور بي‌فايده است

رييس پارلمان لبنان در واكنش به استمرار ناكامي‌ها در اين كشور در مورد پرونده رياست‌جمهوري تاكيد كرد: جلسات انتخاب رييس‌جمهور به يك نمايش شكست‌خورده تبديل شده و بي‌فايده است و تلاش خواهم كرد گفت‌وگويي ميان گروه‌هاي سياسي را جايگزين آن كنم. نبيه بري، رييس پارلمان لبنان در گفت‌وگو با الشرق‌الاوسط اظهار كرد: جلسات انتخاب رييس‌جمهور به يك نمايش شكست‌خورده تبديل شده و به همين دليل تلاش خواهم كرد گفت‌وگو ميان گروه‌هاي سياسي را جايگزين آن كنم. بري گفت: نمايندگاني از جانب خودم به گروه‌هاي سياسي فرستادم تا نظر آنها را به انجام گفت‌وگويي ملي براي رسيدن به انتخابات رياست‌جمهوري جلب كند و اين انتخابات به لبناني‌ها نسبت به خروج از بحران‌هاي خطرناك اين كشور اميد بخشد. رييس پارلمان لبنان افزود: در صورت نبود اجماع نظر و توازن قوا در پارلمان، درخواست براي برگزاري جلسه انتخاب (رييس‌جمهور) بي‌فايده است و به اين ترتيب گفت‌وگو جايگزين جلسات خواهد شد اما اگر امكاني براي توافق وجود داشته باشد، همين امروز براي جلسه پارلمان درخواست خواهم داد. نبيه بري در ادامه از تاييد بروز خلأ در پست رياست‌جمهوري پيش از به بن‌بست رسيدن تمامي راه‌ها خودداري و تاكيد كرد: قبل از پايان دوره رياست‌جمهوري فعلي براي هيچ گفت‌وگويي فراخوان نخواهم داد. همچنين اين مسوول لبناني در گفت‌وگوي ديگري با روزنامه الجمهوريه اين كشور تاكيد كرد: از روز گذشته براي جلب‌نظر گروه‌ها درباره ابتكار عمل، گفت‌وگو با موضوع رياست‌جمهوري را آغاز كردم و قصد دارم 
به زودي آن را كليد بزنم تا در آينده‌اي نزديك به توافقي در اين زمينه برسيم و كشور از خطر خلأ رياست‌جمهوري كه پيامدهاي منفي دارد، دور شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون