• ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5334 -
  • ۱۴۰۱ چهارشنبه ۴ آبان

ابهامات قول وزير و جلسات فدراسيون براي ورود تكنولوژي به ايران

چه كسي قرار است پول ورود VAR را بدهد؟

گروه ورزش

روز دوشنبه وزير ورزش و جوانان در مورد ورود VAR به ايران گفت: «تمام تلاش خودمان و مهدي تاج اين است كه بهترين شركت از هر لحاظ بررسي شود. بايد روي شركت‌هايي كه مورد تاييد فيفا و AFC هستند، به جمع‌بندي برسند. آخرين بار روز شنبه مطلبي را به من گزارش دادند. مطالعات نهايي در حال انجام است. تمام سعي خود را با فدراسيون به كار گرفته‌ايم كه در نيم فصل دوم حتما از اين سيستم استفاده كنيم. اين قول را فراموش نكرده‌ايم.»

ساعتي بعد خداداد افشاريان رييس كميته داوران و عضو هيات رييسه فدراسيون فوتبال در جمع خبرنگاران در واكنش به سوالي درباره ادعاي وزير ورزش مبني بر پياده‌سازي VAR گفت: «فردا جلسه‌اي درباره وي‌اي‌آر داريم و تمام طرف‌هاي درگير در اين مقوله را خواهيم داشت. همان‌طور از آن دو شركتي كه در ايران نمايندگي دارند، دعوت كرده‌ايم كه فردا در جلسه باشند.»
جلسه‌اي كه خداداد افشاريان از آن مي‌گفت روز گذشته برگزار شد. طبق اعلام افشاريان نمايندگان دو شركت در اين نشست حضور داشتند و رزومه‌اي از شركت خود را به فدراسيون ارايه كردند. آن‌طور كه عضو هيات رييسه فدراسيون فوتبال گفته قرار بر اين شده كه فدراسيون نامه‌نگاري با اين دو شركت را آغاز كند و هرچه سريع‌تر به جمع‌بندي نهايي براي عقد قرارداد و همكاري برسد. 
افشاريان در اين رابطه گفت: «جلسه با حضور تمام اركان اصلي از جمله حراست فدراسيون فوتبال، نماينده بازرسي كل كشور، نمايندگان دو شركت، آقاي براتي، بنده و بچه‌هاي كارگروه VAR برگزار شد. صحبت‌هاي طرفين را شنيديم و قرار است بين دو شركت نامه‌نگاري‌هايي درخصوص قيمت و مسائل حقوقي انجام دهيم. ان‌شاءالله كه بتوانيم بعد از دريافت جواب آنها خيلي سريع به جواب واحدي برسيم و يكي از دو شركت را انتخاب كنيم. با توجه به قولي كه اين دو شركت دادند، تجهيزات را به كشور مي‌آورند و درنهايت آموزش را شروع مي‌كنيم.» او با بيان اينكه پروسه فني و آموزشي كاري زمان‌بر است درخصوص زمان شروع كار و دريافت جواب از شركت‌هاي ياد شده، گفت: «زماني كه ما براي جواب نهايي خواستيم خيلي زود و سريع است. نمي‌گذاريم كه پروسه زماني را آنها انتخاب كنند بلكه خود ما آن را تعيين مي‌كنيم. مشخص است كه چه مي‌خواهيم و منتظر زمان آنها نيستيم. سعي مي‌كنيم همه چيز را با هم جلو ببريم. آنها هم يك زماني را تعيين كرده‌اند و به نظر مي‌رسد شايد بتوانيم در دوران جام جهاني، آموزش داوران را داشته باشيم. اين به شرطي است كه قرارداد را منعقد كنيم. اين مهم است كه همه رفتار‌ها و نامه‌ها را با فيفا هماهنگ باشيم. ليدر پروژه قبلا آقاي كامراني‌فر بودند و هنوز مشخص نشده است.»
در ميان اظهارات افشاريان دو نكته بسيار مهم وجود داشت: يكي بحث زمانبندي و ديگري بحث هزينه‌ها و اجراي پروژه. در حالي كه وزير ورزش از آمدن VAR در نيم فصل دوم خبر داده بود و تاكيد داشت روي قول خود هست، افشاريان گفت احتمالا VAR به اواخر نيم فصل دوم آن هم براي چند ورزشگاه معدود مي‌رسد. اتفاقي كه در صورت رخ دادن هر چند يك قدم مثبت است اما كمكي به مسابقات ليگ نمي‌كند. از اين مهم‌تر بحث هزينه‌هاي خريد و نصب دستگاه‌هاست. خداداد افشاريان در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سوال كه هزينه‌هاي تجهيز ورزشگاه‌ها به چه صورت خواهد بود، گفت: «ما به عنوان فدراسيون فوتبال با شركت قرارداد مي‌بنديم، ولي اجرا با باشگاه‌هاست. هر باشگاه خودش VAR مي‌خرد. ممكن است ورزشگاهي ساختارش به گونه‌اي باشد كه كمتر هزينه كند و اين امكان هم هست كه ورزشگاهي ساختارش به قدري بد باشد كه بايد هزينه بيشتري كند.»
اين اظهارنظر افشاريان كه گويا تصميم فدراسيون هم هست يك مشكل اساسي دارد: اينكه كدام يك از باشگاه‌ها صاحب استاديوم هستند كه بخواهند براي تجهيز آن به VAR هزينه كنند؟ از ميان تيم‌هاي ليگ برتري به جز برخي تيم‌هاي صنعتي ساير باشگاه‌ها ورزشگاه اختصاصي ندارند. به عنوان مثال كاملا منطقي است كه باشگاه فولاد هزينه تجهيز ورزشگاه فولاد آره نا را بپردازد چون ورزشگاه متعلق به خودش است اما باشگاه هوادار چرا بايد هزينه تجهيز ورزشگاه دستگردي را بدهد؟ يا پرسپوليس و استقلال چرا بايد هزينه نصب VAR در ورزشگاه آزادي را بدهند؟
در اين زمينه نياز است كه هيات‌هاي فوتبال استان‌ها به اضافه فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان وارد عمل شوند و طرف قرارداد شركت‌هاي تجهيز قرار بگيرند. در غير اين صورت نمي‌توان اميدوار بود كه باشگاه‌ها با اين وضع مالي فاجعه بخواهند هزينه‌اي انجام دهند براي يك بهره‌برداري موقت. 
وزير ورزش قول داده كه VAR به ايران بيايد و مهدي تاج هم طبق گفته مقامات فدراسيون مصر هستند كه چنين اتفاقي رخ بدهد اما همچنان مشكلات بزرگي سر راه تحقق اين امر ديده مي‌شود. اينكه چه زماني جلسات و نامه‌نگاري‌ها بالاخره به پايان مي‌رسد و آمدن تكنولوژي كمك داور ويديويي به ايران وارد فاز عملياتي مي‌شود سوالي است كه كسي پاسخش را نمي‌داند. 

 

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون