روي خط سياست
اميدوارم امنيت تثبيت شود تا تغييرات مشروع و لازم آغاز شود
خانه ملت| در شرايطي كه به نظر ميرسد تنازعي در نظام تصميمسازي بر سر مواجهه با بحران اخير شكل گرفته، محمدباقر قاليباف، رييس مجلس اظهار اميدواري ميكند كه هرچه زودتر امنيت در كشور به صورت كامل تثبيت شود تا تغييرات مشروع و لازم به سمت حكمراني نو در عرصههاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي در چارچوب نظام سياسي جمهوري اسلامي آغاز شود. قاليباف، در نطق پيش از دستور ديروز خود گفت: اتفاقات تلخ كرج بار ديگر نشان داد كه گردانندگان اصلي اغتشاشات يعني سيا، موساد و گروهكهاي پيرو آنها، دنبال به نتيجه رسيدن مطالبات معترضين نيستند بلكه با تبديل اعتراض به اغتشاش و جنايت، داعشسازي نوين را در دستور كار خود قرار دادهاند. نيروهاي حافظ امنيت فقط مجهز به سلاحهاي ويژه مبارزه با اغتشاشات هستند و جان خود را در مقابل اين جنايتكاران سپر ميكنند اما از سلاح گرم استفاده نميكنند تا مردم در اين ميان آسيبي نبينند. او گفت: همانطور كه رهبر انقلاب در ديدار با اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام فرمودند كه «اين مسائل حواس شما مسوولان را پرت نكند و از كارهاي اصلي و اساسي باز نمانيد»، مجلس آماده است تا بيش از پيش هر گونه كمكي به دولت نمايد و انتظار داريم كه مسوولان، دقت و نظارت بيشتري بر قيمتها و بازار ارز داشته باشند. قاليباف تصريح كرد: اميدوارم هرچه زودتر امنيت در كشور به صورت كامل تثبيت شود تا تغييرات مشروع و لازم به سمت حكمراني نو در عرصههاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي در چارچوب نظام سياسي جمهوري اسلامي آغاز شود.
بيانيه انجمنهاي حوزه سلامت رواني-اجتماعي در مورد سوءاستفاده از روانپزشكي و روانشناسي
گروه اجتماعي| 5 انجمن تخصصي فعال در زمينه روانپزشكي و روانشناسي با صدور بيانيهاي نسبت به سوءاستفاده كلامي و ابزاري برخي مسوولان از جايگاه و اختيارات متخصصان روانپزشكي و روانشناسي در جريان اعتراضات اخير انتقاد كردند . ظرف هفتههاي گذشته برخي مسوولان از جمله وزير آموزش و پرورش و چند تن از روساي دانشگاهها، در پاسخ به رسانهها بابت نحوه برخورد با دانشآموزان و دانشجويان معترض و دستگير شده طي اعتراضاتي كه در فضاي مدرسه يا دانشگاه داشتند، گفته بودند كه معترضان و دستگيرشدگان در صورت لزوم تحت بررسيهاي روانشناسي و روانپزشكي قرار ميگيرند يا به متخصص روانپزشك و روانشناس ارجاع ميشوند.
به دنبال اين اظهارات، بيانيهاي با امضاي انجمن علمي روانپزشكان ايران، انجمن علمي روانپزشكي كودك و نوجوان ايران، انجمن علمي رواندرماني ايران، انجمن علمي پزشكي روانتني ايران و انجمن روانشناسي ايران منتشر شد كه امضاكنندگان در متن اين بيانيه چنين ميگويند: «در شرايط پيچيده اين روزها و در ميان بحرانهاي اجتماعي، وظيفه انساني ما صاحبان حرفههاي مرتبط با سلامت رواني-اجتماعي مراقبت از سلامت افراد جامعه، بهويژه افراد دچار اختلالات و مشكلات سلامت روان، با رعايت حقوق اساسي آنان است. متاسفانه اخيرا برخي مسوولان، در اظهارنظرهايي غيردقيق و نادرست، به ارجاع معترضان به روانپزشك، روانشناس يا موسسات روانشناسي اشاره كردهاند كه به شائبه سوءاستفاده از روانپزشكي و روانشناسي دامن زده و مجامع علمي و فعالان اين حوزه را به شدت نگران كردهاند.علاوه بر آن، اظهارنظرهاي مبني بر استفاده نابجا از روانپزشكي و روانشناسي در چنين مواردي باعث تشديد انگ اختلالات و درمانهاي روانپزشكي و روانشناسي خواهد شد. اين امر ميتواند باعث نگرانيهايي در جامعه شود كه خود زمينهساز انتشار و گسترش اطلاعاتي غيردقيق و تاييد نشده در فضاي رسانهاي شده و به اعتماد جامعه به نظام سلامت و سلامت روان آسيب بزند. خدشهدار شدن اعتماد عمومي به نظام سلامت و خدمات سلامت روان منجر به كاهش دسترسي افراد نيازمند به اين خدمات و تبعات منفي در سلامت روان افراد و جامعه خواهد شد.»
امضاكنندگان در ادامه بيانيه گفتهاند: «ما صاحبان حرفههاي مرتبط با سلامت رواني-اجتماعي خواهان دقت مسوولان در گفتههاي خود و توقف اين نوع اظهارنظرهاي نادرست هستيم. ما تاكيد ميكنيم كه با به كارگيري روانپزشكي و روانشناسي به عنوان مجازات يا عاملي براي سلب حقوق اجتماعي افراد به شدت مخالفيم و آن را مغاير با اصول حرفهاي ميدانيم. ما متخصصان و بالينگران حوزه سلامت روان خود را متعهد ميدانيم كه از دانش و تخصص خود فقط براي كمك به سلامت افراد نيازمند به اين خدمات و در جهت حفظ و ارتقاي سلامت آنان استفاده كنيم و در اين كار به اصول اخلاق حرفهاي پزشكي، به ويژه حفظ رازداري و خودمختاري افراد در انتخاب درمان، پايبنديم.اميدواريم، با بذل توجه خاص همه گروهها، پزشكي و روانپزشكي كشور همواره مورد اعتماد جامعه و در خدمت همه اقشار آن باقي بماند.»