تاييد شهادت احمد متوسليان از سوي فرمانده كل سپاه
سردار حسين سلامي فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در سخناني از شهادت «احمد متوسليان» خبر داد.
سلامي در ديدارهاي نوروزي با خانواده معظم شهيدان احمد متوسليان، سعيد و محمد طوقاني و مهدي ذاكر حسيني امنيت، آرامش، پيشرفت و اقتدار امروز كشور را مديون خون شهيدان دانست و گفت: همانطور كه شهدا ستارگان درخشان آسمان افتخارات كشور و جامعه ما هستند، خانوادههاي شهدا هم چشم و چراغ اين جامعه هستند.
به گزارش فارس، وي افزود: شهيد جاويدالاثر حاج احمد متوسليان اولين شهيد ايراني در راه فتح قدس است و فتحهاي امروز جبهه مقاومت، محصول راهي است كه او براي آزادي قدس شريف و رهايي مردم مظلوم فلسطين از يوغ سلطه و ستم اشغالگران صهيونيست و حاميان آنها باز كرد.
«احمد متوسليان» متولد سال 1332 بود. او سال 1357 و پس از تشكيل هسته اوليه سپاه پاسداران به عضويت اين نهاد درآمد. متوسليان همراه شهيد همت به كردستان رفت و فرمانده سپاه مريوان شد. با آغاز جنگ از سوي عراق، او به همراه تني چند از همرزمان خود، لشكر 27 محمد رسولالله تهران را پايهگذاري كرد و فرمانده اين لشكر شد. ارديبهشت سال 1361 با آغاز عمليات بيتالمقدس كه هدفش آزادسازي خرمشهر بود، او فرماندهي لشكر 27 محمد رسولالله را عهدهدار بود و در جريان آخرين مرحله عمليات كه منتهي به سوم خرداد 1361 و آزادي خرمشهر شد، به ايفاي نقش پرداخت.
پس از اتمام عمليات و پاكسازي خرمشهر، او به همراه چند تن از فرماندهان سپاه راهي سوريه شد تا راههاي كمك به مبارزان عليه اسراييل را بررسي كند. خرداد 1361 اسراييل هجوم وسيعي به لبنان داشت و تا حومه بيروت پيشروي كرده بود. پس از اعزام اين گروه امام خميني دستور به بازگشت آنها داد و بنا شد تا آنها بازگردند. اما 14 تير ماه 1361 و پيش از بازگشت آنها، هنگامي كه او به همراه يك هيات عاليرتبه ديپلماتيك ورود به شهر بيروت و در هنگام عبور از پست ايست و بازرسي، نيروهاي حزب فالانژ، خودروي آنها را متوقف كردند و سرنشينان خودرو به اسارت گرفته شدند. آن چهار نفر «محسن موسوي»، «احمد متوسليان»، «تقي رستگار مقدم» و «كاظم اخوان» خبرنگار عكاس خبرگزاري جمهوري اسلامي، «ايرنا» بودند. پس از اين اقدام تلاشهاي زيادي صورت گرفت تا آنها آزاد شوند اما اين تلاشها نتيجهاي نداشت.