خبر سينما
همايون شجريان در 4 كشور كنسرت برگزار ميكند
همايون شجريان برنامه كنسرتهاي خارج از كشور خود را اعلام كرد. به گزارش سينما اعتماد، همايون شجريان قرار است شهريور امسال در چهار كشور روي صحنه برود. اين هنرمند طي پنج شب در كشورهاي تركيه، آلمان، هلند و سوئد كنسرت برگزار ميكند. بنا بر آنچه همايون شجريان اعلام كرده است، او هشت شهريور (۳۰ آگوست) در استانبول تركيه، ۱۰ شهريور (يكم سپتامبر) در آمستردام هلند، ۱۱ شهريور (دوم سپتامبر) در فرانكفورت آلمان، ۱۲ شهريور (سوم سپتامبر) در برلين آلمان و ۱۷ شهريور (هشتم سپتامبر) در شهر استكهلم سوئد روي صحنه ميرود. همايون شجريان آخرين بار، اوايل تابستان سال گذشته در ايران و شهريور و مهرماه سال گذشته در خارج از كشور اجرا داشت.
«كاترين دنو» همسر رييسجمهور فرانسه ميشود
«كاترين دِنو» ستاره سينماي فرانسه در نقش «برنادت شيراك» همسر رييسجمهور سابق فرانسه بازي ميكند. به گزارش ايسنا و به نقل از گاردين، «برنادت شيراك» نسخه فرانسوي «هيلاري كلينتون» بود و نخستين همسر رييسجمهور فرانسه (ژاك شيراك) كه از سايه بيرون آمد و مسير سياسي مستقل خود را در پيش گرفت. حالا «كاترين دِنو» بانوي بزرگ سينماي فرانسه، قرار است نقش «برنادت» را در فيلمي كمدي به همين نام كه اواخر امسال اكران ميشود، ايفا كند. در تيزر منتشر شده اخير از اين فيلم، «دنو» در نقش «برنادت شيراك» نشان داده ميشود كه پس از پيروزي همسرش در انتخابات رياستجمهوري در سال ۱۹۹۵ درحال ورود به كاخ اليزه است. گفته ميشود اين فيلم بر اساس اتفاقات واقعي در دوران تصدي «ژاك شيراك» در اليزه بين سالهاي ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۷ ساخته شده است. «برنادت شيراك» در كتابي در سال ۲۰۰۱، فاش كرد كه به دليل خيانت شوهرش به ترك همسرش فكر كرده بود، اما به خاطر دو دخترشان ماندگار شد و به اين دليل او زنداني برخي سنتهاي خانوادگي بود. «برنادت شيراك» هماكنون ۹۰ ساله است. «لئا دومنك»، كارگردان اين فيلم گفت كه اين اثر رويكردي طنز دارد كه البته هدفش تمسخر بانوي اول سابق نيست. پدر كارگردان يعني «نيكلاس دومنك» تاكنون چندين كتاب درباره «ژاك شيراك» نوشته است. او سپتامبر ۲۰۱۹ در ۸۶ سالگي درگذشت. «كاترين دنو» ۷۹ ساله، ضمن اشاره به اينكه تا زماني كه فيلمنامه را نخوانده بوده در مورد اين پروژه ترديد داشته، گفت: «داستان اين فيلم درباره زني است كه از قالب بيرون ميآيد و به مرور زمان قدرت و آزادي پيدا ميكند.» اين بازيگر در سال گذشته به روزنامه فرانسوي ليبراسيون نيز گفته بود در ايفاي اين نقش مساله كپيبرداري از برنادت شيراك نبود، بلكه الهام گرفتن از او بود. «دنو» در طول دوران فعاليت حرفهاياش با برخي از بزرگترين كارگردانان اروپا چون «لوئيس بونوئل»، «فرانسوا تروفو»، «مانوئل دي اوليويرا»، «رومن پولانسكي» و «لارنس فون تريه» كار كرده و نامزدي جايزه اسكار در سال ۱۹۹۳، بهترين بازيگر جشنواره برلين در سال ۲۰۰۲ و دريافت خرس طلاي افتخاري برلين در سال ۱۹۹۸، دريافت نخل طلاي افتخاري جشنواره كن در سال ۲۰۰۵، دو جايزه بازيگري از جوايز سزار فرانسه، جايزه فيلم اروپا در سال ۲۰۰۲، دوربين طلاي آلمان در سال ۱۹۹۳، بهترين بازيگر جشنواره مسكو در سال ۱۹۹۷، جايزه دستاورد سينمايي جشنواره سنسباستين در سال ۱۹۹۵ و بهترين بازيگر جشنواره ونيز در سال ۱۹۹۸ از جمله افتخارات اين چهره نمادين سينماي فرانسه است.
فلوريان زلر نشان لژيون دونور فرانسه را گرفت
فلوريان زلر، فيلمساز و كارگردان تئاتر با دريافت بالاترين مدال افتخار فرانسه تجليل شد. به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از ورايتي، فلوريان زلر، فيلمساز برنده اسكار كه براي ساخت فيلمهاي تحسين شده «پدر» و «پسر» شناخته ميشود، بالاترين نشان افتخار فرانسه را براي مشاركتش در عرصه هنر، ادبيات و سينما دريافت كرد. زلر روز چهارشنبه نشان لژيون دونور فرانسه را از دست مكرون دريافت كرد. در اين مراسم هنرمنداني از عرصه سيما، تلويزيون و تئاتر حضور داشتند كه ايزابل هوپر، پيير آرديتي، كاترنيا فرات و الودي ناواري از جمله آنها بودند. كريستوفر همپتون، فيلمنامهنويس بريتانيايي كه زلر جايزه اسكار بهترين فيلمنامه اقتباسي را براي فيلم «پدر» با وي به صورت مشترك دريافت كرد هم از حاضران در مراسم بود. زلر ۴۴ ساله نمايشنامهنويسي فرانسوي است كه اولين كارگرداني سينمايي خود را سال ۲۰۲۰ با «پدر» انجام داد كه آن را بر مبناي نمايشنامهاي از خودش به همين نام ساخت. در اين فيلم كه درامي دلخراش درباره زوال عقل است، آنتوني هاپكينز و اوليويا كولمن در نقش يك پدر و دختر بازي كردند. اين فيلم در نود و سومين دوره جوايز اسكار در ۶ بخش نامزد دريافت جايزه شد و در نهايت ۲ جايزه اسكار بهترين فيلمنامه اقتباسي و بهترين بازيگر نقش اول مرد براي آنتوني هاپكينز را به دست آورد و در جوايز سزار هم عنوان بهترين فيلم بينالمللي را كسب كرد.نمايشنامههاي زلر در ۴۵ كشور مختلف روي صحنه رفتهاند. وي برنده جايزه اينتراليه در سال ۲۰۰۴ براي رمان «شيفتگي شيطان» و جايزه مولير فرانسه براي نمايشنامههايش هم شده است. تايمز از زلر به عنوان هيجانانگيزترين نمايشنامهنويس دوران ما ياد كرده است.