• 1405 چهارشنبه 29 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 5632 -
  • 1402 يکشنبه 28 آبان

فيلمسازان فلسطيني از آوارگي و بمباران مردم غزه مي‌گويند

محمد جبلي، فيلمساز فلسطيني كه براي فيلم «زندگي زيبا است» جايزه بهترين كارگردانی جشنواره بين‌المللي فيلم مستند آمستردام (ايدفا) را برد از احساس درماندگي خود در جريان افزايش كشته‌ها در غزه گفت.
به گزارش مهرو به نقل از ورايتي، محمد جبلي، فيلمساز فلسطيني درباره احساس درماندگي خود در جريان كشته ‌شدن انسان‌ها در غزه گفت: آنقدر در وجودم درد هست كه حتي باورم نمي‌شود مي‌توانم اين كلمات را به زبان بياروم. اگر همه دنيا نتواند در برابر آنچه در حال رخ دادن است كاري كند و آتش‌بس ايجاد كند، اين حس مثل گير افتادن در يك تله است. اين روزها حتي راه رفتن در خيابان سخت است وقتي مي‌داني عزيزانت يك ماه است دارند زير بمب‌ها زندگي مي‌كنند، اين ما را به سوال وامي‌دارد كه آيا مي‌توان بعد از همه اين چيزها حرف زد؟ چه كاري از دست ما برمي‌آيد؟ چه مي‌توانيم بگوييم؟
سال ۲۰۱۴ جبلي در جشنواره فيلم ترومسو در نروژ حضور پيدا كرد و اين زماني بود كه مرزهاي غزه بسته شد. آن تبعيد مايه ساخت «زندگي زيباست» شد كه درباره تلاش‌هاي فيلمساز براي كسب شهروندي نروژ بود و در عين حال با عشق و وفاداري به سرزمين مادري و هويت فلسطيني‌اش مبارزه مي‌كرد. وي مي‌گويد هنوز پاسپورت فلسطيني‌اش را به مقامات تحويل نداده و با لبخند مي‌افزايد: هر چند به من اجازه نمي‌دهند جايي بروم.
آخرين مستند جبلي با عنوان «آمبولانس» سال ۲۰۱۶ در ايدفا به نمايش درآمد. اين فيلم روايتي مستقيم و اول شخص از جنگ ۲۰۱۴ غزه و درباره فيلمسازي است كه به خدمه آمبولانس پيوست تا تلفات درگيري بر غيرنظاميان را مستند كند. جبلي اميدوار بود كه ديگر هرگز مجبور نشود با چنين صحنه‌هايي روبه‌رو شود.
وي گفت: «آمبولانس» را ساختم با اين اميد كه اين ماجراها متوقف شود. من نمي‌خواهم فيلم ديگري درباره جنگ بسازم. من نمي‌خواهم فيلم ديگري درباره ويراني و درد و خون بسازم. من فقط مي‌خواهم مردم را ببينم كه زندگي عادي دارند و راه‌هايي براي آينده‌اي بهتر پيدا مي‌كنند.
البته تجربه جبلي منحصر به فرد نيست زيرا فلسطيني‌ها از سال ۱۹۴۸ بي‌خانمان شده‌اند و آوارگي ريشه در هويت جمعي آنها دارد. هيام عباس و لينا سوالم هم آوارگي را در فيلم «باي باي طبريه» كه در ايدفا به نمايش درآمد و فيلم منتخب فلسطين براي اسكار بين‌المللي است، موضوع فيلم خود كرده‌اند. اين فيلم درباره فيلمساز و مادرش هيام عباس، بازيگر تحسين شده فلسطيني است به دهكده خانوادگي‌اش كه امروز در اسراييل واقع شده بازمي‌گردد.
اين مستند درباره تصميم عباس براي ترك «دير حنا» دهكده‌اي در جليله كه چندان از درياچه طبريه فاصله‌اي ندارد و عواقب آن است. او زادگاهش را ترك كرد تا به روياي بدل شدن به يك بازيگر در اروپا دست بيابد؛ انتخابي كه او را از سرزميني كه زماني مي‌شناخت دور ساخت و امروز مي‌بيند ديگر بسياري از عناصر آن وجود ندارد.
«باي باي طبريه» اولين بار در جشنواره فيلم ونيز به نمايش درآمد و از وقتي جنگ شروع شد اين فيلم در شيكاگو، لايپزيگ و جشنواره فيلم لندن كه جايزه بهترين مستند آن را برد، به نمايش درآمده است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون
وب گردی
اولین پردیس هوش مصنوعی و فناوری های مالی كشور با سرمایه گذاری بانك ملت در دانشگاه تهران تاسیس می شود ارائه خدمت حساب وكالتی در بانك ملت برای خرید خودروهای وارداتی از طریق سامانه اتونوین توسعه آموزش دیجیتال و مسئولیت اجتماعی همراه اول؛ از توزیع سیم‌کارت نوجوان تا بورسیه ۱۰ هزار دانش‌آموز محروم از تحصیل در «آی‌نو» سرگذشت دومان سهند؛ از تالیف کتاب‌های اقتصادی تا مشاوره سرمایه‌گذاری علائم سرطان مغز استخوان در آزمایش خون چیست؟ بانک ملت بیشترین تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را در بین بانک های کشور پرداخت کرد/ اعطای ۳۵.۴ همت تسهیلات طی ۶ ماه به ۱۵۶ هزار متقاضی هزارمین کارآموز؛ نقطه عطف پنج سال فعالیت آکادمی همراه اول انتصاب مدیران جدید چهار منطقه امور شعب / اکبری: چابک‌سازی و بهره‌وری، اولویت بانک ملی ایران است پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری ارزی «ملی کیمیا» از طریق شعب بانک ملی ایران وصول ۲ هزار میلیارد تومان از مطالبات بانک دی با حمایت سازمان ثبت اسناد و املاک کشور