ويژه
چرا وزارت ارتباطات هنوز به همراه اول مجوز 5G نداده است؟
رويكرد كينهتوزانه متوليان توسعه فضاي آنلاين كشور به مقوله سبك زندگي ديجيتال، باعث شده تا طي يك سال اخير شاهد بيشترين ميزان برخوردها با اين فضا باشيم و بخش عمدهاي از دسترسي كاربران كشور به محتواي مفيد اينترنت نيز مسدود شود. البته وزير ارتباطاتي كه خود را مسوول فيلترينگ بخشي از فضاي آنلاين و نابودي بخش مهمي از كسبوكارهاي فعال در اين فضا نميداند و از طرفي دغدغه مقابله با توليدكنندگان فيلترشكن را هم دارد، اخيرا آهنگ مقابله با فناوري 5G را هم كرده است! آقاي زارعپور در مصاحبهاي در حاشيه جلسه هيات دولت، نسبت به ارايه سرويس 5G يكي از اپراتورها موضع ميگيرد و به صراحت خطاب به خبرنگار ميگويد: «همراه اول نه فركانس و نه مجوز ارايه 5G ندارد...» ظاهرا نه تنها آقاي وزير رويكرد انفعالي در برابر محدوديتهاي حاكم بر فضاي آنلاين كشور دارد، بلكه با پيشرفت فناوري در كشور هم مخالف هستند و بدتر از آن اينكه، گويي اصلا در جريان فناوري 5G اپراتوري كه پيشرو اين حوزه بوده است نيز نيستند. در حاليكه متصدي تخصيص طيف فركانسي مطابق شرح وظايف رسمي، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي وابسته به «وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات» است كه سكان هدايت آن در دست شخص آقاي زارعپور است، پس سوال اصلي از وزير ارتباطات ميتواند اين باشد «آقاي زارعپور در شرايطي كه طبق گزارش اوپن سيگنال سرعت دانلود بر بستر 5G كرهجنوبي بهطور متوسط 432.5 مگابيت بر ثانيه، سنگاپور 376.8 مگابيت، برزيل 346.4 مگابيت، مالزي 322.7 مگابيت و همين نرخ براي كشورهاي ديگري نظير قطر، هند، امارات، كويت و... نيز برقرار است، شما همچنان در جريان ارايه سرويس 5G همگام با ديگر كشورها در كشور خودمان نبوديد كه اقدام به ارائه مجوز و تشويق اپراتوري كه در اين مسير سرمايهگذاري كرده است، نكرديد؟»
وزير نيرو: ۶۵درصد جمعيت چهارمحال و بختياري از آب پايدار بهرهمند ميشوند
وزير نيرو با اشاره به طرح آبرساني به نيمي از جمعيت چهارمحال و بختياري با حضور رييسجمهور، گفت: در طرح بابا حيدر ۱۵ درصد جمعيت استان از آب پايدار بهرهمند ميشوند.به گزارش ايسنا، علياكبر محرابيان در آيين بهرهبرداري از ۱۵ پروژه آبرساني و برقرساني چهارمحال و بختياري اظهار كرد: ۱۵ طرح عمدتا در حوضه آب و تعدادي در حوزه برقرساني با ارزش ۲۷ هزار ميليارد تومان به بهرهبرداري ميرسد كه اين حجم پروژه متمركز در حوضه آب در اين استان بينظير است. وي به طرح آبرساني به نيمي از جمعيت استان اشاره كرد و گفت: اين طرح آبرساني پايدار براي ۱۳ شهر اصلي و ۱۳ مجتمع روستايي آب پايدار تامين ميكند. وي با اشاره به اينكه اين پروژه در سال ۱۳۹۰ آغاز شد و در شروع دولت حدود ۳۰ درصد پيشرفت داشت، بيان كرد: يعني اين پروژه حدودا سالانه ۲،۷ درصد پيشرفت فيزيكي داشته كه با همت مديران استاني در طول اين دو سال به صورت متوسط سالانه ۳۵ درصد پيشرفت داشت و ميتوان گفت در اين دولت، سرعت پروژه حدود ۱۳ برابر افزايش پيدا كرد. محرابيان با بيان اينكه در اين طرح به طور متوسط ۵۰درصد مردم استان تامين آب ميشوند، ادامه داد: پيش از اين، اين جمعيت آب را از زايندهرود برداشت ميكردند كه بدون تصفيه و از محل چشمه كوهرنگ بود اما امروز يك تصفيهخانه بسيار مدرن با آب باكيفيت خوب و كميت پايدار براي مردم اين منطقه تامين ميشود. وي ادامه داد: زمستان سال گذشته به علت سرماي شديد شاهد يخبندان بوديم و اين باعث شد آب كوهرنگ وارد شبكه نشود يا در برخي ماهها كدورت افزايش مييافت و مشكلاتي را ايجاد ميكرد اما اين سامانه پايدار است.
آغاز ايجاد فضاي سبز ۶۸ هكتاري در باغات لاله تبريز
شهردار تبريز گفت: تا كنون ۴۵ هكتار از مساحت ۶۸ هكتاري محدوده باغات لاله تملك شده و آماده اجراي پروژههاي فضاي سبز است.
يعقوب هوشيار در بازديد از پروژه باغات لاله كه در حاشيه چهل و دومين قرار خدمت شهرداري تبريز در حوزه شهرداري منطقه ۷ تبريز انجام يافت، اظهار كرد: هم اكنون ۱۲ هكتار از مساحت اين باغات جهت اجراي عمليات و ساماندهي به شهرداري منطقه ۲ تحويل داده شده است. هوشيار از برنامهريزي براي تكميل تملك و احداث فضاي سبز تا ۵۰ هكتار و توسعه آن تا ۷۰ هكتار خبر داد و افزود: در همين راستا شهرداري منطقه ۲ تبريز نيز بايد درخصوص ايجاد فضاي سبز ۷۰ هكتاري در اين باغات اهتمام داشته باشد. شهردار تبريز با اشاره به احداث بازارچه محلي در كوي لاله نيز خاطرنشان كرد: يك سالن استاندارد ورزشي ويژه بانوان نيز در اين محل و در كنار بازارچه بايد جانمايي شود.
چاقوسازي در زنجان ظرفيت برند شدن دارد
مديركل شركت شهركهاي صنعتي زنجان گفت: چاقوي زنجان اين ظرفيت را دارد كه به عنوان برند ايران تبديل شود و اين مهم با پشتيباني فني مجموعه كيميا فولاد و سرمايهگذاريهايي كه در حوزههاي بالادست انجام ميشود، شدني است. الماسي خاطرنشان كرد: صنعت چاقو آرزوي ديرينهاي براي زنجانيها بوده و به اميد آنكه اين صنعت به جايگاه واقعي و بالاي خود دست پيدا كند و براي كشور و شهر زنجان آثار فرهنگي و اقتصادي را به ارمغان بياورد و اين موضوع با كمك شركت كيميا فولاد آريا ميتواند با سرعت بيشتري انجام شود. وي افزود: بايد از ظرفيت حضور شركت كيميا فولاد آريا در زنجان و توليد فولاد استفاده كنيم. اين حركت آثار تبعي خيلي زيادي دارد. توسعه هنر دستي، خيرات زيادي مثل ايجاد اشتغال دارد و ميتواند موثر باشد.