• ۱۴۰۳ جمعه ۱۸ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5636 -
  • ۱۴۰۲ پنج شنبه ۲ آذر

پرتوسنجي با پرنده هدايت‌پذير توسط همراه اول

همراه اول براي نخستين‌بار در كشور از تكنيك پرتوسنجي به وسيله پرنده هدايت‌پذير براي پايش چگالي توان امواج الكترومغناطيس در نقاط صعب‌العبور و بخش‌هايي كه امكان دسترسي به آنها نيست، استفاده كرد.
به گزارش اداره كل ارتباطات شركت ارتباطات سيار ايران، نظارت و پايش چگالي توان امواج ساطعه از تجهيزات مخابراتي و ايستگاه‌هاي پايه فرستنده و‌ گيرنده موبايل، يكي از مهم‌ترين ابزارهاي مديريت ميزان پرتوگيري مردم از امواج الكترومغناطيسي موجود در هواي آزاد و تعميم آن به فضاي بسته است كه ايمني پرتوگيري آحاد جامعه را مطابق با الزامات ابلاغي اداره كل حفاظت در برابر اشعه در سطح ملي تضمين و همچنين از ميزان پرتوگيري بيشتر از حدود مندرج در استاندارد ملي ايران – كد 8567 با عنوان پرتوگيري غيريونيزان محافظت مي‌كند.
اما با توجه به اينكه امكان پايش در تمامي نقاط، سطوح يا ارتفاعات وجود ندارد و انجام اين كار هزينه‌هاي بسياري در پي دارد، همراه اول براي نخستين‌بار در ايران در حوزه ارتباطات سيار از تكنيك «سامانه‌هاي پرنده در پرتوسنجي سايت‌هاي موبايل» با اخذ تمامي مجوزها استفاده كرد تا ضمن دور زدن موانع پيشين، امنيت خاطر را براي تمامي هموطنان نسبت به ايمني تشعشعات ساطعه از تجهيزات مخابراتي فراهم آورد. اين تكنيك در قالب پروژه‌اي عملياتي در ساختمان شيخ بهايي شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان و با حضور نمايندگان همراه اول شامل شخص مسوول پروانه سازمان انرژي اتمي ايران و مسوول فيزيك بهداشت پروانه، شركت نقش اول كيفيت، شركت دانش بنيان افرند تجارتِ رسا مستقر در شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان به اجرا گذاشته شد. هدف اصلي از اجراي پروژه پرتوسنجي با سامانه پرنده «احراز ايمني تشعشعي عموم مردم ساكن در طبقات فوقاني ساختمان‌ها و نقاط با دسترسي دشوار با حداكثر ارتفاع 50 متر از سطح زمين» بود.
اين تست و پايش كه در مدت شش دقيقه طبق استاندارد ملي ايران با عنوان «حدود پرتوگيري غيرنونيزان» انجام شد به اندازه‌گيري مقدار متوسط مكاني - زماني چگالي توان امواج الكترومغناطيسي ناشي از آنتن‌هاي منصوبه روي دكل پرداخت.
نهايتا هم با استقرار تجهيزات مورد نياز در شرايط استاندارد و مطابق با سناريوهاي يك و دو، سامانه پرنده به پرواز درآمد و همان‌طور كه گفته شد طي مدت شش دقيقه به اسكن و پايش محيط تست پرداخت.
موفقيت همراه اول در انجام اين تست پايش 360 درجه، علاوه بر رفع چالش‌هاي پيشين و ايجاد امنيت خاطر براي مردم، زمينه استفاده از اين فناوري در بخشي از عمليات نگهداري دوره‌اي تجهيزات نصب شده روي دكل‌ها را نيز فراهم مي‌آورد و مهندسان مخابراتي كشور مي‌توانند فناوري‌ها و برنامه‌هاي جديدي را مبتني بر دانش حاصل شده توسعه دهند كه در نهايت به درك بيشتر از جهان اطراف منجر خواهد شد.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون