تداوم يك شكست فاحش
در هر حال اين مساله در مجلس و دولت قبل در دستور كار قرار نگرفت، ولي مجلس كاملا استصوابي آن را در دستور كار خود قرار داد بدون اينكه درك علمي و درستي از مساله داشته باشد. قانوني نوشتند كه نه تنها به لحاظ اخلاقي مورد ترديد است، بلكه به لحاظ منطقي و اقتصادي نيز مردود است. تمام كشور و اقتصاد را با تحميل تورم بالا بسيج كردند كه فرزندآوري را افزايش دهند. نتيجه كاملا معكوس شده است و حتي با جلوگيري از انتشار متعارف آمار زاد و ولد، آن را هم عملا از سفره پژوهش و اطلاع مردم حذف كردند و به صورت قطرهچكاني در لابهلاي مطالب ديگر يكي، دو رقم را منتشر ميكنند. آخرين آمار منتشر شده دو رقم درباره تعداد متولدين و فوتيهاي ۹ ماهه ابتدايي سال است. براي آنكه درك بهتري از تحولات جمعيتي پيدا كنيم، تعداد متولدين را از سال ۱۳۹۹ تاكنون مينويسم.
مشاهده ميشود كه از زمان اجراي قانون جواني جمعيت و فرزندآوري نه تنها زاد و ولد بيشتر نشده كه كمتر هم شده است و جالب اينكه مرگ و مير هم بيشتر شده و از ۳۱۴ هزار نفر در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۱ به ۳۲۲ هزار نفر افزايش يافته است كه جمعا افزايش سالانه جمعيت (زاد و ولد منهاي مرگ و مير) ۴درصد كمتر شده است و رشد سالانه جمعيت از حدود 59/0 درصد در سال ۱۴۰۱ به 56/0 درصد در سال ۱۴۰۲ رسيده است كه رقم قابلتوجهي است. البته اگر مهاجرت را هم درنظر بگيريم وضعيت حتي از اين هم كه به نظر ميرسد، نگرانكنندهتر ميشود و به نظر ميرسد كه ما با تشديد مرگ و مير هم مواجه شدهايم و احتمالا در سالهاي آينده اميد به زندگي به علت مسائل تغذيه و بحران در نظام درمان و دارو و نيز تنشهاي رواني- اجتماعي افزايش پيدا كند.
خب اينهايي كه نوشتم را تاكنون بارها و بارها نوشتهام، فقط اطلاعات جديد بسيار اندك مربوط به ۹ ماهه امسال به آن اضافه شده كه نشان ميدهد وضعيت فرزندآوري نه تنها بهتر نشده، بدتر هم شده است. در اين زمينه پيشنهاد مشخصي دارم كه در يادداشت بعدي تقديم ميشود.