ارزشگذاری بزرگترین مجتمع تجاری ایران توسط مرکز کارشناسان قوه قضاییه
مُشت پر بانک آینده در سال ۱۴۰۳
درحالی که نگرانی اصلی برخی سپردهگذاران بانکها پشتوانه مالی و دارایی بانکهایی است که مردم، سپردههای خود را در آنجا گذاشتهاند، سپردهگذاران بانک آینده در سال جدید خیال راحتتری دارند. ماجرا از این قرار است که باتوجه به ارزیابی جدید بخشهای فیزیکی ایرانمال به مبلغ ۳۳۵ هزار میلیارد تومان که ازسوی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضايیه انجام شده است بسیاری از نگرانیهای سهامداران، سپردهگذاران، نهادهای نظارتی و سایر ذینفعان بانک از میزان و قوت داراییهای بانک، برطرف گردیده است.
حسب بررسیهای به عمل آمده، بانک آینده علاوه بر دارایی موسوم به ایرانمال، داراییهای ارزنده دیگری همچون مجتمع تجاری، فرهنگی ورزشی و تفریحی فرمانیه مال، مشهد مال، هتل بزرگ روتانا و... را نیز دراختیار دارد. هر چند زیان انباشته بانک طی سالهای اخیر به دلايل خارج از اراده، افزایش داشته است ولی گزارش ارزیابی انجام شده توسط مرکز یاد شده موید این نکته است که بانک آینده در برابر منابع خود و برای تامین اعتماد ذینفعانش از پشتوانه قابل اتکا و ارزشمندی برخوردار است، ضمن اینکه براساس آخرین هماهنگیهای انجام شده در جهت اصلاح ساختاری بانک، انتظار میرود، بخش قابلتوجهی از ارقام تشکیلدهنده این زیان، برگشت یابد.
با این خبر امیدبخش برای ذینفعان اکنون نوبت مجموعه مدیریتی بانک است که با استفاده از ظرفیتهای موجود در بانک و با همکاری نهادهای ذیربط و سهامداران بانک، نسبت به اعتمادسازی مجدد و احیای برند و تجدید اعتبار بانک اقدام نماید.
به گفته کارشناسان استفاده از ظرفیتهای قانونی ازجمله عرضه سهام شرکتهای بانک در بازار سرمایه یا افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و کسر زیان انباشته با اصلاح ارقام ذخاير و شناسايی درآمدهای ناشی از سرمایهگذاریهای بانک ازجمله راهکارهایی است که میتواند بانک را از ناترازی نجات دهد .
ارزشگذاری بزرگترین مجتمع تجاری ایران توسط مرکز کارشناسان قوه قضاییه
مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه، برای نخستینبار موفق به ارزشگذاری کامل و دقیق بزرگترین مجتمع تجاری کشور موسوم به ایرانمال شد. به گزارش ایسنا، براساس نامهای که معاون کارشناسان رسمی مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه تهیه و در اواخر سال گذشته به بانک آینده اعلام کرده، کارشناسان معتمد این مرکز بنا به درخواست آبان ماه سال ۱۴۰۲ بازار بزرگ ایران مشهور به ایرانمال، نسبت به ارزیابی داراییهای فیزیکی این مجتمع بزرگ تجاری اقدام کردهاند.
این درخواست جهت تعیین قیمت پایه سهام و به منظور افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی سرمایهگذاری مالک این مجموعه انجام شده و پس از بررسیها و ارزیابیهای دقیق کارشناسی، حداقل ارزش بخشهای فیزیکی این مجتمع تجاری ۳۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
طبق جزییات اعلام شده در گزارش مذکور، بخش کارشناسی امور ساختمان، ثبتی، معماری و تزئینات داخلی بازار به میزان حداقل ۲۹۷ هزار میلیارد تومان، امور فناوری اطلاعات ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان و همچنین امور ماشینآلات، تاسیسات و برق، بیش از ۳۴ هزار میلیارد تومان ارزشگذاری شده است.
ارزش بخشهای فیزیکی مجموعه مذکور، در اوایل سال گذشته ۲۵۵ هزار میلیارد تومان توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری ارزیابی شده بود اما اینبار، این مهم برای نخستین مرتبه برعهده مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه قرار گرفت که بیش از ۲۰ نفر از کارشناسان معتمد در رشتههای مختلف به مدت چند ماه، اقدام به ارزشگذاری بازار بزرگ ایران کردند تا برای اقداماتی چون عرضه سهام، کسر زیان یا شناسایی درآمد مورد استفاده نهادهای اقتصادی کشور قرار بگیرد.