• ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5742 -
  • ۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت

با مرگ ۳ نفر در هرمزگان شمار قربانیان سیل افزایش یافت

۶ کشته بر اثر سیلاب جنوب کشور

حدود ۳۰۰ روستای سیستان‌ و بلوچستان در محاصره سیل هستند

گروه حوادث| بارش‌های سیل‌آسا در حالی در مناطقی از کشورمان ادامه دارد که با مرگ ۳ نفر در هرمزگان شمار قربانیان به ۶ نفر رسیده است.

با گذشت چند روز از بارندگی‌های شدیدی که به جاری شدن سیل در هفت استان ایران منجر شد، وضعیت سیستان و بلوچستان بحرانی اعلام شده است. مسیرهای ارتباطی به ده‌ها روستا همچنان مسدود است و در بسیاری از شهرها و روستاها، خانه‌ها همچنان مملو از آب و گِل است. آخرین گزارش‌ها حکایت از آن دارد که علاوه‌ بر حدود ۳۰۰ روستای سیستان‌ و بلوچستان که در محاصره سیل هستند، دستور تخلیه 3 روستا در حاشیه جازموریان نیز صادر شده است.

روح‌الله سرگزی، معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان از خسارت
۱۸ هزار میلیارد ریالی سیل در این استان خبر داده و گفته خسارت‌ها با توجه به حجم بارندگی‌ها در حال افزایش است.

به گفته معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، بیشترین خسارت در این سیل به ترتیب به راه‌های ارتباطی، بخش کشاورزی، شبکه برق‌رسانی و آب اختصاص دارد. همچنین تیم‌های ارزیاب ستاد بحران سیستان و بلوچستان با حضور در مناطق درگیر سیلاب در حال بررسی برآورد دقیق این خسارت‌ها هستند.

آرش کردی، مدیرعامل توانیر نیز از قطع شدن برق ۴۴۵ روستا در پی سیل خبر داده و گفته است: «با وجود بسته بودن راه‌های ارتباطی و سخت بودن امدادرسانی، هم‌اکنون وضعیت مساعد شده و از ۴۴۵ روستای بی‌برق در ابتدای حادثه، ۳۸۰ روستا مشکل‌شان رفع شده و اکنون فقط ۶۵ روستا باقی مانده که آنها هم به‌زودی برق‌دار خواهند شد.»

در بسیاری از شهرها و روستاها علاوه بر قطع برق، آب لوله‌کشی نیز قطع شده. منابع خبری روز گذشته، پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳، گزارش دادند آب لوله‌کشی در شهرستان راسک در تمام مناطق و محله‌ها قطع شده است.

بنا بر اعلام برخی خبرگزاری‌ها؛ بارش‌های شدید باران روز چهارشنبه جان یک کودک ۹ساله در روستای کهورتاک منطقه توکهور هشتبندی استان هرمزگان را گرفت تا با احتساب مرگ ۲ نوجوان ۱۴و ۲۰ساله در یک گودال آب گل‌آلود، شمار جانباختگان بارندگی اخیر در هرمزگان به ۳نفر افزایش یابد.

کودک ۹ساله هشتبندی صبح ۲۹فروردین با دوستان خود برای تماشا به جوار رودخانه سیلابی روستای‌شان رفته بودند که داخل آب افتاد.

اهالی روستا با شنیدن صدای فریاد کودکان متوجه مبینای ۹ساله گرفتار شده در سیلاب شدند، اما کاری از دست‌شان بر نیامد و در نهایت کودک غرق شد.

صادق ضیاییان، ريیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور از تداوم بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ماه در بیشتر استان‌ها خبر داده است. ضیاییان گفته هفته آینده سامانه بارشی در کشور فعالیت می‌کند که موجب بارش‌های بهاری در تمام استان‌ها می‌شود.

 

۲ مفقودی در جنوب کرمان پیدا شدند

مدیرکل امور عشایر جنوب کرمان اعلام کرد که ۲دختر نوجوان عشایر در این منطقه که از صبح چهارشنبه همزمان با جریان سیلاب، مفقود شده بودند توسط تیم‌های جست‌وجو پیدا شدند و در سلامت هستند.

ناصر احمدیوسفی به ایرنا گفت: «این دخترها به خانواده تحویل شدند.» همچنین مدیرکل هواشناسی کرمان گفت: «چهارشنبه گرچه شدت بارش در جنوب و شرق استان بیشتر از شمال این استان بود، اما در مجموع شدت آن از روزسه‌شنبه کمتر بود.»

او در ادامه گفت: «بیشترین بارندگی استان کرمان در ایستگاه‌های توتوییه (از توابع بخش پاریز شهرستان سیرجان) ۲۸میلی‌متر، دهج (از توابع شهربابک) و کمسرخ (روستایی از توابع بخش راین) ۲۶میلی‌متر، بهادرآباد (از توابع بخش مرکزی شهرستان رودبارجنوب) ۲۵.۵میلی‌متر، باغ خوش (روستایی در دهستان سعادت‌آباد از توابع بخش پاریز) ۲۵میلی‌متر و بیدستان (روستایی از توابع خبر شهرستان بافت) ۲۳میلی متر بوده است.»

مدیرکل هواشناسی کرمان گفت: «از روز شنبه اول اردیبهشت ماه ضمن افزایش ابر احتمال رگبار باران در برخی مناطق مرکزی و جنوب غربی دور از انتظار نیست. به لحاظ دمایی هم روز ۳۱ فروردین ماه کاهش محسوس دما پیش‌بینی می‌شود. بنابراین سرمازدگی محصولات کشاورزی در برخی مناطق شمال و غرب استان کرمان محتمل است.»

 

قطع راه‌های ارتباطی سیستان و بلوچستان

از سوی دیگر استاندار سیستان و بلوچستان از قطع ارتباط ۳۰۰روستا در جنوب این استان بر اثر بارش شدید باران و بروز سیلاب خبر داد و گفت: «برخی منازل کنارک دچار آبگرفتگی شدند.»

محمد کرمی، استاندار سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به بارش‌های ۲۷۰میلی‌متری در زرآباد و ۲۲۹میلی‌متری در کنارک گفت: «به دلیل حجم بالای بارش‌ها همه رودخانه‌ها پرآب هستند، برق تعدادی از روستاها قطع شده است و منازل در شهر کنارک دچار آبگرفتگی شده‌اند.»

او با اشاره به اختلالات اینترنت در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: «بخش خصوصی و دستگاه ‌ای دولتی در تلاشند تا این مشکلات را رفع کنند.»

دادکریم بلوچ به خبرگزاری ایسنا گفته که «بارندگی شدید هم‌اینک مسیر روستایی چابهار به بخش‌های پلان و پیرسهراب مشهور به محور دمبدف-صفرزهی و مسیر پارک پیرسهراب را مسدود کرده است. تعداد ۱۰ روستا و اراضی کشاورزی و خانه‌های مسکونی اطراف آنها در معرض تهدید گرگروها (فرسایش خندقی خاک) هستند. سد زیردان ۴۰ درصد قبل از بارندگی تخلیه شده و لیکن به ‌دلیل آوردِ آب و بارندگیِ بالادست، فقط ۱۰ درصد خالی است. امیدوارم بارندگی اخیر باران رحمت و برای مردم باعث رحمت و آسایش باشد و شاهد کمترین خسارت باشیم.»

احمدرضا هاشم‌زهی، فرماندار قصرقند نیز خبر داده که بسیاری از روستاها در فاصله کوتاهی دوباره دچار سیلاب شدند. او گفت: «بارندگی‌های سیل‌آسا و به‌تبع آن طغیان رودخانه‌های محلی متصل به رودخانه کاجو و درنهایت راه افتادن سیل خروشان در بستر این رودخانه موجب قطع ارتباط ۷۳ روستا در بخش‌های مرکزی، ساربوک و تلنگ شده است. سیل در بستر رودخانه موجب قطع ارتباط ۴۱ روستا با جمعیت ۱۸ هزار نفر شده و تا چندین روز و برخی مواقع تا یک ماه تردد به‌ سختی آن‌ هم با خودروهای کمک‌دار و شاسی‌بلند انجام می‌شود.»

همچنین فرماندار کنارک در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: «سد مخزنی کهیر این شهرستان به منظور تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعت محدوده بخش کهیر سواحل مکران ساخته شده که به‌طور کامل آبگیری و سرریز شد.»

عبدالغفور حوت گفت: «بارندگی ها موجب آبگرفتگی شدید خانه‌ها در شهر کنارک، محاصره روستاها و قطعی برق و تلفن در سطح شهرستان کنارک شد.» 


بر اثر بارش‌های زمستانی در هفته دوم اسفندماه ۱۴۰۲ و وقوع سیلاب در استان سیستان و بلوچستان، واحدهای مسکونی دچار آبگرفتگی شدند و خسارات فراوانی به زیرساخت‌های شهری و روستایی وارد شد و تعدادی از راه‌های ارتباطی اصلی و فرعی و روستایی در جنوب استان مسدود شدند. بیشترین مسیرهای مسدود شده در شهرستان‌های «سراوان»، «مهرستان»، «گلشن»، «چابهار» و «قصرقند» واقع شده بود.  ۱۶ شهرستان و ۱۹۴۷ روستا در شهرستان‌های نیکشهر، قصرقند، دشتیاری، چابهار، کنارک، خاش، سیب و سوران، فنوج، ایرانشهر، میرجاوه، دلگان، ســراوان، زاهدان، نیمروز، سرباز و مهرستان در استان سیستان و بلوچستان از ۹ اسفندماه سال جاری به ‌شدت تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند و با توجه به پر شدن سد زیردان در شهرستان دشتیاری، در بخش‌های پیر سهراب و پلان، آبگرفتگی معابر رخ داد و خانه‌ها، زمین‌های کشاورزی و دام‌ها نیز از این سیلاب در امان نماندند.  يك فعال اجتماعي در مورد وضعيت سیل در شهرستان دشتياري به «اعتماد» گفته بود: «سيل تلفات جاني داشت، اما هنوز به صورت قطعي اعلام نشده است. شهرستان چابهار و دشتياري وضعيت بحراني‌تري دارند. مسوولان اگر دريچه سد را در همان روزهاي اول بارندگي به صورت مديريت شده باز مي‌كردند آب اين‌گونه وارد شهرها نمي‌شد. تاكنون دو نفر جان خود را از دست داده‌اند.» 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون