موج جديد افزايش قيمت گوشت گوسفندي
افشين صدردادرس، مديرعامل اتحاديه مركزي دام سبك از افزايش قيمت گوشت گوسفند در روزهاي گذشته خبر داد و درباره كاهش عرضه آن در فروشگاهها گفت: عرضه به صورت مقطعي كاهش يافته است، زيرا در حال حاضر در محدوده زماني قرار داريم كه برههاي متولد اواخر زمستان يا اوايل بهار به وزن كافي براي عرضه در بازار نرسيدهاند بنابراين عرضه دام زنده پروار تا اواسط خردادماه امسال مانند هر سال كاهش يافته كه البته اين به معناي كمبود گوشت قرمز در بازار نيست و كاهش مقطعي عرضه گوشت گرم گوسفند را گوشت گرم گوساله جبران كرده است. همزمان، از بازار معاملات گوشت قرمز خبر ميرسد كه دام زنده به قيمت ۳۴۹ هزار تومان به ازاي هركيلوگرم به فروش ميرسد. دادههاي به دستآمده حاكي از آن است كه ران ممتاز گوسفندي ۸۳۰ هزار تومان و ران بدون استخوان گوسفندي ۷۰۰ هزار تومان به فروش ميرسد. گوشت نيمشقه گوسفندي پنج كيلوگرمي، ۷۳۵ هزار تومان، گوشت خورشتي گوسفند بدون استخوان و بدون چربي، ۵۸۶ هزار تومان و ماهيچه گوسفندي يك كيلوگرمي، ۶۷۰ هزارتومان در بازار قيمتگذاري شده است. به گفته مديرعامل اتحاديه مركزي دام سبك براساس دادههاي مركز آمار ايران سرانه مصرف گوشت قرمز در سال ۱۴۰۲، هفت كيلو و در سال ۱۴۰۱، هفت كيلو و ۶۰۰ گرم بود در نتيجه مصرف گوشت قرمز كشور در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ كاهش داشت و البته علاوه بر مصرف حجم توليد داخل نيز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ پايين آمد. مديرعامل اتحاديه مركزي دام سبك در ادامه آماري از واردات گوشت و دام ارايه كرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، ۱۲۹ هزار تن گوشت گرم و منجمد گوساله و گوسفند و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تن دام زنده سبك و سنگين به كشور وارد شد؛ ارزش اين حجم از واردات ۷۷۱ ميليون دلار بود كه تقريبا برابر با ۲۲ هزار ميليارد تومان است. وي به ايلنا، خاطرنشان كرد: در روزهاي گذشته تقاضا براي دام زنده سبك در ميادين دام كاهش داشته است و بهطور طبيعي در نيمه اول سال تقاضا براي گوشت كاهش مييابد، البته با نزديك شدن به عيد قربان ميتوان انتظار داشت تقاضا براي دام زنده بالا رود و اين امر ميتواند سبب افزايش قيمت دام و به دنبال آن گوشت قرمز شود. صدردادرس در نهايت اظهار كرد: پس از حذف ارز ترجيحي قيمت تمامشده نهادههاي وارداتي دام و طيور تا شش برابر بالا رفته و در پي اين اتفاق قيمت نهادههاي توليد داخل نيز افزايش داشته و همه اينها به افزايش قيمت تمامشده توليد گوشت در كشور انجاميده است تا جايي كه قيمت لاشه پروار گوسفند اكنون در ارزانترين قيمت به ۶۰۰ هزار تومان در هر كيلو رسيده و اين امر نيز به نوبه خود تقاضا براي گوشت قرمز را كاهش داده است. همزمان با اين اظهارات، جبرييل برادري، رييس جهاد كشاورزي استان تهران، درباره وضعيت توليد ماهانه گوشت در تهران در گفتوگو با ايسنا مطرح كرد كه ماهانه ۴۷۰۰ تن گوشت قرمز در استان تهران توليد ميشود. از اين مقدار، ۷۰ درصد گوشت گوساله و مابقي گوشت گوسفندي است. او درباره ثبات بازار عنوان كرد كه علاوه بر توليد كافي دام سنگين در كشور و استان، واردات هم به ثبات قيمت گوشت قرمز گوساله كمك كرده و بازار به ثبات رسيده است. وي اشاره كرد كه گوشت منجمد گوساله به قيمت ۳۱۵ هزار تومان به ازاي هر كيلوگرم، در تمامي ميادين ميوه و تربار تا فروشگاههاي زنجيرهاي به فروش ميرسد.