• ۱۴۰۳ پنج شنبه ۲۵ مرداد
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 5831 -
  • ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد

ضرورت فوریت تشکیل دولت پزشکیان

اگر چنین شود مع‌الوصف تشکیل دولت جدید حدود بیست روز تا یک ماه بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری به طول می‌انجامد. در دنیایی که این فاصله‌ها به چند ساعت کاهش یافته است، می‌توان ارزیابی کرد که خسارت یک تا دو ماه تعلیق تا چه میزانی می‌تواند باشد. خسارت‌ها:

۱- وزيران و مديران دولت قدیم، در شرایط تعليق نمی‌توانند با روحیه مثبت و توان کامل کار کنند. عملا در فکر جای جدید برای خود هستند یا برای دوستان و هم‌گرایشان و هم‌حزبی‌های خویش، می‌کوشند در آخرین روزها بیشترین امتيازات و رانت‌ها را توزیع کنند و برگ عیشی به کام خود و دوستان از پیش فرستند.‌

۲- افراد شایسته‌ای که در مظان مدیریت و وزارت یا معاونت باشند، توسط مخالفان تخریب می‌شوند. مخالفان فرصت پیدا می‌کنند در این دنیای جدید بگردند و مثلا کلیپی پیدا کنند که ببینند ایشان در فلان سال چنین گفته‌اند. فضایی را فراهم می‌کنند که افراد توانا و متشخص از پذیرش مسوولیت سر باز می‌زنند و چرخه معرفی وزیران طولانی‌تر می‌شود و به استفاده از حد اکثر زمان قانونی می‌رسد.

۳- در موقعیت فعلی، باتوجه به شهادت اسماعيل هنيه در ایران و اعلام واکنش ایران به حمله اسرايیل به خاک ما، فضای سیاسی و اجتماعی حساسیت بیشتری پیدا می‌کند. تشکیل دولت فوریت و ضرورت بیشتری دارد.

۴- امیدوارم جناح افراطی پایداری در مجلس، بر این دوره تعلیق نیفزایند. یادم هست در معرفی دولت نخست سید محمد خاتمی به مجلس پنجم، محمدرضا باهنر که نقش شبیه کارگردانی در مجلس را ایفا می‌کرد، در سخنانش در مخالفت با دولت یقین داشت که من رای اعتماد نمی‌گیرم! گفت: «آن تعداد از وزرای این بخش که در این مرحله رای اعتماد می‌آورند با فردی که در آینده برای رای اعتماد معرفی خواهد شد، ان‌شاءالله بتوانند در نشست‌های مشترک خود از دیدگاه‌های یکدیگر مطلع شده و به همدیگر نزدیک شوند!» (۱)

دیگر مهندس باهنر نه تنها وزير پیشنهادی مرحله اول، بنده و نیز عبدالله نوری را از دست رفته تلقی می‌کرد، برای وزیران بعدی هم دستورالعمل کار و هماهنگی میزان کرده بود. باهنر که از عقلای اصولگرایان بوده و امروزه عقلانیتش بيشتر شده است، در مجلس جدید با جماعتی مواجه هستیم که نه عقل باهنر را دارند و نه تجربه سیاسی او را و نه در تعهدشان به مصالح و منافع ملی از آزمون سربلند بیرون آمده‌اند و نه شکست در انتخابات را پذیرفته‌اند. خوشبختانه در این مقطع رييس مجلس که در انتخابات طعم افراطیون را چشیده است، می‌تواند با همراهی نمایندگان اصلاح‌طلب و مستقل و البته فعال بودن خود در جلسه رای اعتماد، افراطیون را مهار کند تا کشور و ملت بیش از این زیان تاخیر و تسویف را تحمل نکنند.

پی‌نوشت:

(۱) مشروح مذاكرات مجلس شورای اسلامی، جلسه ۱۲۰ در تاریخ ۲۸ مرداد ماه ۱۳۷۶

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون