تزریق 10 هزار میلیارد تومانی به بازار سرمایه انجام میشود؟
دومین روز خارج نشدن پول از بورس
پس از دو هفته سخت و همراه با خروج پول حقیقی از بازار سرمایه، شاخص کل بورس تهران دوباره به روند افزایشی برگشت. روز گذشته شاخص کل با رشد 14 هزار واحدی به کانال 2 میلیونی بازگشت و حالا پیشبینی میشود که شرایط بازار سرمایه نیز تغییراتی داشته باشد.
البته با وجود مثبت شدن بازار، تنها گروه فلزات اساسی بود که ارزش معاملاتی بالای ۱۰۰ میلیارد تومانی را به خود گرفت و در جایگاه اول ایستاد. باقی گروهها ارزش معاملاتی کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومانی را به خود گرفتند. گروه فلزات اساسی با ارزش معاملاتی بیش از ۱۴۸ میلیارد تومانی بالاتر از گروه شیمیایی قرار گرفت و رتبه اول را داشت، اما در هر صورت نتیجه بازار این بود که بالای ۸۰۰ میلیارد تومان پول از صندوقها خارج شده و تنها کمی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان پول به بازار بورس تهران وارد شده و میتوان اینطور گفت که دومین روزی بود که پول حقیقی از بازار بورس تهران خارج نشده است.
بیش از هر چیز وعده بانک مرکزی است که در بازار سرمایه خودنمایی میکند. مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس به تازگی عنوان کرد که بانک مرکزی وعده داده که ۱۰ هزار میلیارد تومان پول به بازار سهام از طریق بانکها اختصاص دهد.
البته محمدرضا فرزین، در تازهترین اظهارات خود چنین وعدهای را نداده اما صحبتهای وی حاوی نکات مثبتی برای بازار سرمایه است. ريیسکل بانک مرکزی، گفته که منابع حاصل از صادرات کلیه اقلام تولیدی و زنجیره صدرالاشاره میتواند به مصارف ارزی مربوط به این زنجیره حسب تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت تخصیص داده شود.
وی تصریح کرد: کمیته بازگشت ارز حاصل از صادرات با بهرهگیری از ظرفیت تبصره بند ۱ ماده ۸ آيیننامه فوق، در راستای توسعه صادرات صنایع فلزی از یکسو و تامین مصارف ارزی زنجیره مذکور از قبیل تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشینآلات و همچنین تامین انرژیهای موردنیاز این صنعت از سوی دیگر، امکان واردات در ازای صادرات ایشان و سایر شرکتهای همگروه را با نرخ توافقی مجاز دانست.
ريیسکل بانک مرکزی گفت: بدین ترتیب، منابع حاصل از صادرات کلیه اقلام تولیدی و زنجیره صدرالاشاره میتواند به مصارف ارزی مربوط به این زنجیره حسب تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت تخصیص داده شود. فرزین تاکید کرد: این تصمیم مهم، موجب افزایش صادرات صنعت فولاد و فلزات رنگین اساسی به علت جذابیت ایجاد شده در صادرات میگردد و به تبع آن، تامین ارز پروژههای توسعه زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی، تسهیل و تسریع میگردد. این موضوع البته بر درآمدهای آتی و رشد تولیدات محصولات شرکتهای فولادی و فلزی حاضر در بورس کشور نیز موثر خواهد بود.
هفته گذشته جلسه شورای عالی بورس با حضور وزیر اقتصاد، ريیس بانک مرکزی، ريیس سازمان بورس و معاون اقتصادی دادستان کل کشور در وزارت اقتصاد به منظور بررسی وضعیت بازار سهام برگزار شد و فرزین ريیسکل بانک مرکزی بعد از پایان جلسه با اشاره به وضعیت نابسامان بازار سرمایه، از حمایت نظام بانکی از این بازار از 24 مرداد ماه خبر داد. او با اشاره به اقدامات جدید حمایتی بانک مرکزی از بورس و سهامداران خرد، از تمهیدات لازم این بانک جهت تامین مالی و تسریع در طرحهای توسعه شرکتهای بورسی خبر داد.
تضمین 360 هزار میلیارد تومان اوراق تامین مالی توسط بانکهای عامل برای انتشار اوراق تامین مالی ریالی جهت طرحهای توسعه و تامین سرمایه در گردش شرکتهای بورسی، انتشار 2 میلیارد یورو اوراق صکوک ارزی برای طرحهای توسعه شرکتهای بورسی علیالخصوص در حوزه پتروشیمی و معدن و اعطای 1.5 میلیارد یورو وام ارزی برای شرکتهای بورسی که درآمد ارزی و طرحهای زودبازده داشته باشند از جمله برنامههای بانک مرکزی برای حمایت از بورس عنوان شده است.