رويكرد حكمراني دريا در توسعه مناطق آزاد ايران
3- رويكرد امنيتي
موفقيتهاي پرشمار نيروهاي مسلح كشور در ايجاد بازدارندگي مطلوب امنيت دريايي و حضور در آبهاي آزاد و ماموريتهاي موفق نيروهاي مسلح دريايي كشور اعم از ارتش و سپاه و درياباني، تضمين ايجاد امنيت در آبهاي سرزميني و تامين امنيت پايدار براي فعاليت تجاري كشور بوده است.
4- رويكرد محيط زيستي
توجه ويژه به بهرهبرداري پايدار از ظرفيتهاي دريايي كشور با لحاظ توان اكولوژيكي سبب توازن در برنامههاي پيشرفت كشور و تمركز بر منابع بين نسلي خواهد بود. پايش محيط پيراموني دريايي كشور و جلوگيري از تخريب محيط زيست دريايي توسط ديگران، از موارد درج شده در سياستهاي كلي ابلاغي است.
5- رويكرد فرهنگي - اجتماعي
توجه به عنصر فرهنگ و انتقال فرهنگ دريايي به عنوان يك عامل حياتي و پيشبرنده در زمينه بهرهمندي از ظرفيتهاي دريايي مطرح ميشود. بيشك بدون مشاركت مردم خصوصا استانهاي ساحلي در برنامه پيشرفت، موفقيت حاصل نخواهد شد. در اين ميان نقش رسانه و توليدات رسانهاي در شناساندن ظرفيتها و بسترسازي فرهنگي جلوه بيشتري پيدا خواهد كرد. فلذا مناطق آزاد ايران ميتوانند با استفاده از ظرفيت مهم حمايت سامانه حكمراني در بسيج منابع كشور و همچنين محترم شمردن سرمايه و مالكيت بخش خصوصي با پيادهسازي سازگار ويژه از اين فرصت سرزميني و امكان گرانسنگ بهره حداكثري را كسب كنند . مناطق آزاد ايران ميتوانند، با تمركز فعاليتها بر اقتصاد دريا با نگاه آمايش سرزمين جايگاه محوري خود را در پيادهسازي اين سياست تثبيت كرده و به جذب منابع مالي پايدار اقدام كند.