گزارش اختصاصي «اعتماد» از ماجراي لوكاديا
دلار گرفت و ايران را ناامن دانست و جريمه هم نشد!
به گزارش «اعتماد»، يورگن لوكاديا يكي از باكيفيتترين مهاجمان تاريخ پرسپوليس بود كه دو فصل پيش پيراهن اين تيم را بر تن كرد و هر چه از حضورش در زمين ميگذشت، آمادهتر ميشد و شم بالاي گلزنياش را به رخ فوتبالدوستان ايراني ميكشيد.
با اين حال عمر حضور يورگن در فوتبال ما زياد نبود و پس از اعتراضات سال 1401 در پايتخت و ديگر نقاط كشور اين بازيكن هلندي، ايران را ترك كرد. از همان زمان كشمكش بين او و مديران پرسپوليس به وجود آمد.
مبلغ قرارداد لوكاديا با پرسپوليس يك ميليون و پنجاه هزار يورو بود كه پانصد هزار يورو از اين مبلغ را دريافت كرد و پس از انجام چند بازي و شب قبل از دربي، مهمترين بازي فصل پرسپوليس كشور را ترك كرد.
يكي از نكات عجيب در مورد رفتن لوكاديا اين است كه او وقتي به فرودگاه مراجعه كرد مجوز خروج نداشت، اما سوالي كه ذهن هواداران پرسپوليس را از همان زمان مشغول كرد، اين است كه چرا و به چه علتي مديران پرسپوليس به اين مهاجم مجوز خروج دادند؟ مشكل ماليات و خروج او چگونه حل شد تا خيلي راحت بتواند كشور را ترك كند؟
البته كه هيچ كس موافق حفظ يك بازيكن يا مربي بهطور اجباري نيست، اما وقتي يك بازيكن قرارداد حرفهاي دارد و پولش را گرفته و در شب مهمترين بازي پرسپوليس ساز جدايي كوك ميكند آيا بازهم بايد باشگاه با او همكاري ميكرد و مجوز خروجش صادر ميشد؟
اما اين داستان ادامهدار بود و باشگاه پرسپوليس با ارايه مستنداتي لوكاديا را در فيفا به پرداخت مبلغ 324 هزار دلار محكوم كرد. اتفاقي كه مديران اين باشگاه با افتخار از پيروزي در آن صحبت ميكردند و فخر ميفروختند! تا جايي كه درويش، مدير باشگاه در مصاحبه در جرايد مختلف از همكاران بخش حقوقي كه سيصد صفحه لايحه دفاعي نوشته بودند، تقدير كرد و حتي از معاون حقوقي باشگاه هم تقدير به عمل آورد، اما مهاجم هلندي اين پرونده را به CAS برد و در آنجا از پرداخت اين غرامت سنگين تبرئه شد!
نكته عجيب ديگر در مورد پيروزي لوكاديا در CAS اين است كه با اعلام وكيل لوكاديا نتيجه روز جمعه اعلام شده بود، اما باشگاه پرسپوليس در اين خصوص اطلاعرساني نكرد تا زماني كه خبرنگار «اعتماد»، عصر روز دوشنبه در اين خصوص افشاگري كرد. ساعاتي بعد از انتشار خبر در «اعتماد» و ورود رسانههاي ديگر مسوول روابط عمومي باشگاه در بيانيهاي كليات نتيجه نهايي CAS را روي سايت اين باشگاه قرار داد!
مشخص نيست كه اگر اين خبر رسانهاي نشده بود باشگاه پرسپوليس تا چه زماني قصد داشت اين مساله را مسكوت نگه دارد. به طور خلاصه آنچه در پرونده لوكاديا اتفاق افتاد دو بعد دارد؛ يكي شرايط خاص كشور در پاييز و زمستان سال 1401 كه از دست باشگاه خارج بود و ديگري نوع ارتباط باشگاه پرسپوليس با بازيكنش. لوكاديا در آن مقطع تنها بازيكن خارجي پرسپوليس نبود؛ ستارههاي خارجي قابلتوجهي در آن پاييز و زمستان 1401 در فوتبال ايران بازي ميكردند و همه آنها بدون مشكلي به فعاليت خود ادامه دادند. اينكه لوكاديا فرصتطلب بود يك بحث است و اينكه باشگاه پرسپوليس نتوانست ماجرا را مديريت كند بحثي ديگر. اميدواريم مديران پرسپوليس صرفا پشت «شرايط فورس ماژور» ايران در سال 1401 و حكم دادگاه CAS سنگر نگيرند و به صورت شفاف اعلام كنند چه اتفاقاتي در مورد جدايي اين بازيكن هلندي رخ داد.