اعتماد | نشستهاي خبري سخنگوي ناجا همچنان پرخبر دنبال ميشود. روز گذشته سردار سعيد منتظرالمهدي بار ديگر در جمع خبرنگاران حاضر شد تا در سومين نشست خبري خود پاسخگوي پرسشهاي اهالي رسانه درباره مباحثي از «فروش مانتوهاي شيشهاي» تا «جريمه نقدي براي بدپوششها» و از «آخرين جزييات حادثه بازداشت پزشك ممسني» تا «قمهزني در اعتراض به فيلم رستاخيز» باشد.
مصوبهاي براي جريمه 100هزارتوماني ابلاغ نشده است
«مانتوهاي شيشهاي» كه به تازگي در ويترين مانتوفروشيها بر تن مانكنها پوشانده شدهاند بخشي از سخنان سخنگوي ناجا در سومين نشست خبري را به خود اختصاص داده بود. سردار منتظرالمهدي ميگويد كه فروش مانتوهاي شيشهاي در مانتوفروشيها تخلف است و تنها مغازههاي فروش لباسهاي مجلسي مجاز به فروش آن هستند. به گفته او چون مانتوهاي شيشهاي، لباس مجلسي محسوب ميشود بنابراين بايد در مغازههايي كه چنين لباسهايي عرضه ميكنند به فروش برسد. او تاكيد ميكند كه نظارت بر اين موضوع بر عهده صنف مورد نظر است اما به درخواست آنها پليس در اين زمينه ورود كرده و با افراد متخلف برخورد خواهد كرد. موضوع مانتوهاي شيشهاي بهانهاي شد براي خبرنگاران تا درباره طرح جديد مجلس و جريمه 100 هزار توماني زنان «بدپوشش» نيز سوال شود. سردار منتظرالمهدي در واكنش به اين خبر از عدم ابلاغ مصوبهاي در اين خصوص به ناجا خبر داد وگفت: «طرحي در مجلس با اين عنوان مطرح بوده اما در صورت تصويب نيز هنوز به ما ابلاغ نشده است. مسلما در اين زمينه، جريمه براي پلاك خودرو و صاحب ماشين اعمال خواهد شد. به گفته سردار منتظرالمهدي چنانچه خودرويي دور از انظار و خارج شهر باشد داخل آن به عنوان حريم خصوصي محسوب ميشود ولي در شهر اينگونه نيست.» اظهارات سخنگوي ناجا نشان ميدهد برخورد پليس با آنچه «بد پوششي» خوانده ميشود تنها مختص قشر زنان نيست. او با تاكيد بر برخورد پليس با مردان «بدپوشش» گفت: «پوشش يك هنجار اجتماعي است و همگان بايد بر اساس هنجارهاي اجتماعي عمل كنند. از همه آقايان ميخواهيم تا درباره پوشششان هنجارها را رعايت كنند اما اگر فردي اصرار بر هنجارشكني كند برابر قانون با او برخورد ميشود.»
تكذيب كشته شدن دو سارق
تكذيب خبر كشته شدن دو سارق در شمالغرب تهران توسط پليس، آغاز بخش حادثهاي سخنان ديروز سخنگوي ناجا بود. او گفت: «در چند روز گذشته خبري درباره كشته شدن دو سارق در شمال غرب پايتخت توسط پليس منتشر شد كه كاملا كذب بود. برابر قانون هر كسي سخن و ماجرايي براي گمراه كردن ديگران بيان كند علاوه بر حبس، جريمه نقدي نيز ميشود.» با وجود گذشت يك ماه از بازداشت جراح ممسني در بيمارستان، بخشي از ابهامات رفع نشده اين حادثه، آن را به پرسشي ثابت از مقامات انتظامي بدل كرده است. سخنگوي ناجا يكي از اين مقامات است. او در واكنش به اين حادثه «عدم خويشتنداري پزشك جراح» را در آغاز ماجرا موثر دانست و گفت: «در حادثه ممسني نه بازداشتگاهي وجود داشت، نه زنداني و نه شلاقي. در آن ماجرا هر اقدامي كه از سوي نيروي انتظامي انجام شد براساس دستور قضايي بود و ما به عنوان ضابط قضايي موظف به اجراي دستورات مقام قضايي هستيم. البته اگر خانم دكتر خويشتنداري بيشتري از خود نشان ميداد،ماجرا در همان دقايق اول فيصله مييافت ولي به هر حال تيم ويژهاي از سوي بازرسي ناجا به استان فارس اعزام شده است كه پس از بررسي كامل موضوع، نتايج آن اعلام خواهد شد.
سخنگوي ناجا در ادامه به دستگيري عاملان سرقتهاي مسلح اخير از بانكهاي مشهد و سرقت پنج ميلياردي كارمند بانكي در البرز از حساب كاربران پرداخت و گفت: «تمام سارقان سرقتهاي مسلحانه اخير از بانكهاي مشهد دستگير شدهاند و تحقيقات از آنها ادامه دارد همچنين اخيرا يكي از كاركنان بانكي در استان البرز كه با افتتاح حسابهاي صوري، مبلغ پنج ميليارد تومان از حساب كاربران برداشت كرده بود دستگير شد.»
او در پاسخ به سوالي درباره انفجار نارنجك در شهرستان اروميه نيز از ارتكاب به قتل توسط عامل پرتاب نارنجك در 15 سال گذشته خبر داد و گفت: «اين حادثه، انفجار بمب نبوده و در آن يك نارنجك دستي به دليل طلب عامل پرتاب از صاحب يك كتابفروشي در مغازه او انداخته شد كه بر اثر آن يك نفر كشته و دو نفر مجروح شدند. در بررسي اين پرونده مشخص شد فردي كه نارنجك را پرتاب كرده 15 سال پيش نيز مرتكب قتلي شده بود.» سردار منتظرالمهدي درباره پرونده قتل 13 گرگاني توسط اعضاي يك باند سرقت مسلحانه طي 16 سال در اين استان نيز گفت: «متاسفانه امروز سارقان و قاتلان بسيار حرفهاي شدهاند و قاتل اين پرونده نيز با همكاري دو فرزند خود با استفاده از شگردهاي مختلف مبادرت به قتل ميكرد اما نيروي انتظامي پس از گذشت اين سالها توانست سرانجام قاتل را دستگير كند.»
ورود پليس به پرونده فيلم رستاخيز
انتشار فيلمي از «قمهزني خانمي در اعتراض به اكران فيلم رستاخيز» در يك ماه گذشته در فضاي مجازي، پليس را براي شناسايي و عاملان آن به تكاپو انداخت. سردار منتظرالمهدي در نشست ديروز با اشاره به اين موضوع، از شناسايي زني كه اقدام به قمهزني كرده بود خبر داد و گفت: «درباره برخي اتفاقات رخ داده در جريان اكران فيلم رستاخيز، نيروي انتظامي با تشكيل پروندهاي، به اين حادثه ورود كرده و دستگيري هم داشته است، همچنين زني كه اقدام به قمهزني ميكرد نيز شناسايي شده است.» فيلم سينمايي رستاخيز آخرين ساخته احمدرضا درويش است كه به واقعه عاشورا پرداخته و در آن براي نخستينبار چهره حضرت ابوالفضل العباس(ع) به تصوير كشيده شده است. موضوعي كه با اعتراض برخي مراجع تقليد روبهرو شد و تا آنجا پيش رفت كه سازمان سينمايي، اكران عمومي آن را تا تامين نظر مراجع تقليد منتقد به تعويق انداخت.
سردار منتظرالمهدي درباره قواعد برگزاري كنسرتها و نحوه اخذ مجوز آنها نيز گفت: «براي برگزاري و برپايي هر كنسرتي اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي لازم است اما اين مجوز براي برگزاري كنسرتها كافي نيست بلكه علاوه بر آن بايد از اداره اماكن پليس نيز مجوز لازم اخذ شود. اين روال است و اگر همگان بر مدار قانون حركت كنند مشكلي پيش نخواهد آمد. البته به نظر ميرسد وضع فعلي پاسخگوي نيازهاي لازم است اما درباره توافقاتي كه زماني بنا بود بين نيروي انتظامي و وزارت ارشاد امضا شود بايد بگويم كه هنوز چيزي به امضا نرسيده است.» سخنگوي ناجا درباره خبر تخريب مسجدي متعلق به اهل سنت در شمال غرب تهران نيز گفت: «يك ساختمان چهار طبقه كه تغيير كاربري داشته توسط شهرداري تهران و برابر راي كميسيون ماده 100 با آن برخورد شده اما به هيچ عنوان در تخريب آن يگان ويژه حضور نداشته است.»
كارگروه مصاديق مجرمانه تنها مرجع رسيدگي به شبكههاي مجازي است
فضاي مجازي بخش ديگري از سخنان سردار منتظرالمهدي بود. او تمام تصميمگيريها درباره فعاليت يا عدم فعاليت شبكههاي اجتماعي را برعهده كارگروه تعيين مصاديق مجرمانه دانست و گفت: «اين كارگروه زير نظر قوه قضاييه فعاليت ميكند كه نيروي انتظامي نيز يكي از اعضاي اين كارگروه است.» او در ادامه تنها سايت همسريابي مجاز را سايت همسرگزيني وابسته به موسسه تبيان اعلام كرد و گفت: «هيچ سايت همسريابي مجازي وجود ندارد به جز يك سايت همسرگزيني كه مبتني بر آموزههاي ديني و وابسته به موسسه تبيان فعاليت ميكند به نحوي كه اخيرا حدود 700 سايت همسريابي غيرمجاز كه فعاليت ميكردند ، مسدود شدند.»
6 نكته مهمي كه سردار گفت
هيچ مصوبهاي درباره جريمه 100 هزار توماني بيحجابي سرنشينان خودروها به پليس نداشتهايم.
مانتو فروشيها حق فروش مانتوهاي شيشهاي را ندارند و عرضه آنها برعهده فروشگاههاي لباسهاي مجلسي است.
عامل پرتاب نارنجك دستي در يك كتابفروشي15 سال پيش فردي را به قتل رسانده بود.
خانمي كه اقدام به قمه زني در اعتراض به فيلم رستاخيز كرده بود شناسايي شد و تعدادي در رابطه با آن دستگير شدند.
700 سايت غيرمجاز همسريابي را مسدود كرديم.
توافقي بين نيروي انتظامي و وزارت ارشاد درباره موضوع كنسرتها امضا نشده است.