• 1405 يکشنبه 29 شهريور
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک سپه fhk; whnvhj ایرانول بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6301 -
  • 1405 دوشنبه 31 فروردين

منابع طبيعي نيروهاي جوان و باتجربه‌اش را از دست داد

كامران پورمقدم

نيروهاي سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور به خاطر تعطيلاتي كه هر سال در ايام عيد نوروز و سال نو داريم به صورت آماده‌باش هستند تا به عرصه‌هاي طبيعي، جنگل‌ها و مراتع كشور آسيبي وارد نشود و اگر احيانا آتش‌سوزي رخ داد يا به هر حال تجاوزي به اين عرصه‌ها انجام شد همكاران ما بتوانند سريعا وارد عمل شوند. هشتم فروردين امسال هم مثل هر سال، روز اول كاري سازمان و همكاران ما بعد از تعطيلات سال نو بود و آنها تازه كار خود را در سازمان شروع كرده بودند كه متاسفانه نزديك ظهر و در حالي كه در محل كارشان، مشغول انجام وظايفشان بودند، مورد حمله قرار گرفتند و نهايتا ۶ نفر از آنها به شهادت رسيدند. 
كارمندان و كارشناسان سازمان براساس دستورالعملي كه سازمان امور استخدامي كشور صادر كرده بود، به صورت ظرفيت ۲۰درصد در محل كارشان حاضر شده بودند و يگان حفاظت منابع طبيعي سازمان هم به صورت صددرصد، مشغول انجام وظيفه بودند. متاسفانه بر اثر همين حمله، فرمانده يگان حفاظت طبيعي سازمان جناب سرهنگ ذكريايي در همان روز ابتدا بر اثر بمباران‌ها زخمي شد و بعد از يكي، دو روز به شهادت رسيد. به ‌طور كلي 6 نفر از كارشناسان اين سازمان در اين حمله به شهادت رسيدند.
 بعد از اين اتفاق، سازمان با خانواده‌هاي اين همكاران تماس گرفت تا برخي نيازهاي اوليه مانند مقدمات برگزاري مراسم، تشييع و خاكسپاري را تامين كند. اين افراد اغلب نيروهاي باتجربه ولي جوان سازمان منابع طبيعي بودند كه مي‌توانستند همچنان در انجام مسووليت‌هاي سازمان به ما كمك كنند، اما متاسفانه در اين جنگ از دست ما رفتند. خانواده‌هاي اين عزيزان هم با آسيب جدي مواجه شده‌اند، چراكه همگي سرپرست خانوار بودند و در حال حاضر هم وضع روحي مناسبي ندارند. 
در اين حمله بخشي از ساختمان‌هايي كه در مجموعه سازمان قرار داشت تقريبا به صورت صددرصد آسيب ديد و در حال حاضر غير قابل استفاده است. هم‌اكنون در حال برنامه‌ريزي هستيم تا نيروها، دفاتر و كارشناساني كه در ساختمان‌هاي تخريب شده، حضور داشتند در ساير ساختمان‌هاي متعلق به اين سازمان جانمايي شوند و فعلا درباره مقدمات بازسازي واحدها و ساختمان‌ها و دريافت كمك‌هاي مالي ازسوي دولت، مكاتباتي با شهرداري تهران و همچنين وزارت مسكن، راه و شهرسازي كشور انجام شده است. اميدواريم هر چه سريع‌تر بتوانيم فضاي اداري لازم را بازسازي كنيم.
با وجود اين البته هيچ خللي در وظايف سازمان و يگان حفاظت آن ايجاد نشده است. بلافاصله پس از به شهادت رسيدن جناب سرهنگ ذكريايي، جناب سرهنگ بهنام‌فر به عنوان جانشين ايشان تعيين شد و بقيه همكاران هم جايگزين شدند. در حال حاضر نيروهاي سازمان مانند گذشته در حال انجام وظيفه و حراست از عرصه‌هاي جنگلي و طبيعي در كشور هستند.  در همان روزهاي نخست، سازمان منابع طبيعي بيانيه‌اي را براي اين واقعه و حمله‌اي كه به اين سازمان صورت گرفته، تنظيم كرد، چون اين سازمان، يك سازمان غيرنظامي است و در اين زمينه جمع‌بندي انجام شد. اين بيانيه اعتراضي براي سازمان‌هاي بين‌المللي ازجمله يونسكو و دفتر محيط‌زيست سازمان ملل متحد ارسال شد و البته همچنان هم همكاران، پيگير اين موضوع هستند.  بيانيه اوليه سازمان در مورد اين موضوع بود كه هدف قرار دادن سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور بايد به‌ طور جدي توسط سازمان‌هاي بين‌المللي و جهاني محكوم شود و نهايتا الان يك تيم از كارشناسان رسمي و مشاوران دفتر مهندسي مشاوران قوه قضاييه در حال بررسي و ارزيابي آسيب‌ها و خسارت‌هاي وارده، از لحاظ مادي و معنوي به اين سازمان هستند تا پرونده كاملي را تنظيم كنند و يك شكايت هم به صورت حقوقي در اين باره تنظيم و ثبت شود. احتمالا حداكثر تا يك ماه ديگر اين پرونده براي پيگيري حقوقي و ارسال به مجامع بين‌المللي آماده مي‌شود تا بتوانيم اين موضوع را مطرح كنيم. بمباران اين سازمان غيرنظامي هيچ توجيهي ندارد، سازماني كه وظيفه آن حفاظت و احياي عرصه‌هاي طبيعي و جنگل‌ها و مراتع كشور است و بيشتر بحث‌هاي مرتبط با منابع طبيعي و محيط‌زيست را دنبال مي‌كند. حمله به اين سازمان هيچ مبنايي نداشته است و ما هم هيچ دليلي را براي آن متصور نبوده و نيستيم. ساختمان سازمان منابع طبيعي، يك مكان اداري و كاملا فني و علمي و تخصصي درباره منابع طبيعي كشور بود اما در اين جنگ به صورت مستقيم از طريق هواپيما مورد آسيب قرار گرفت و بمباران شد.
معاونت جنگل سازمان و سخنگوي سازمان منابع طبيعي و آبخيزداري كشور

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون