• 1405 جمعه 3 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6315 -
  • 1405 چهارشنبه 16 ارديبهشت

بررسي آخرين وضعيت آماده‌سازي تيم ملي در مسير جام جهاني پيش از اعزام به اردوي تركيه

منصور رشيدي: تيم ملي با مدیرانش سياسي شده

دليل محروميت آزمون واضح نيست و مصدوميت قلي‌زاده به تيم آسيب مي‌زند

روزبه دلاور

عقربه‌هاي ساعت خيلي سريع در حال چرخش است و روزها و هفته‌ها به سرعت برق و باد مي‌گذرند و در حالي كه تيم‌هاي مختلف جهان از آمادگي حداكثري براي شركت در مهم‌ترين رويداد فوتبالي برخوردار هستند تيم ملي ايران با يك شرايط عجيب روبه‌رو شده است. در شرايطي كه بازي‌هاي ليگ برتر به دليل شرايط جنگي در كشور مدت‌هاست كه تعطيل شده هيچ تيمي حاضر به انجام دوستانه با تيم ملي ما نيست از طرفي هم مهره‌هاي آماده‌اي مثل قلي‌زاده يا آزمون به دلايل مختلفي جام جهاني را از دست داده‌اند كه مجموع اين شرايط براي سرمربي تيم ملي راه دشواري را ترسيم مي‌كند.  اين روزها حضور در يك‌ جام جهاني كه شايد دستاوردي براي تيم ملي ما نداشته باشد يك پيش‌بيني تلخ اما واقع گرانه تلقي مي‌شود. براي بررسي كارشناسانه از شرايط اين روزهاي تيم ملي با منصور رشيدي، پيشكسوت سرد و گرم چشيده فوتبال‌مان تماس گرفتيم و حاصل اين گپ و گفت را در زير به رشته تحرير درآورديم.

    تعبير شما از وضعيت تيم ملي در آستانه شروع جام جهاني چيست؟

 حال و هواي خوبي كه ندارد! در اين مملكت چند ماه است كه وضعيت آرام نيست و در وضعيت جنگي و محاصره اقتصادي هستيم. از نظر آمادگي بدني بازيكنان هم چند ماه است كه مسابقه‌اي برگزار نشده است. تيم ملي يك ليگ خوب و منضبط مي‌خواهد تا كارش را ادامه بدهد و بهترين‌ها از همين ليگ انتخاب مي‌شوند كه خب چند ماه است تعطيل شده و خروجي نداشته؛ نكته بعدي، مسائل روحي رواني است كه براي يك ورزشكار در هر شرايط بايد سطح عالي باشد كه متاسفانه در اين بمباران‌ها همه فكر يك سرپناهي بودند تا از اين بلاها دور بمانند! هم از نظر جسمي و هم روحي اين تيم ضربه خورده است.

    در اين شرايط بهتر نبود باقي بازي‌هاي ليگ هم انجام مي‌گرفت تا حداقل بازيكنان ليگ برتري در شرايط مسابقه قرار داشته باشند؟

تنها بازيكنان ايراني نيستند و هر تيمي چهار، پنج بازيكن خارجي دارد. مثلا تراكتور واقعا بازيكنان خارجي‌اش موثر و كارساز هستند و مشكلات اين تيم را همان خارجي‌ها حل مي‌كنند. استقلال هم به همين صورت است و بهترين بازيكنانش خارجي‌ها هستند كه اگر يك نفرشان در زمين نباشد اينها به مشكل مي‌خورند. بازيكنان خارجي با شرايط كشور ما رفتند و حالا بحث قراردادشان هم هست كه انگار در حال اتمام است و براي بقيه بازي‌ها بعد از جام جهاني چه مي‌شود را نمي‌دانم. به نظرم مي‌توانستند مسابقات را به صورت فشرده تمام كنند. حالا اگر تيمي بخواهد از اهواز به تبريز برود وقتي پرواز هوايي نباشد مجبور هستند با اتوبوس رفت و آمد كنند كه همين هم مشكل‌ساز است!

    بيش از 50سال‌است كه در فوتبال ما هستيد تا حالا فوتبال‌مان را شبيه به وضعيت فعلي ديده بوديد؟

 نه؛ آن جنگ 8 ساله بود كه به آن صورت بازي انجام نمي‌شد اما چنين شرايطي هم نبود و ليگ هم استاني برگزار مي‌شد.

    به نظر شما قبل از جام جهاني بايد با تيم‌هاي قوي‌تر بازي مي‌كرديم يا ضعيف‌تر؟

اشكال تيم در چه صورتي مشخص مي‌شود؟ برابر يك تيم ضعيف يا تيمي قوي؟ در مقابل چه تيمي باختيم؟ يا كدام تيم بود كه چهار، پنج گل به آنها زديم؟ كدام يك نقطه ضعف يا قوت‌مان را مشخص كرد؟ صد در صد بايد با تيم‌هاي قوي بازي كنيم و چون بازي‌هاي دوستانه حتي اگر ببازيم هم نتيجه‌اش مهم نيست. بايد روي تيم فشار مي‌آمد تا نقاط ضعف و قوت مشخص شود و سرمربي تيم روي آن كار كند‌. در سال‌هاي گذشته كه ما فوتبال بازي مي‌كرديم در قبل از جام جهاني سال ۷۸ ميلادي چند هفته‌اي در فرانسه اردو داشتيم و با تيم‌هاي ملي فرانسه و آرژانتين و... بازي كرديم.

    اما بنابر گفته مربي تيم ملي، هيچ تيم حاضر نيست با ما بازي كند! مگر فوتبال از سياست نبايد جدا باشد؟ آيا موضوع واقعا مسائل سياسي است؟

نمي‌دانم‌ والله! بارها خودشان اعلام كردند نه فوتبال، بلكه در ورزش نبايد سياست را قاطي كرد. اصلا فيفا نهاد جداگانه است و ربطي به دولت و سياست‌ها ندارد. اما متاسفانه واقعا در مملكت ما و جاهاي ديگر فوتبال و سياست قاطي شده است. وقتي مدير و هيات‌مديره و هيات رييسه همه سياسي آمدند همين داستان مي‌شود. حالا مقداري وضعيت بهتر شده اما به مرور زمان بايد رفع شود‌.

    برگزاري بازي درون تيمي مي‌تواند كمكي به كادرفني تيم ملي كند؟

نه! نه! نه! هيچ امتيازي ندارد براي سرمربي تا مشكل تيمش را حل كند. بايد با تيم‌های قوي خارجي بازي كنند تا بتوانند مشكلات تيم را ارزيابي كنند. اين بازي‌ها را قبل از انقلاب انجام مي‌داديم اما اصلش همان است كه مقابل تيم‌هاي قوي بازي كنند تا همه چيز براي سرمربي مشخص شود.

    يكي ديگر از مشكلات كادر فني عدم حضور ستارگاني مثل قلي‌زاده به علت مصدوميت و آزمون به دليل محروميت است. در اين باره چه راه‌حلي وجود دارد؟

 قلي‌زاده خيلي با تكنيك و باهوش و گلزن است كه در باشگاهش عملكرد خوبي داشته و به درد تيم ‌هم مي‌خورد كه متاسفانه مصدوم‌ شده و بايد ‌او را كنار بگذارند. غيبت او هم كه مي‌توانست عصاي دست سرمربي باشد، تاثير دارد‌. بازيكنان چپ پا هم داريم اما ممكن است در حد قلي‌زاده كه خيلي بازيكن فعال و پرتلاشي هست، نباشند.

    و سردار آزمون؟

سياسي حرف مي‌زد كه خوشايند آقايان نبوده يا مساله ديگر نمي‌دانيم اما كنار ماند. بايد واضح اعلام كنند دليل محروميتش چه بوده است.

    هنوز با قلعه‌نوعي ارتباط نزديكي داريد؟

نه. خيلي وقت است كه يك مقداري ارتباط‌مان قطع شده!

    با توجه به شناختي كه از او داريد به نظرتان به قدر كافي از آزمون‌ حمايت كرد؟

اگر مي‌توانست كه اين كار را مي‌كرد. زماني كه آقاي تاج دستور مي‌دهد و او هم صد در صد از جاي ديگري اين تذكر را گرفته كه اين كار را نكند. همان زمان هم بازيكنان و مربياني به دستور فدراسيون از قرارداد با بعضي باشگاه‌ها منع شدند يا مي‌گفتند فلاني نبايد باشد. گويا در مورد فوتبال هم مردم نبايد خيلي چيزها را بدانند. حرف‌هايي كه به نفع ورزش است نمي‌دانم‌ چه ربطي به سياست دارد. اگرچه حالا مقداري كمرنگ‌تر شده است.

    پيش‌بيني شما از نتايج تيم ملي در جام جهاني چيست؟

 همان طور كه ما خوشحال هستيم كه در گروهي قرار داريم كه مصر و نيوزیلند حضور دارند. تيم‌هاي ديگر هم از حضور ما در كنار خودشان خوشحال هستند و روي امتيازات بازي با ما حساب مي‌كنند.‌ به جز بلژيك كه بازيكنان‌ خوب و بين‌المللي دارد دو تيم ديگر هم تيم‌هاي خوبي هستند اما فكر كنم با مصر مي‌شود يك برد به دست آورد يا مساوي گرفت. مصر به غير از يكي، دو بازيكن زياد نفرات خوبي ندارد. ما در گذشته دور هم با نيوزیلند بازي كرده‌ايم؛ يك تيم با سبك انگليسي است و اصلا تيم ضعيف و دست و پا بسته‌اي نيست.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون