• 1405 سه‌شنبه 7 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6326 -
  • 1405 سه‌شنبه 29 ارديبهشت

فوت ۸۳۱ نفر بر اثر گازگرفتگي در سال گذشته

طبق اعلام سازمان پزشكي قانوني كشور در سال گذشته ۸۳۱ نفر بر اثر مسموميت با گاز مونوكسيد كربن در كشور جان خود را از دست دادند و اين آمار در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از آن كه تعداد تلفات ۸۵۷ نفر بود، ۳درصد كاهش يافت.
بنابر اعلام سازمان پزشكي قانوني كشور، از ۸۳۱ نفري كه در سال ۱۴۰۴ بر اثر مسموميت با گاز مونوكسيد كربن در كشور جان خود را از دست دادند ۲۳۰ نفر مرد و ۶۰۱ نفر زن بودند.
در اين مدت بيشترين تلفات مسموميت با گاز مونوكسيد كربن به ترتيب در استان‌هاي تهران با ۱۲۷ نفر، خراسان‌رضوي با ۵۹ نفر و اصفهان با ۵۸ فوتي و كمترين آن در استان‌هاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان هر كدام با چهار، ايلام با پنج و قم و كهگيلويه و بويراحمد هر كدام با 6 فوتي ثبت شده است.
بيشترين تلفات مسموميت با گاز در سال گذشته مربوط به بهمن ماه با ۱۴۹ فوتي و كمترين آن با ۲۵ فوتي مربوط به ماه مرداد است.
براساس اين گزارش در اسفند ماه سال گذشته نيز متاسفانه ۸۸ نفر بر اثر گازگرفتگي جان باختند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵.۴درصد كاهش نشان مي‌دهد.
بررسي آمارهاي سازمان پزشكي قانوني نشان مي‌دهد كه ۶۷درصد تلفات مسموميت با گاز مونوكسيد كربن در نيمه دوم سال ۱۴۰۴ ثبت شده، در اين مدت ۵۵۷ نفر بر اثر گازگرفتگي جان باختند كه ۶۷درصد از كل موارد در اين سال است.
هر چند عمده تلفات مسموميت با گاز به دليل برودت هوا و استفاده بيشتر از وسايل گرمايشي مربوط به نيمه دوم هر سال است و اين موضوع در سال گذشته نيز تكرار شده، اما در اين مدت شاهد كاهش ۱۰.۵درصدي تلفات مسموميت با گاز مونوكسيد كربن در مقايسه با نيمه دوم سال ۱۴۰۳ بوديم.
بهترين راهكار براي پيشگيري از بروز مسموميت با اين گاز وجود جريان كافي هوا در محيط است. اگر در محيطي از وسيله گرمايشي استفاده مي‌كنيم حتما بايد جريان هواي كافي در آن فضا وجود داشته باشد.
جريان هواي كافي علاوه بر اينكه باعث خارج كردن گازهاي سمي از محيط مي‌شود، به احتراق كامل سوخت‌هاي فسيلي نيز كمك مي‌كند. روشن كردن گاز پيك‌نيكي و منقل در وسايل نقليه سنگين يا در ساختمان‌هاي نيمه‌كاره و استفاده از بخاري‌هاي بدون دودكش كه فاقد حسگر حساس به گاز مونوكسيد كربن هستند به ويژه در فضاهاي كوچك كه فاقد تهويه مناسب هستند ازجمله مواردي است كه مي‌تواند منجر به بروز مسموميت با اين گاز كشنده شود.
در صورت استفاده از وسايل گرمايشي مانند بخاري و شومينه، نبايد تمامي روزنه‌هاي جريان هوا در منزل و به ويژه اتاق خواب مسدود شود. همچنين از نصب آبگرمكن در حمام و روشن كردن شعله‌هاي اجاق گاز در آشپزخانه براي گرم نگه داشتن محيط داخل خانه، جدا خودداري شود.
براساس گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور، سازمان پزشكي قانوني كشور درخصوص روشن نگه داشتن وسايل نقليه مانند اتومبيل و موتورسيكلت در فضاهاي بسته مانند پاركينگ نيز هشدار مي‌دهد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون