• 1405 دوشنبه 13 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6350 -
  • 1405 شنبه 30 خرداد

صلح گرم

كتاب «صلح گرم؛ نظريه‌اي براي گذار از صلح سرد» نوشته علي اكبر عليخاني - استاد دانشگاه تهران - منتشر شد. 
در معرفي موسسه نشر «نگاه معاصر» كه اين كتاب را در ۵۸۰ صفحه منتشر كرده، آمده است: «صلح گرم را مي‌توان يك نظريه ايراني و بومي دانست كه متناسب با شرايط ايران و كشورهاي مشابه به آن پرداخته شده است. 
نويسنده در اين كتاب در دو طرفِ يك طيف، دو وضعيت «صلح سرد» و «صلح گرم» را براي جوامع بشري تصوير مي‌كند و به تبيين ويژگي‌هاي هر كدام مي‌پردازد. او سپس تلاش مي‌كند راه‌هاي گذارِ جامعه از صلح سرد به صلح گرم را نشان دهد.» 
علي‌اكبر عليخاني در مقدمه كتاب مي‌نويسد: «خشونت‌ها و جنگ‌ها پديده‌هاي ‌«خلق‌الساعه» نيستند بلكه در طول زمان زمينه‌هاي بروز، ظهور و مولفه‌هاي شكل‌دهنده آنها به تدريج و اندك‌اندك پديد مي‌آيند. وقتي اين مولفه‌ها از يك حدي قوي‌تر و تعداد آنها بيشتر شود، وضعيتي پديد مي‌آورد كه آن را ‌«صلح سرد» ناميده‌ايم كه هم علت انواع خشونت و عقب‌ماندگي است و هم مي‌تواند به جنگ منجر شود.
وضعيت ‌«صلح سرد»؛ ابتدا اقتصاد، آموزش، تربيت، اعتقادات و خانواده را ويران مي‌كند و در پي آن ‌«اخلاق» و سرمايه اجتماعي به افول مي‌گرايد. چنين جامعه‌اي كمتر روي آسايش، آرامش و سعادت را خواهد ديد. در مقابلِ ‌«صلح سرد»، وضعيتِ ‌«صلح گرم» قرار دارد كه در ادامه طيف از كم تا زياد وضعيتي مطلوب است».

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون