• 1405 دوشنبه 13 مهر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 6395 -
  • 1405 سه‌شنبه 27 مرداد

بررسي آخرين وضعيت تيم‌ملي واليبال در «اعتماد » با محمد وكيلي

وقتي هنوز چين را نبرديم رسيدن به المپيك روياپردازانه است

روزبه دلاور

پس از كسب نتايج نه چندان مطلوب در مسابقات ليگ ملت‌هاي واليبال، پياتزا فهرست ۱۵ نفره تيم ملي واليبال كشورمان براي شركت در مسابقات قهرماني آسيا را اعلام كرد.‌ حساسيت اين دوره از مسابقات قهرماني آسيا بسيار بالاست چرا كه قهرماني اين دوره مي‌تواند به كسب سهميه المپيك منجر شود. از تغيير در كاپيتاني و رسيدن بازوبند به امين اسماعيل‌نژاد همين طور خط خوردن اميرحسين اسفنديار و نفرات دعوت شده سوژه‌اي شد تا با محمد وكيلي يكي از مربيان شناخته شده واليبال كه در رده‌هاي پايه كاشف بسياري از ستاره‌هاي اين رشته به حساب مي‌آيد به گفت‌وگو بپردازيم كه در ادامه ماحصل آن را مي‌خوانيد.

 

     ارزيابي كلي شما از ليست نهايي تيم ملي و نفرات دعوت شده به اردوي تيم‌ملي چيست؟

خب آقاي اسماعيلي نژاد هم دعوت شد و رمضاني هم كه به خاطر آسيب ديدگي دعوت نكردند اما از ۲۶ نفر به اين ۱۵‌تا رسيدند كه از اين جمع هم احتمالا يك بازيكن سرعتي خط بخورد. الان فقط مسافر و اسماعيل‌نژاد اضافه شده و تيم ب هم نبوده و تمريناتي هم نداشتيم بعد از ليگ ملت‌ها، فكر مي‌كنم سرمايه‌مان در واليبال همين است و بايد با همين‌ها به جنگ رقبا برويم كه كار سختي هم هست اما نشدني نيست و در ورزش امكان بروز هر اتفاقي هست.

     علت خط خوردن اسفنديار را افت فني اين بازيكن مي‌دانيد؟

اسفنديار اگر در شرايط ايده‌آل باشد مي‌تواند كمك كند. به لحاظ تجربه نسبت به بقيه مخصوصا دريافت‌كنندگان بالاتر است اما در شرايط تمرينات نبوديم و نمي‌دانيم كه شايد آماده نبوده. شايد آن مدتي كه از تيم ملي جدا شد، جايي تمرين نكرده و باشگاهي هم نبوده كه در باشگاه‌خودش تمرين كند. شايد آماده نبوده و آن شرايط را نداشته اما اگر اسفنديار آماده بود و رمضاني هم اگر آسيب نمي‌ديد مي‌توانستند كمك كنند اما الان داشته‌هاي ما همين ۱۵ نفر هستند.

     شرايط نفرات جايگزين اسفنديار و رمضاني را چطور مي‌بينيد؟

تعداد زيادي از همين بچه‌ها در مسابقات ليگ ملت‌ها بودند و آمادگي آنها نسبت به اين بچه‌ها كه تمرين نكردند مسلما بيشتر بود اما بايد ديد دليل نبودن اينها آماده نبودنشان به لحاظ آمادگي بدني و تكنيكي بوده يا سليقه مربي بود كه شايد با اين نفرات برود نتايج بهتري مي‌گيرد. ما كه در تمرينات نبوديم پس نمي‌توانيم قضاوت كنيم. از نظر كادرفني بهترين نفرات را بردند و كسي ديگر نبوده تا بتواند به آنها كمك كند. امين و مسافر بودند كه اضافه شدند و حالا احتمال اينكه نسبت به ليگ ملت‌ها كمك بيشتري‌كنند حتما وجود داشته اما من مي‌دانم كه رمضاني از ناحيه دست آسيب ديده و تا يكي، دوماه نمي‌تواند بازي كند و بالاجبار نتوانستند او را ببرند.

     از نظر شما در نفرات دعوت شده تعادل بين جوانان و باتجربه‌ها بر‌قرار است؟

با تجربه‌اي كه بخواهيم سراغش برويم و آماده هم باشد و بخواهد علاقه‌مند باشد تا در تيم ملي بازي كند ديگر نداريم. چند تا مصاحبه هم از بازيكنان قبلي ديديم كه كنار كشيدند و فرصت را به جوان‌ها دادند‌. شايد يكي، دو سال آينده اينها هم جزو باتجربه‌ها باشند اما در حال حاضر هم جوان هستند و تجربه هم دارند. بازيكناني مثل شريفي و حسين خانزاده و حضرت‌پور در عين جواني باتجربه هستند، اسماعيل نژاد هم كه به اينها اضافه شده كه تجربه بيشتري دارد و اگر آماده باشد در شرايط حساس با حاجي‌پور در قطر پاسور كمك مي‌كنند تا بازي را دربياورند اما در شرايط فعلي و با در نظر گرفتن فرصت دوهفته‌اي در تهران ديگر هرچي بوده بهترين‌هايش همين‌ها بوده و كسي بهتر از اينها نبوده تا با خودشان ببرند. اگر فرصت تمرين بيشتري داشت يا زمان بيشتري براي درمان آسيب‌ديده‌ها يا بازيكنان ديگر اعلام آمادگي مي‌كردند براي كمك به تيم ملي تا مربيان هم يكي دو تا باتجربه اضافه مي‌كردند اوضاع فرق مي‌كرد اما فكر مي‌كنم آقاي پياتزا براي‌خودش برنامه‌هايش را تنظيم كرده تا با همين ۱۴، ۱۵ بازيكن تا فرصت حضور در المپيك جلو بروند. فكر نمي‌كنم بازيكني از بيرون به اينها اضافه شود. به غير از اسفنديار و رمضاني اينها همگي نزديك به هم هستند به لحاظ سني. اسماعيل‌نژاد بازيكن بزرگ تيم ما با ۲۹ سال سن هست و بقيه باتجربه‌هاي‌مان ۲۶ يا ۲۷ ساله هستند و بقيه ۱۹ و ۲۰ و ۲۱ ساله هستند. حالا ان‌شاءالله اينها موفقيتي كسب مي‌كنند و ديگر نتايج بد گذشته را فراموش كنند. با غصه خوردن كه گذشته‌ها ديگر برنمي‌گردد بايد به مسابقات پيش رو فكر كنند و با رفتار و عملكرد درست واليبال را به ريل موفقيت باز گردانند.

     فكر مي‌كنيد در آسيا مي‌توانيم از پس ژاپن بربياييم؟

اگر فقط بگوييم ژاپن يعني همه را از قبل مي‌بريم و در فينال به ژاپن مي‌رسيم اما قبلش بايد چين و كره و اندونزي را از سر راه خودمان‌برداريم! خصوصا چين كه بازي آخرش در ليگ ملت‌ها مقابل ژاپن نشان داد تيم دست و پا بسته‌اي مثل قبل نيست كه فكر كنيم خيلي راحت مي‌توانيم‌ شكست‌شان بدهيم. اگر اينها را ببريم و آبديده شويم به ژاپن برسيم با توجه به ميزباني ژاپني‌ها اما بازهم بي‌شانس نيستيم. شانس ژاپن كمي بيشتر است با توجه به چهارمي آنها در ليگ ملت‌ها زخم خورده هستند. شايد اول مي‌شدند كمي به نفع ما بود و در همان حال و هوا بودند اما حالا مي‌خواهند به المپيك بروند و برايشان اين بازي‌ها مهم است. اما غير از ژاپن حداقل دو رقيب ديگر داريم يعني كره و چين؛ مخصوصا چين. از الان بگوييم سهميه المپيك را مي‌گيريم روياپردازانه است. بايد بازي به بازي پيش برويم و هربازي را يك‌ فينال بدانيم.

     سوال آخر درباره اينكه تغييرات مداوم در بستن بازوبند كاپيتاني ممكن است به انسجام بازيكنان در  زمين لطمه بزند؟

اول اينكه اسماعيل‌نژاد از نظر سن و تجربه بالاتر از همه‌ است. شريفي براي مسووليت بزرگي كه روي دوشش بود كار سختي داشت و حالا شايد شريفي احيا شود و بازي بهتري انجام‌ بدهد، وقتي مسووليت كاپيتاني نداشته باشد. حالا اسماعيل‌نژاد چه بازي كند و چه نه مي‌تواند وظايف كاپيتاني را انجام‌بدهد و روي بازي‌اش هم تاثيري نمي‌گذارد. از همان اول بازوبند بايد در اختيار اسماعيل‌نژاد قرار مي‌گرفت. در اين تيم با توجه به سن بازيكنان آخرين كاپيتان تيم ملي اسماعيل‌نژاد خواهد بود و ديگر كسي را كاپيتان نمي‌گذارند. ان‌شاءالله امين، هم به خودش هم به تيم كمك مي‌كند.

 

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون