• 1404 دوشنبه 8 ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
fhk; whnvhj بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 3362 -
  • 1394 پنج‌شنبه 16 مهر

همبستگي علما و مراجع عليه دلواپسان جدي‌تر شد

تذكر آيت‌الله يزدي به طلاب دلواپس

ادامه از صفحه اول

اگر ايشان موضوعي را به مسوولان خاص آن موضوع ارجاع دادند، نبايد از ايشان جلو افتاد. آيت‌الله يزدي در ادامه افزود: وقتي رهبري معظم انقلاب بر پرهيز از دودستگي و اختلاف تاكيد دارند و مي‌فرمايند بگذاريد مسوولان امر مساله توافق هسته‌اي را رسيدگي كنند و تقريبا هم آن را تاييد كردند و مي‌كنند اگر نظر خلافي هم داريم بايد به مسوولان و نمايندگان مجلس منتقل كنيم كه آن هم سازوكار خودش را دارد. رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم خطاب به طلاب و روحانيان گفت: يك طلبه و روحاني امروزي بايد بداند در كشور و جهان چه مي‌گذرد، اما اينكه وارد متن سياست شود و به خاطر موافقت يا مخالفت با مساله‌اي به دسته بندي، اجتماع و تحصن دست بزند قطعاً اين خلاف خواسته رهبري است و نبايد الان را با زمان اول انقلاب مقايسه كرد. به همه دلسوزان انقلاب اطمينان مي‌دهم اگر موضوعي به ضرر كشور و انقلاب باشد رهبري معظم انقلاب تسليم نخواهند شد. رييس مجلس خبرگان با اشاره به برخي دودستگي‌ها و اختلافات در بين مخالفان و موافقان برجام گفت: عده‌اي با تكيه بر فرمايش حضرت امام (ره) كه فرمودند «ما يك وظيفه‌اي داريم و شما يك وظيفه‌اي»، مسائلي را مطرح مي‌كنند كه موجب اختلاف و دودستگي در كشور مي‌شود. بنده عرض مي‌كنم شرايط اوايل انقلاب با شرايط فعلي، خيلي تفاوت مي‌كند. «در شرايط فعلي اگر انسان احساس كند كه رهبري انقلاب در يك مطلبي نظري دارندـ حالا چه صراحتا بفرمايند و چه كنايتا ـ مثل همين بررسي مساله برجام در مجلس شوراي اسلامي كه قانون اساسي هم بر آن تاكيد دارد و مجلس را در مورد نظارت بر مقاوله‌نامه‌ها و تعهدات بين‌المللي ذي‌حق مي‌داند، بايد مطيع بود و به آن اهميت داد، ولو از نظر حقوقي ممكن است بين دولت و مجلس در اين زمينه اختلاف‌نظري هم باشد، كما اينكه در خود مجلس هم موافقان يا مخالفاني در اين مساله وجود دارد، اما اين اختلاف‌نظرها نبايد باعث دشمني و تفرقه در بين نيروهاي انقلاب شود. به علاوه اگر مجلس، مصوبه‌اي هم در اين زمينه داشته باشد بايد به تاييد شوراي محترم نگهبان برسد كه قطعا آنجا هم با حساسيت و رعايت مصالح عالي نظام تصميم‌گيري خواهد شد. از نظر مقررات عمومي هم شوراي عالي امنيت ملي به عنوان مسوول اين قضيه تا مصوباتش به تاييد مقام معظم رهبري نرسد رسميت قانوني پيدا نمي‌كند.» رييس مجلس خبرگان رهبري در پايان افزود: بنده متن برجام را به طور كامل مطالعه كرده‌ام و در جريان امتيازاتي كه داده‌ايم و امتيازاتي كه گرفته‌ايم هستم. به هر حال در هر دادوستد و معامله‌اي سود و زيان وجود دارد اما اينكه كدام يك بيشتر است كار متخصصان است كه بنشينند و بررسي كنند و بر اساس مصالح نظر دهند.

 

انتقاد آيت‌الله نوري همداني از تهمت زدن به تيم مذاكره‌كننده

آيت‌الله نوري همداني هم براي بار دوم در درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم به مساله برجام پرداخت. همين چند روز پيش بود كه او نسبت به ايجاد دودستگي در كشور به بهانه مساله برجام هشدار داده بود؛ هشداري كه اولين بار از سوي رهبر انقلاب بيان شد. آيت‌الله نوري همداني در دومين واكنش خود اما پا را فراتر گذاشت و نه تنها مخالفت خود را با اقدامات دلواپسان بيان كرد بلكه به حمايت همه‌جانبه از ظريف و ديپلمات‌هايش پرداخت و به‌شدت از تهمت زدن به تيم مذاكره‌كننده انتقاد كرد و گفت: تاكيد مي‌كنيم كه نبايد به مذاكره‌كنندگان حمله شده و تهمت زنند، بلكه بايد در فضايي به دور از اختلافات، مشكلات و اشكالات را برطرف كنند.

به گزارش ايسنا، اين استاد درس خارج حوزه در بخشي از سخنان خود به موضوع برجام اشاره كرد و گفت: تيم مذاكره كننده ايراني، اشخاصي امين هستند، اما به گروه‌هاي مذاكره‌كننده ديگر كشورها نمي‌توان اطمينان كرد، چراكه آنان چندين بار خلاف وعده‌هاي خود عمل كرده‌اند. اين مرجع تقليد تاكيد كرد: در موضوع برجام بايد با همدلي و وحدت از هرگونه اختلاف پرهيز شود. وي با تاكيد بر رعايت خطوط قرمز تصريح كرد: هيچگاه اجازه نخواهيم داد كه كشورهاي ديگر از مراكز نظامي ايران بازديد و با دانشمندان هسته‌اي ما گفت‌وگو كنند. اين مرجع تقليد خاطرنشان كرد: بررسي‌كنندگان برجام بايد بدانند كه اين موضوع به عنوان سندي خواهد ماند، لذا به گونه‌اي بررسي كنند كه آيندگان از كار ما اشكال نگيرند. آيت‌الله نوري‌همداني با تاكيد بر توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در روند بررسي برجام تصريح كرد: تاكيد مي‌كنيم كه نبايد به مذاكره‌كنندگان حمله شده و تهمت بزنند، بلكه بايد در فضايي به دور از اختلافات، مشكلات و اشكالات را برطرف كنند. به نظر مي‌رسد اساتيد حوزه و علماي قم اين روزها نگراني بزرگي دارند و آن تحركات دلواپسان عليه برجام و به ويژه در قم و حوزه است. در نامه‌اي كه آيت‌الله مكارم شيرازي به نمايندگان مجلس نوشته بود به صراحت از نگراني مردمي گفته بود كه با دفاتر علما تماس مي‌گيرند و منتظر اجرايي شدن برجام هستند. علماي قم به نام منافع ملي و مردم متحد شده‌اند و اجازه نمي‌دهند صداي قم غير از آني باشد كه مردم مي‌خواهند.

 

هشدار آيت‌الله مكارم شيرازي به خطر جناحي شدن محرم

گروه سياسي / آيت‌الله مكارم‌شيرازي روز گذشته در كلاس خارج فقه خود به خطيبان و مداحان تذكر داد؛ تذكري مبني بر اينكه در ايام ماه محرم و در مراسم عزاداري امام حسين(ع) حواس‌شان باشد كه مباحث جناحي در اين جلسات مطرح نشود. آيت‌الله مكارم شيرازي با اشاره به ضرورت بهره بردن حداكثري از ايام محرم، خطبا، مداحان، بانيان مجالس و مردم را به عنوان اركان مجالس عزاداري مورد خطاب قرار دادند و فرمودند: خطبا تنها به ذكر مصائب بسنده نكنند بلكه ريشه‌هاي واقعه عاشورا و نتايج و بركات آن را هم مورد نظر قرار دهند و وظيفه مردم در قبال حفظ اين آثار گرانبها را هم گوشزد كنند. وي همچنين به خطبا و مداحان توصيه كرد تا از آميختن جلسات به مباحث سياسي جناحي خودداري كنند و ادامه داد: سياست كلي حفظ نظام اسلامي و استقلال كشور مورد قبول همه است و پرداختن به آن ايرادي ندارد ولي در آستانه انتخابات بايد مراقب باشيد تا گروه‌ها و جناح‌هاي سياسي از مراسم عزاداري به نفع خود استفاده نكنند. مسبوق به سابقه است كه پيش از ايام محرم توصيه‌هايي از جانب علما نسبت به اين موضوع وجود داشته باشد اما اين بار از دو جنبه قابل توجه است. اول اينكه در اسفندماه جاري دو انتخابات مهم مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي پيش رو است و دوم اينكه اين روزها قم و جمع طلاب يكي از مهم‌ترين نقاط تحركات مخالفان برجام بوده است و اين در حالي است كه آيت‌الله مكارم‌شيرازي پيش از اين نيز دو بار نسبت به اين موضوع واكنش نشان داده و مخالفت خود را با اقدامات منتقدان برجام بيان كرده بود. چيزي كه روشن و واضح است نگراني قم نسبت به آينده است؛ نگراني‌اي كه باعث شده صداي قم امروز بلندتر از هميشه به گوش برسد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون