سرنوشت سه كوهنورد مفقود در هالهاي از ابهام
از سرنوشت سه كوهنوردي كه از ابتداي سال جاري در ارتفاعات تهران مفقود شدهاند هنوز خبري در دست نيست.
شاهين فتحي، معاون امداد و نجات استان تهران با اعلام اين خبر گفت: كوهستانهاي تهران پرحادثهترين ارتفاعات كشور محسوب ميشوند و تلفات جاني و تعداد مصدومان در اين ارتفاعات زياد است، به نحوي كه از ابتداي سال جاري تاكنون 200 عمليات كوهستان و امدادرساني در 148 حادثه كوهستاني در ارتفاعات تهران انجام شده است؛ با اين حال همچنان از سرنوشت سه كوهنوردي كه در طول 10 ماه گذشته در ارتفاعات تهران مفقود شدهاند خبري در دست نيست و تلاشها براي پيدا كردن آنها ادامه دارد.
در حالي از ارتفاعات تهران با عنوان «پرحادثهترين ارتفاعات كشور» ياد ميشود كه روز شنبه سقوط يك كوهنورد در ارتفاعات كلكچال تهران منجر به اعزام 10 امدادگر كوهستان به منطقه شده است با اين حال تاكنون تلاشها براي يافتن ورزشكار مفقود نتيجهاي نداشته است. اين ورزشكار 27 ساله روز جمعه به همراه دو كوهنورد ديگر پس از صعود به ارتفاعات كلكچال و شيريلا در راه بازگشت به دليل «سر خوردن و از دست دادن تعادل» به دره سقوط كرد. دو كوهنورد ديگر كه شاهد سقوط هم تيمي شان بودند، به سرعت عمليات امداد را آغاز كردند اما ارتفاع دره از يك سو و شرايط نامساعد جوي از سوي ديگر، كوهنورد جوان را در كسري از ثانيه از ديدها پنهان كرد.
نكات ايمني براي كوهنوردان
از كوهنوردي با عنوان رشتهاي ورزشي كه با خطر عجين شده است، ياد ميشود. ورزشكار در اين رشته ورزشي در رويارويي مستقيم با طبيعت قرار ميگيرد اما ميتواند با رعايت نكات ايمني لذت تجربه صعود به ارتفاع را در عظمت كوهستان تجربه كند. كارشناسان كوهنوردي نكات ايمني قبل و بعد از كوهنوردي را بيان ميكنند:
كوهنوردان حتي المقدور به شكل تيمي به ارتفاعات سفر كنند. اين كار از سطح آسيبپذيري افراد در برابر طبيعت كوهستان ميكاهد.
كوهنوردان بايد از تجهيزات مناسب و استاندارد استفاده كنند.
ورزشكاري كه قصد كوهنوردي به شكل انفرادي دارد بايد قبل از آن با مراجعه به مراكز آموزشي، اطلاعات لازم در مورد طبيعت ارتفاع مدنظر خود را به دست آورد.
در صورت بروز سانحه نخستين كار حفظ اعتماد به نفس است.
كم كردن ارتفاع و گرم نگه داشتن بدن دو نكته اساسي براي جلوگيري از يخ زدگي كوهنورد است.