• ۱۴۰۳ جمعه ۲ آذر
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3166 -
  • ۱۳۹۳ سه شنبه ۷ بهمن

گزارش «اعتماد» از وضعيت بغرنج فوتبال بانوان ايران

سرمربي چندشغله فوتبال بانوان

  بهاره محمدي  / 29 آذرماه بود كه فدراسيون فوتبال در حكمي، مهناز اميرشقاقي را براي هدايت تيم ملي فوتبال بانوان بزرگسال انتخاب كرد؛ انتخابي كه حاشيه‌ها و مخالفان زيادي را در پي داشت، اما در نهايت به نظر مي‌رسيد پيروز اين ميدان، كفاشيان، رييس فدراسيون بود كه بدون توجه به اين مخالفت‌ها از انتخابش دفاع كرد. بعد از رفتن كاستا، سرمربي پرتغالي تيم ملي بانوان و نتايج ضعيفي كه در مسابقات قهرماني آسيا و مقدماتي جام جهاني 2015 در دو سال گذشته به دست آمد، اردوهاي تيم‌ملي فوتبال بانوان در رده سني بزرگسالان مدتي تعطيل شد. اگرچه بعد از مدت‌ها مريم ايراندوست دوباره سرمربي تيم ملي شد- وي بعد از انتخاب كاستا از هدايت بزرگسالان كنار گذاشته شد- اما اين اردوها مدت كوتاهي برپا بود و در نهايت با صحبت‌هايي كه رييس فدراسيون فوتبال داشت، حاشيه‌ها به تيم ملي سرازير شد. در ابتدا مريم ايراندوست از سمت خود كناره‌گيري كرد و بعد از آن كمپ تيم‌هاي ملي هيچ اردويي را از بزرگسالان به خود نديد تا اينكه زمزمه‌هاي آمدن مهناز اميرشقاقي به تيم بزرگسالان شنيده شد.

در ابتدا باورش براي اهالي فوتبال سخت بود، چرا كه اميرشقاقي هم در رده سني جوانان فعاليت مي‌كرد و هم هدايت تيم ناشنوايان را برعهده داشت، ديگر وقتي براي تيم بزرگسالان باقي نمي‌ماند. اما به نظر مي‌رسيد او در نظر دارد اين‌بار سنگين را بردارد! به همين دليل به پيشنهاد كفاشيان پاسخ مثبت داد و بعد از مدتي ليست تيم ملي را هم اعلام كرد. ليستي كه خيلي‌ها معتقد بودند بازيكناني به تيم ملي دعوت شده‌اند كه مدت‌هاست از عمر بازيگري‌شان مي‌گذرد و پاي‌شان به توپ نخورده است. مريم ايراندوست يكي از مربياني بود كه به اين قضيه- انتخاب اميرشقاقي به عنوان سرمربي تيم بزرگسالان- واكنش نشان داد. او اعتقاد داشت اميرشقاقي به آرزوي ديرينه‌اش يعني سرمربيگري بزرگسالان رسيده در اين باره گفت: «اي كاش از همان سال گذشته كه اميرشقاقي گزينه كفاشيان براي اين رده بوده، خانم شجاعي موافقت مي‌كرد تا تيم ملي ماه‌ها تعطيل نباشد!»اميرشقاقي هم در واكنش به اين انتقادات كه از سوي برخي مربيان مطرح بود، اعتقاد داشت: «نوك پيكان انتقادهاي نادرست به هر كجا كه بخورد، جز ايجاد آشفتگي و افزايش استرس در كادر فني و بازيكنان، نتيجه ديگري به دنبال ندارد.»

حاشيه‌هاي فوتبال بانوان به همين موضوع بسنده نشد و در ادامه اتفاقات، فريده شجاعي كه سال‌ها در اين رشته فعاليت كرده از سوي كفاشيان كنار گذاشته شد. وي يكي از افرادي بود كه با حضور اميرشقاقي در تيم ملي موافق نبود، اما در مصاحبه‌هاي مختلف اعلام مي‌كرد در اين مورد كاري از دستش ساخته نيست و كفاشيان در اين مورد تصميم مي‌گيرد. بعد از بركناري شجاعي، كفاشيان، مهين فرهادي‌زاد را به عنوان نايب‌رييس جديد در مجمع انتخاب كرد، اما اعضاي مجمع گفتند با توجه به اينكه شناختي از وي ندارند بهتر است فرهادي‌زاد مدتي را به عنوان سرپرست فعاليت كند تا مجمع در اين باره تصميم بگيرد. نكته جالب اينجاست كه فرهادي‌زاد يكي از شروطش را براي قبول اين عنوان، بركناري اميرشقاقي اعلام كرد، شرطي كه از سوي كفاشيان خوشايند نبود و اين توافق حاصل نشد تا كفاشيان، نايب‌رييس كنار رفته تكواندو را براي اين كار انتخاب كند. عرب عامري گزينه جديد كفاشيان براي پست نايب‌رييسي بود. وي در ابتدا تصميم گرفت تا در نشستي دوستانه با خبرنگاران بانوان اين حوزه آشنا شود. البته عرب عامري در همان ابتداي نشست شمشير را از رو بست و گفت: «وقتي براي مصاحبه با خبرنگاران ندارد و از ساعت 17 بعدازظهر پاسخگوي تلفن همراهش نيست.» انتقاد از اميرشقاقي و همزماني فعاليتش در رده سني جوانان و ناشنوايان از سوي خبرنگاران نيز در اين نشست مطرح شد، اما نايب‌رييس جديد از خبرنگاران خواست در اين باره صبر داشته باشند و به مرور زمان همه‌چيز حل خواهد شد. عرب عامري همچنين در اين باره گفته بود: «ما به اميرشقاقي گفته‌ايم «يا اين طرفي، يا آن طرفي» و وي قرار است يكي را انتخاب كند»، اما اين ماجراها وقتي جالب مي‌شود كه اميرشقاقي روز چهارشنبه 22 بازيكن را به اردوي تيم ملي جوانان دعوت كرد و قرار است اردوهاي ملي‌پوشان در كيش پيگيري شود. تيم ملي جوانان در مرحله مقدماتي مسابقات قهرماني آسيا به جمع هشت تيم برتر صعود كرده است. به همين دليل تيم ملي بايد در اين مرحله بازي‌هايش را ادامه دهد كه اردوهاي جوانان نيز به همين دليل تشكيل شده است. به هر حال به نظر مي‌رسد هنوز تكليف تيم بانوان بزرگسالان مشخص نشده و براي اينكه فقط تيمي به مسابقات اعزام شود و رفع تكليف شود اين تيم قرار است به مسابقات اعزام شود. چرا كه پيش از انتخاب اميرشقاقي، كميته فني فدراسيون به دنبال مربي خارجي براي بزرگسالان بود كه اين موضوع نيز به دليل مخالفت كفاشيان لغو شد.

مسابقات مقدماتي المپيك رقابت مهمي به شمار مي‌رود كه ايران حتي در بخش مردان نيز حدود 40 سال است كه نتوانسته با اشتباهات متعدد، خودش را در جمع المپيكي‌ها ببيند، بنابراين اصلا جاي تعجب ندارد كه در بخش بانوان براي شركت در مسابقات مقدماتي رقابت مهمي مانند المپيك تيم ملي حتي اردو و سرمربي نداشت. اگرچه با اين اتفاقات اصلا انتظار نمي‌رود تيم ملي فوتبال بانوان به المپيك صعود كند، اما اين انتظار وجود دارد كه توجه بيشتري به بانوان صورت بگيرد و ما بتوانيم در سال‌هاي آينده شاهد درخشش آنها در ميادين مختلف باشيم. حالا كه بعد از كشمكش‌هاي مختلف فيفا موافقتش را با برگزاري مسابقات با حجاب اسلامي اعلام كرده، فرصت خوبي است تا شايستگي‌هاي بانوان به معرض نمايش گذاشته شود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون