ادامه از صفحه اول
علي(ع) بزرگ شهيد «عدالت»
اما آيا شأن و منزلت علي (ع) اين است كه در روز پر سعادت ولادتش تنها به بازگويي فضايلش بپردازيم؟ يا هر بار بايد به درسهاي جاودان زندگي او نيز بينديشيم و زندگي خويش را بر اساس آن سرمشقهاي الهي اصلاح كنيم؟ علي(ع) بزرگترين منادي عدالت در تاريخ است. او عدالت را در تمام عرصههاي زندگي سياسي، اجتماعي و اقتصادي، مهمترين ملاك سنجش حاكمان ميديد و به هيچ قيمتي آن را قرباني نميساخت. در دستگاه عدالت علي(ع) مردم بزرگترين شأن و منزلت را داشتند و عوامل حكومت بايد همهچيز خود را براي خدمت به مردم مسلمان در كف اخلاص مينهادند. در دستگاه عدالت علي(ع) همگان فرصتهايي مساوي براي رشد داشتند و تنها ملاك ترقي و پيشرفت افراد علم و توانايي و تقوا و عدالت بود. بهره همگان از بيتالمال مسلمانان برابر بود و هيچ كس از هيچ خانوادهاي حق بهرهبرداري سوء از ذخاير مالي مسلمانان را نداشتند. در اين سازمان عادل حتي غيرمسلمانان نيز حقوقي در سطح عالي داشتند و كشيده شدن خلخال از پاي زني اهل كتاب هم پشت امام امت اسلامي را ميلرزاند. علي(ع) همه كس و همهچيز را در برابر قانون الهي برابر ميدانست و به هيچ كس اجازه ايستادن در مقابل دستورها و احكام خداوندي را نميداد. حكومت كوتاه علي(ع) نمودار عالي حكومت اسلامي است، حكومتي كه بهترين و مقبولترين انسانهاي زمان به لحاظ علم و عدالت و تقوا در آن به قدرت ميرسند و از قدرت تنها و تنها براي اصلاح امور جامعه استفاده ميكنند. در چنين شرايطي است كه اسلام با همه شؤون و تماميت خود امكان تحقق مييابد. بيگمان، اسلام تماميتي است كه نميتوان بخشي از آن را به فراموشي سپرد. اين تماميت در حكومت عدل علي(ع) تجلي كاملي يافت و به الگويي ماندگار براي تمام مسلمانان و آزادگان جهان بدل شد. در سالروز ولادت پر سعادت قطب عالم امكان، لازم است نگاهي دوباره به آنچه علي(ع) در تابلوي زيباي دستورها و رهنمودهاي خويش ترسيم كرد بيفكنيم و خويشتن را يك بار ديگر با آن محك خداوندي بسنجيم.
نامگذارى روز تولد مولاى متقيان به عنوان «روز پدران و مردان» اقدامى سنجيده و مبارك است، كه اين مناسبت باشكوه را به همه پدران تبريك مىگوييم. و گرامي مىداريم ياد پدراني كه در كنار فرزندانشان نيستند. روح پدران درگذشته از جمله پدر بزرگوارم كه مهرورزي بر خاندان عصمت و اميرالمومنين را از وي آموختهام غريق رحمت و نور باد.
بدعتي بيدست
با اين همه تشتت در صف ورود به شورا چه به لحاظ كمي و كيفي كه كمتر با هماهنگي سياسي احزاب و گروهها و حتي مستقلها همراه بوده، ميتوان شاهد بروز استعدادها در عمران و آبادي اين شهر بيپيكره بود؟
پاسخ به اين پرسشها تنها در حيطه تجربه، تخصص، دانش و آگاهي به علوم روز دنياست كه بايستي در قالب آزمون و گزينش از داوطلبان به عمل آيد وگرنه، نه هر كه سر بتراشد قلندري داند!