سيب سلامت در كاشان هنوز ناشناخته مانده است
گلاب و عرقيات گياهي كاشان شناسه نظارت برمواد غذايي دريافت ميكند
سرپرست معاونت غذاوداروي دانشگاه علوم پزشكي كاشان گفت:
تاريخچه
معاونت غذا و دارودر سال 1385 براي نظارت بر دارو و مواد خوراكي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي از معاونت درمان جدا گرديد و به عنوان يكي از معاونتهاي دانشگاه فعاليتهاي خود را آغاز نمود. معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كاشان به عنوان يكي از بازوهاي اجرايي دانشگاه عهدهدار تامين و ارتقاء سلامت و امنيت غذايي، دارويي وآرايشي و بهداشتي بوده و با بهرهگيري از كارشناسان متعهد و استفاده از ابزارهاي قانوني و فناوريهاي نوين و همچنين احترام به ارزشها و باورهاي ديني حداكثر اطمينان لازم را در خصوص امنيت و سلامت موادغذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي و دارويي براي كليه افراد جامعه فراهم آورد.
لوگوي سيب سلامت نشانه پروانه ساخت يك محصول است كه در حال حاضر براي بيشتراقشار جامعه ناشناخته است كه عموما با علامت استاندارد آشنايي دارند.
حميدرضا بنفشه در گفت گو با خبرنگار ويژه نامه اعتماد افزود: در بحث مواد غذايي، آرايشي و بهداشتي اهميت سيب سلامت از استاندارد بيشتر است،چرا كه اداره استاندارد اداره عام است و همه محصولات از لاستيك گرفته تا محصولات غذايي و لوازم خانگي راشامل ميشود و خيلي تخصصي وارد عرصه مواد غذايي نميشوند.
وي تصريح كرد: ما چون بحث مواد غذايي را داريم در اين زمينه باحضور كارشناسان، تستها يي انجام ميگيردكه از اداره استاندارد قويتر و بهتر است. وي افزود: مردم بايد به اين ديدگاه برسند كه استاندار مواد غذايي، مواد آرايشي و بهداشتي مصرفي با وسايل برقي ووسايل خانگي متفاوت است و محصول غذايي مورد تاييد بايدداراي لوگوي سيب سلامت باشد. معاونت غذاوداروي دانشگاه كاشان در خصوص شناسه نظارت برمواد غذايي نيز ميگويد: شناسه نظارت يك ضرورت براي عرقيات وگلاب كاشان است چون اين صنعت، صنعت بومي منطقه است.
به گفته وي، اين مهم يك فرصت براي كارگاههاي سنتي با محصول مرغوب ميشود كه داراي شناسه نظارت باشند واجازه توزيع بازرگاني رسمي و قانوني پيدا ميكنند.
حميدرضا بنفشه معتقد است: كساني كه محصول بيكيفيت با قيمت ارزان توليد ميكنند تخلف كرده و سرمايه و برند كاشان را ميفروشند و ضربه جدي به آبروي شهر وارد ميكنند كه بايد با اين افراد برخورد جدي شود چون آبروي صنعت شهر را به خطر مياندازند. وي تصريح كرد: خوشه گلاب با همكاري يكي از شركتهاي دانش بنيان خصوص شناسه نظارت برمواد غذايي درجهت حل مشكل كارگاههاي سنتي، دستگاهي را طراحي كردند كه گلاب وعرقيات سنتي را پاستور وبستهبندي كنند كه توسط اين معاونت تست شد و عملكرد دستگاه مورد تاييد قرارگرفت تاراهكاري براي به دست آوردن محصولي فاقد هرگونه آلودگي ميكروبي باشد. وي در بحث بهداشت و موادغذايي با اهميت به نقش رسانه گفت: رسانه يك فرصت است كه بايد بتوانيم در حقيقت با اطلاعرساني به موقع با ايجاد فرهنگسازي صحيح جامعه را پوشش دهيم. وي افزود: بطور نمونه در بحث گلاب كاشان، لازم به خودزني نيست كه فقط بگوييم گلاب و عرقيات كاشان بيكيفيت شده بلكه واقعيت داستان موضوع ديگري است
وي تصريح كرد: ما يك سري مشكلات و معضلات داريم كه بعضا يكسري افراد متخلف ياشايد برخي افراد به صورت ناخواسته وارد اين بازارشدهاند اما به اين معناهم نيست كه شامل كل عرقيات گياهي كاشان باشد.
وي معتقد است: متاسفانه برخي رسانههاي شهرستان حرفهاي عمل نميكنند وبه جاي اينكه بتوانند، محلي براي بيان شكواييه مردم باشند يا نقد صحيح بكنند در حقيقت به كم وكاستيها دامن ميزنند.