• ۱۴۰۳ شنبه ۱۵ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4130 -
  • ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۹ تير

تنوع زيستي با سبزيجات خوش‌طعم‌

گروه علم و زندگي| محققان اروپايي مشغول آزمايش تكنيك‌هاي جديدي براي بارآوردن گياهان در مناطق خشك و گرم مثل قبرس هستند. بخش عمده تحقيقات اين طرح روي ريشه گياه انجام مي‌شود. هدف اين طرح يافتن راهي براي افزايش تنوع زيستي و بازدهي محصولات كشاورزي در اروپاست.

اين آزمايشات در مزرعه آزمايشي به مساحت ۱۱ هكتار، بيش از ۲۰ گونه گياه انجام مي‌شود. ژنتيك اين گياهان با يكديگر متفاوت است. ديونيزيا فاسولا، از موسسه تحقيقات كشاورزي در قبرس مي‌گويد: «ما پارامترهاي كيفي و كمي را بررسي مي‌كنيم.

پارامترهاي كمي به ما كمك مي‌كند مشخص كنيم بازدهي گياه چقدر است و اين بازدهي چه اندازه پايدار خواهد ماند. ارزيابي اين خصوصيات مشكل است زيرا به ميزان زياد از محيط اطراف تاثير مي‌گيرند. تمركز پارامترهاي كيفي بر محتواي غذايي است اما ميزان زيستِ جرم برگ هم در نظر مي‌گيريم.» محققان اروپايي اين تحقيقات را علاوه بر ذرت، روي جو، گونه‌هاي قديمي گندم، نخود و لوبيا چشم بلبلي هم انجام مي‌دهند. وقتي گونه‌هايي بهتر شناخته شوند به شكل طبيعي با گونه‌هاي معمولي پيوند زده مي‌شوند تا انواع گياه مقاوم در برابر خشكسالي به وجود بيايد. براي توليد اين گونه‌ها دستكاري ژنتيك به كار نمي‌رود.

ميكاييل اوميرو، متخصص ميكروبيولوژي محيط‌زيست مي‌گويد هدف اين طرح افزايش تنوع زيستي است. او به يورونيوز مي‌گويد: «هدف ما اين است كه تنوع زيستي را در اكوسيستم‌هاي كشاورزي بيشتر كنيم.

به همين دليل سراغ گونه‌هايي سنتي مي‌رويم كه ديگر در اينجا كشت نمي‌شوند. اين گونه‌هاي سنتي خصوصياتي دارند كه نه تنها محصولات كشاورزي را تنوع مي‌بخشد، بلكه كيفيت و مزه محصولات را هم بهتر و براي مصرف‌كننده جذاب‌تر مي‌كند.»

Euronews. Com

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون