• ۱۴۰۳ شنبه ۲۲ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 4167 -
  • ۱۳۹۷ شنبه ۳ شهريور

حسين مرعشي:

اصلاح‌طلبان عبد و بنده دولت نيستند

كيهان اخيرا در گزارشي مفصل از عدم احساس مسووليت اصلاح‌طلبان نسبت به حمايت از روحاني سخن گفته است. ارزيابي شما از اين موضوع چيست و مناسبات امروز اصلاح‌طلبان با دولت چيست و آيا نقد اصلاح‌طلبان به دولت دليلي بر عدم مسووليت‌پذيري اصلاح‌طلبان است؟

اصلاح‌طلبان در دو دوره رياست‌جمهوري از آقاي روحاني حمايت كردند اما اين مساله در قالب ائتلاف رسمي و محاسبه‌گرانه نبوده است؛ بلكه حمايتي به صورت يك طرفه و بنا بر مصالح عمومي كشور و دفاع از كيان نظام بود. اصلاح‌طلبان هيچگاه ما‌به‌ازايي هم از دولت مطالبه نكردند. آقاي روحاني نيز با هيچ خواسته مشخصي از سوي اصلاح‌طلبان مواجه نبوده است. اگر مقصود كيهان اين است كه چون اصلاح‌طلبان از آقاي روحاني حمايت كردند نبايد نقدي نسبت به دولت داشته باشند، خواسته منطقي‌اي نداشته است. سياست اصلاح‌طلبان از ابتدا در مورد دولت روشن بود. «حمايت نقادانه» همواره مدنظر اصلاح‌طلبان بوده است. ما نقد را به نفع دولت مي‌دانيم و به عملكرد دولت نقد داريم. اين نه به معناي جدايي و نه به معناي مطالبه‌گري است. يعني ما به ازايي ندارد. يك جريان سياسي از مردم و كشور دفاع مي‌كند و خيلي طبيعي است كه اگر تشخيص دهيم افرادي مي‌توانند در خدمت مردم باشند، از آن فرد حمايت كنيم. در دو دوره گذشته نيز سياست‌هاي كلي دولت را مي‌پسنديديم و از او حمايت كرديم. الان در اجرا ضعف‌هايي از دولت مي‌بينيم كه مورد انتقاد قرار مي‌دهيم. ما مردم را با هيچ كس و هيچ چيز عوض نمي‌كنيم. چرا كه مردم را پشتوانه نظام و سياست‌ورزي مي‌دانيم. به اين معنا كه بين منتخبان مردم و مردم هميشه دومي را انتخاب مي‌كنيم. چه منتخبان از جناح خودمان و همفكران‌مان باشند و چه رييس‌جمهوري از جناح ما نباشد. كيهان توان اين را ندارد كه بين روابط اصلاح‌طلبان و دولت اختلال ايجاد كند. كيهان خوب است به مخالفت‌هاي خود با دولت پاسخ دهد كه چرا با تمام توان و قدرت به جنگ دولت منتخب مردم مي‌آيد. خوب است در مورد اشتباهات گذشته‌اش به مردم توضيح دهد.

آيا اصلاح‌طلبان مي‌خواهند از مقابل نقد مردم به دولت جا خالي دهند و مسووليت اشتباهات دولت را به عنوان جرياني كه دو دوره از روحاني حمايت كرد، نپذيرند؟

بالاخره ما برخي از تصميمات دولت را نمي‌پسنديم. اگر حق را به مردم بدهيم دولت را نقد مي‌كنيم. قسم نخورديم كه دولت هر رفتاري كرد، حمايت كنيم. ما هيچگاه از حمايت بي‌قيد و شرط از آقاي روحاني صحبت نكرديم. به اين معنا اصلاح‌طلبان عبد و بنده دولت نيستند. ما از دولتي حمايت كرديم كه در خدمت مردم باشد، هر كجا كه دولت اشتباه كند، با صداي بلند از دولت انتقاد مي‌كنيم تا خود را اصلاح كند.

آيا اصلاح‌طلبان نوعي تجارت با روحاني داشتند و اكنون به دليل اينكه خواسته‌هاي‌شان برآورده نشده ناراضي هستند؟ نظرتان در مورد اين نوع نگاه كيهان چيست؟

سهم اصلاح‌طلبان در دولت خيلي ناچيز است. اگر مي‌خواستيم با دولت معامله كنيم، اين رفتارها را تحمل نمي‌كرديم. اصلاح‌طلبان هيچ توصيه‌اي در اين مورد به دولت نكرده‌اند؛ فقط گفتيم كه دولت بايد به آنچه به مردم وعده كرده پاسخ دهد.

هويت اصلاح‌طلبانه در جريان حمايت از روحاني خدشه‌دار شد؟ آيا اين حمايت باعث محافظه‌كارانه شدن رفتار اصلاح‌طلبان شد؟

حمايت از آقاي روحاني با هويت اصلاح‌طلبانه ما مغاير نبود. برنامه آقاي روحاني با افق اصلاح‌طلبان هماهنگ بود. البته براي اجرا و عمل به برنامه‌ها كابينه و مديران قوي‌اي به كار گرفته نشد. ما از آقاي روحاني انتظار دولت نيرومندتري داشتيم. اينكه بتواند ظرفيت‌هاي كشور را بيشتر فعال كند. در سطح مديريت كلان كشور هم مي‌شد، بهتر از اين عمل كرد. از اين جهت اصلاح‌طلبان به دولت انتقاداتي دارند.

آيا تحت شرايطي ممكن است اصلاح‌طلبان از حمايت دولت اعلام برائت كنند؟

ما چون دولت را در مسير خدمت به مردم مي‌بينيم، اين كار را نمي‌كنيم.

اگر از مسير خدمت به مردم خارج شوند چطور؟

الان مساله كشور همراهي با دولت يا اعلام برائت از آن نيست. الان رييس‌جمهور بايد بتواند كشور را از درياي متلاطم به خوبي عبور دهد و انتظار امروز اصلاح‌طلبان از دولت همين است. ديگر مقابله جناحي مساله اصلي كشور نيست. آقاي روحاني در انتخابات جديدي شركت نخواهد كرد و راه ما تقويت دولت همراه با انتقاد براي انجام اين
وظيفه است.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون