تحريف جمعيت!
متولدين ايراني در سالهاي 1380 تاكنون حدود 400 هزار نفر در سال يا حدود 35 درصد افزايش داشته است. اين آمار متولدين در ايران در سازمان ثبت احوال كشور است.
جالب اينكه طي اين سالها تعداد مرگومير تفاوت چنداني نكرده است حتي كمتر نيز شده و اين به علت بهبود وضعيت بهداشتي و درماني و بالا رفتن اميد به زندگي است و يكي از علل كاهش زاد و ولد همين بهبود وضع بهداشت است. بنابراين رشد جمعيت در حال حاضر حدود ۱.۳ درصد در سال است. كافي است كه گفته شود در سال 1395، جمعيت كشور، حدود 80 ميليون نفر بود و در سال 1390، حدود 76 ميليون نفر كه در همين مدت 5 سال، حدود 6 درصد بر رشد جمعيت كشور افزوده شده است و اينها نه چيز محرمانهاي است و نه پيچيده. البته انتظار ميرود كه به مرور روند رشد جمعيت كشور كمتر شود ولي بعيد است كه در آينده نزديك اين رشد به صفر برسد.
3ـ ترديدي نيست كه اصل توجه و نگراني مقامات عالي نظام نسبت به جمعيت اهميت داشته و منطقي است. هر چند اين آمار نشان ميدهد كه اين نگراني در كوتاهمدت چندان جدي نيست. ولي نبايد فراموش كرد كه كاهش رشد جمعيت بيش از اينكه ريشه در سياستهاي كنترل جمعيت داشته باشد، ريشه در تحولات اجتماعي دارد. اگر رشد جمعيت ايران كم نميشد، دولت اصولگراي 1384 تا 1392 كه در اوج ورود نيروي كار به بازار بود ولي نتوانست شغلي ايجاد كند، اكنون بايد با حداقل ۱۰ تا ۱۵ ميليون جوان بيكار مواجه ميبوديم كه خطرناكترين لشكر براي ثبات اجتماعي بودند. ضمن اينكه توقف رشد اقتصادي موجب به تاخير انداختن ازدواج جوانان و پرهيز از فرزندآوري شده است.
مهمتر از اينها اينكه دكتر زنجاني از كارشناسان معتبر جمعيتشناسي؛ جمعيت ايران را در سال ۱۴۱۰ در سه سناريو برآورد كرده كه كمتر از ۹۳ ميليون نخواهد بود. جالب اينكه ايشان از اولين جمعيتشناساني بود كه سالها پيش از اين متوجه مشكل رشد جمعيت ايران شد. آنچه جمعيت ايران را تهديد ميكند بيش از اينكه كاهش زاد و ولد باشد، مهاجرت از كشور است كه ايشان در برآورد خود تعداد آن را محاسبه كرده است. بنابراين به جاي تاكيد بر زاد و ولد بايد كوشيد علل مهاجرت از كشور را از ميان برد و بازگشت و مهاجرت به كشور را تقويت كرد.
البته بعيد است كه اين حرفها را دستاندركاران امر ندانند، ولي خوب لازم است كه هرازگاهي از اين موضوعات طرح شود و قدري ذهنيتها را منحرف و درگير ماجرا كرده و عدهاي را نيز دچار تشويش خاطر كنند. ولي واقعيت اين است كه دود اين نوع مطالب و اظهارات به چشم مردم خواهد رفت. جامعهاي كه اطلاعات جمعيتشناسي آن قابل تحريف باشد، بعيد است كه هيچ چيز غيرتحريفشدهاي در آن يافت شود!!