غذا همچون اثر هنري
اولين جلسه از سلسله دورهميهاي كتاب كرگدن دوشنبه 31 تيرماه به بحث درباره كتاب زيباييشناسي خورد و خوراك اختصاص دارد.
در اين نشست كاوه بهبهاني پژوهشگر و مترجم اين كتاب، بابك عباسي، پژوهشگر فلسفه و حسين شيخرضايي، پژوهشگر فلسفه درباره اين كتاب بحث ميكنند. كتاب زيباييشناسي خورد و خوراك، از مقدمهاي مفصل و گويا به قلم كاوه بهبهاني و مجموعهاي از مقالات با ترجمه او تشكيل شده است. بحث اصلي اين كتاب در اين باره است كه چطور ميتوان غذا را به عنوان يك اثر هنري در نظر گرفت؛ به عبارت ديگر ما معمولا به غذا نگاهي مصرفي داريم و عمدتا به جنبههاي بهداشتي و سلامتي آن توجه ميكنيم، در حالي كه اگر بيشتر دقت كنيم، ميبينيم كه غير از مزه و ارزش غذايي، جنبههاي زيباييشناختي غذا نيز براي ما اهميت دارد. اين را نه فقط در تركيب ظاهري غذايي كه سرو ميشود، ميتوان ملاحظه كرد، بلكه فراتر از آن ميتوان از ذائقه چشايي به عنوان يكي از حواسي كه به اندازه بينايي و شنوايي و ساير حواس به زيبايي توجه ميكند، ياد كرد و آن را از جنبهاي زيباييشناختي مورد بررسي قرار داد.
اين نشست دوشنبه 31 تير ساعت 17 تا 30: 18 در كافه گالري 1930 واقع در خيابان جمالزاده شمالي، نرسيده به چهارراه نصرت، خيابان طوسي، كوچه شيوا، پلاك 13 برگزار ميشود.