خبر
شب ناآرام بيروت
در پي درگيريهاي شبانه ميان نيروهاي امنيتي و تظاهراتكنندگان در لبنان كه به زخمي شدن شماري از معترضان منجر شد، منابع از آرامش شكننده در بيروت خبر داده و اعلام كردند نيروهاي امنيتي در مناطق مختلف شهر مستقر شدهاند. به گزارش ايسنا، صبح روز يكشنبه آرامش شكننده بر بيروت پس از يك شب ناآرام و پشت سر گذاشتن درگيريهاي پراكنده ميان تظاهراتكنندگان با نيروهاي امنيتي حكمفرما شده است. به گزارش الجزيره، نيروهاي امنيتي و ارتش حضورشان را در مركز بيروت تشديد كردهاند و نيروهاي دفاع مدني همچنان در منطقه حضور دارند تا در صورت لزوم وارد عمل شوند. در مقابل صدها معترض در مركز بيروت در ميادين اعتراضات تجمع كردهاند. اين تحصن به دعوت فعالان در شبكههاي اجتماعي صورت گرفته است. در شهر صيدا معترضان مسيرهاي فرعي را بسته و با تظاهراتكنندگاني كه شب گذشته با پليس درگير شده بودند، اعلام همبستگي كردند. همچنين در آخرين ساعات شنبه شب درگيريهايي ميان نيروهاي ضد شورش و پليس و معترضان حاضر در نزديكي پارلمان در مركز بيروت كه خواهان تشكيل دولت نجات ملي به دور از هرگونه سهيمهبندي حزبي بودند به وقوع پيوست. اين درگيريها از عصر شنبه آغاز و به زخميشدن دهها تن منجر شد. تظاهراتكنندگان لبناني در بيروت به سمت نيروهاي امنيتي سنگ پرتاب كردند. نيروهاي امنيتي براي متفرق كردن تظاهراتكنندگان از گاز اشكآور و گلوله پلاستيكي استفاده كردند. به گفته منابع، تعدادي از خرابكاران دست به اقدامات آشوبگرانه زدند. معترضان در برخي مناطق مسيرها را بستند و لاستيك خودروها را به آتش كشيدند. منابع خبري اعلام كردند درگيري ميان نيروهاي امنيتي و معترضان به زخمي شدن تعدادي از آنها منجر شد. تعدادي از زخميشدگان به بيمارستان منتقل شدند. به گفته معترضان پليس ضدشورش و نيروهاي امنيتي شنبهشب در بيروت مستقر شدند و تعدادي از معترضان را بازداشت كردند.
اختلاف دوباره در جنوب يمن
عادل الحسني يكي از مقامات جنبش مقاومت جنوب يمن اعلام كرد استان «شبوه» اين كشور كه در كنترل نيروهاي صنعا نيست، به دليل ثروت هنگفت آن به ميدان درگيري ميان عربستان و امارات مبدل شده است. به گزارش فارس به نقل از خبراليمني، روز گذشته، بيش از ۴۰ خودروي زرهي اماراتي بهعلاوه دهها تيپ نظامي و نفربر وارد اردوگاه «بلحاف» شدهاند، اردوگاهي كه در شهر «الروضه» استان «شبوه» در جنوب يمن قرار دارد و نيروهاي اماراتي در آن مستقر هستند. منابع محلي در همين زمينه اعلام كردند، تجهيزات نظامي پيشتر از فرودگاه «الريان» در شهر «المكلا» مركز استان «حضرموت» به سمت شبوه به راه افتاده بودند. اين دومين گروه تجهيرات نظامي است كه از جمعه وارد شبوه ميشود؛ روز جمعه هم تعدادي از نيروهاي موسوم به «النخبه الشبوانيه» وارد شهر «عتق» شدند. از سوي ديگر نيروهاي وابسته به دولت مستعفي يمن به تقويت تجهيزات نظامي خود در شبوه پرداخته و تيپ ۱۶۱ پياده در استان الجوف را به عتق اعزام كرده است. بر اساس اين گزارش، كارشناسان اين اقدامات را شاخصي براي احتمال بروز درگيريهاي شديد ميان طرفين خصوصا پس از اجراي توافق رياض ميدانند.
اعلام آمادگي براي مذاكره گازي
رسانههاي اسراييلي روز يكشنبه از آمادگي تركيه براي مذاكره با تلآويو درباره انتقال خط لوله صادرات گاز براي اروپا خبر دادند. به گزارش فارس، راديو رژيم صهيونيستي خبر داد كه تركيه در روزهاي اخير پيامي براي تلآويو ارسال كرده كه برخلاف تهديدهاي ظاهري اخير آنكارا و سخناني مبني بر اينكه تركيه اجازه انتقال گاز به اروپا را نخواهد داد، اعلام كرد كه آماده مذاكره باز در اين خصوص است. همچنين «يك مسوول بلندپايه تركيه در حوزه انرژي به قدس [اشغالي] رفته و پيامي همراه خود منتقل كرده مبني بر اينكه آنكارا آماده ورود به مذاكره با تلآويو درباره انتقال گاز اسراييل [فلسطين اشغالي] به اروپا از طريق خاك تركيه است». اين مسوول تركيهاي توضيح داده كه كشورش منتظر تشكيل كابينه جديد رژيم صهيونيستي و تعيين وزير جديد انرژي است تا موضوع را با او بررسي كند.
كان گزارش كرده كه اين موضع تركيه كاملا بر خلاف موضع اخير تركيه در اين خصوص است كه گفته بود اجازه نخواهد داد كه گاز فلسطين اشغالي از طريق آبهاي منطقهاي تركيه به اروپا صادر شود. تركيه حدود دو هفته پيش توافقنامهاي دريايي با ليبي (دولت فايز السراج مستقر در طرابلس) امضا كرده كه بر اساس آن اجازه حضور در آبهاي منطقهاي ليبي را پيدا كرده است.
نقشه راه عمار حكيم
رييس جريان حكمت ملي عراق نقشه راهي را براي پاسخگويي به خواستههاي تظاهراتكنندگان در اين كشور پيشنهاد كرد. به گزارش ايسنا، به نقل از سايت شبكه روسيا اليوم، سيد عمار حكيم، رييس جريان حكمت ملي عراق با صدور بيانيهاي نقشه راهي را براي پاسخگويي و برآورده كردن خواستههاي تظاهراتكنندگان پيشنهاد كرد. نقشه راه پيشنهادي عمار حكيم شامل سه بخش است. عمار حكيم در اين باره افزود: بخش نخست شامل تسريع در روند انتخاب نخستوزير مستقل و مورد قبول مردم و تشكيل دولت انتقالي به دور از مداخلات خارجي است. بخش دوم نيز شامل تصويب قانون منصفانه و عادلانه براي انتخابات و تشكيل كميسيون انتخاباتي مستقل و شفاف است. بخش سوم نيز به آمادگي براي انتخابات زودهنگام خلاصه ميشود تا به اين ترتيب ملت نقش قانوني خود را در انتخاب نمايندگان ايفا كند. اين مقام عراقي همچنين با انتشار پيامي در صفحه اختصاصي خود در توييتر نوشت: از زماني كه ما گزينه اپوزيسيون سازنده را در پيش گرفتيم، به تشويق ساير احزاب سياسي جهت تحكيم اصول نظام سياسي ادامه ميدهيم و ميخواهيم موارد مثبت آن را بررسي كنيم و موارد منفي آن را شناسايي كرده و درصدد درمان آن باشيم. رييس جريان حكمت ملي عراق ادامه داد، ما اعلام ميكنيم كه موضعمان در رابطه با مساله تعيين نخستوزير و خصوصيات او براي تشكيل دولت انتقالي، همان گزينهاي است كه مردم عراق موافق آن هستند و آن را انتخاب ميكنند.