همسايگان و همرزمان سردار سليماني در سوگ او
فرمانده به روايت همرزمان
گروه اجتماعي| خبري كه بامداد ديروز منتشر شد همه مردم را شوكه كرد و همه آزادمردان دنيا را
بهتزده، همه ايران روزجمعه عزادار و سياهپوش شد، كرمان اما با ديگر استانهاي كشور تفاوت اساسي دارد؛ از بامداد ديروز در كرمان غوغايي راه افتاد: جلوي درب منزل حاج قاسم تا مصلاي شهر كرمان همه جا غوغاست.
به گزارش ايسنا، بيتالزهرا منزل شخصي سردار سليماني است كه در زمان جنگ مكاني براي رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس بود و پس از آن نيز هرساله سردار سليماني در اين مكان در جمع سوگواران شهادت حضرت فاطمه (س) حضور داشت و براي شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) نيز مراسم عزاداري برپا ميكرد. عليرضا حجتي يكي از همرزمان شهيد حاج قاسم سليماني به «ايسنا» ميگويد: «بايد از كدوم حاجي بگم؟ از حاج قاسم سليماني دهه اول انقلاب؟ از حاج قاسم سليماني دوران دفاع مقدس؟ از حاج قاسم سليماني در حفاظت از مرزهاي شرقي كشور؟ از حاج قاسم سليماني مدافع حرم؟ حاج قاسم سليماني، يك امت بود.» او با اشاره به بيان حرفهايي از شهيد بادپا ميگويد: «شهيد بادپا به بنده خصوصي يكبار گفت من قسم ميخورم كه امام زمان در نمازهاي شبش حاج قاسم سليماني را دعا ميكند.» اين همرزم حاج قاسم سليماني با بيان اينكه حاج قاسم سليماني فرمانده مقتدر و مظلوم انقلاب اسلامي بود، افزود: «در فرماندهي ايشان زبانزد بود. هر چيزي ميگفت جرات نميكرديم روي حرف حاجي حرفي بزنيم.» حجتي با بيان اينكه امنيت استانهاي سيستان و بلوچستان، جنوب شرق كشور و جنوب استان كرمان از بركات حضور ايشان بود، افزود: «ايشان هشت سال در دوران دفاع مقدس در ركاب امام راحل و در سختترين شرايط در كنار امام بود.» او با تشريح شخصيت حاج قاسم سليماني گفت: «ايشان نترس، مبارز و هميشه به دنبال شهادت بود و در كنارش به شدت خاكي. همه دوستان را به اسم كوچك صدا ميزد. در روستايشان به هيچ عنوان اجازه نميداد نيروهاي محافظشان همشهريانشان را بازرسي بدني كنند.» يكي از شهروندان كرماني در جلوي منزل حاج قاسم سليماني ميگويد: «حاج قاسم سليماني به آنچه آرزو داشت رسيد. به مراد خودش رسيد اما امريكا بداند اين راه پايان ندارد و حاج قاسمهايي بلند خواهند شد.» فرد ديگري در مقابل درب بيتالزهرا ميگويد: «اينجا محلي است كه حاج قاسم سليماني در زمان جنگ بچهها را دور خودش جمع ميكرد و تجمعات دوران دفاع مقدس را در اينجا برپا ميكرد و بعد از آن هم در ايام فاطميه محل عزاداري و نشستن در سوگ حضرت فاطمه الزهرا (س) بود و قطعا خون اين عزيزان پايمال نخواهد شد.»
ساعت ۱۴ روز جمعه هنوز مردم جوار خانه سردار شهيد ايستادهاند، گويا اين جماعت روز جمعه نه تشنگي ميفهمند نه گشنگي، گويا قصد ندارند باور كنند، گويا قصد ندارند به خانههايشان بروند و استراحت كنند، گويا چيزي را اينجا گم كردهاند. مريم موسينژاد يكي از شهروندان كرماني در درب منزل حاج قاسم ايستاده و با چشماني اشكبار به در بسته منزل خيره شده است. ميگويد: «حاج قاسم از اقوامم نيست اما هيچ فرقي برايم ندارد، حاج قاسم افتخار ماست. حاج قاسم امنيت ما را تامين كرد. او مرد بزرگي بود و وظيفه خود دانستم كه اينجا حضور يابم.» خانمي ديگر با سه فرزندش آمده و گريهكنان به نردههاي درب منزل چسبيده است. او هم ميگويد: «حاج قاسم را همانند عضوي از خانوادهام دوست داشتم. از اقوامم نيست ولي عاشقانه دوستش داشتيم.» يك آقاي ديگر از آشنايان حاج قاسم ميگويد: توان حرف زدن درباره اين مرد بزرگ را ندارم.
گوشهاي از ديوار اين كوچه نوشته است: «شهادت هنر مردان بزرگ است». چقدر اين جمله برازنده حاج قاسممان است. شهادت هنر مردان بزرگ است.
«يدالله صيفوري» يكي ديگر از همرزمان حاج قاسم سليماني در سال ۶۰ هم در مقابل منزل ايشان بود. صيفوري ميگويد: «ايشان يك شخصيت بارز و مطرح جهاني بود كه با رفتنش نه تنها ايران بلكه كل جهان اسلام را عزادار كرد.»او ادامه ميدهد: «درست است كه ديگر كسي حاج قاسم سليماني نميشود، اما دشمنان بايد بدانند كه هيچ كاري نميتوانند بكنند زيرا ايران و ايراني همواره ايستاده است و حاج قاسمهاي زيادي در ايران وجود دارند.»
حاج قاسم سليماني در سالهاي اخير پرچمدار مبارزه با افراطيون داعش بود و تلاش گستردهاي در راه مبارزه با تروريسم داشت. سردار سليماني براي مردم ايران و خصوصا مردم شهيدپرور استان كرمان سمبل مقاومت، رشادت و صداقت است. او در تمامي سالهايي كه لباس فرماندهي را چه در لشكر ۴۱ ثارالله و چه در سپاه قدس بر تن داشت، روحيه مردمداري و مردمدوستي خويش را حتي لحظهاي به فراموشي نسپرد و با اتخاذ رويكردي فراجناحي به سرداري ملي و محبوب تبديل شد. از ويژگيهاي ديگر شهيد سليماني فراموش نكردن پيشكسوتان جهاد و شهادت و خانواده بزرگ انقلاب اسلامي در غبار روزمرّگيها و رقابتهاي سياسي بود. اين موضوع از مهمترين ويژگيهاي حاج قاسم بود كه در زمان حيات آن بزرگوار ناشناخته ماند.