• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3235 -
  • ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۴ ارديبهشت

در رونمايي آلبوم تنها گروه موسيقيايي حامي محيط زيست اعلام شد

رخشان بني‌اعتماد: فاجعه محيط زيستي در راه است

  سما بابايي/  رخشان بني‌اعتماد در جلسه‌ رونمايي آلبوم موسيقيايي «خورشيد سياه» تاكيد كرد كه اهميت مقوله‌ محيط زيست چيزي كمتر از موضوعات جدي و شناخته‌شده‌اي نيست كه خيلي‌ها درباره‌اش حرف مي‌زنند. رخشان گفت: «ما اين سال‌ها با فاجعه‌هاي زياد محيط زيستي روبه‌رو هستيم كه راه را براي زيستن ما به قدري خطرناك كرده كه تصور مي‌كنم وارد يك بحران جدي و خطرناكي در اين عرصه شده‌ايم. وضعيت ما بدتر از آن چيزي است كه فكر مي‌كنيم.»
وضعيت محيط زيست ايران، بحراني است. اين را ديگر همه مي‌دانند، همين چند روز قبل «عيسي كلانتري» مشاور معاون اول رييس‌جمهوري در امور آب در گفت‌وگويش با رسانه‌ها از بحراني گفت كه در آينده‌اي نزديك، فاجعه‌اي را منجر خواهد شد. با اين حال خيلي‌ها دل‌شان مي‌خواهد اين مساله را باور نكنند. سرسري بگيرندش يا اصلا به روي خودشان نياورند؛ در اين ميان اما بار ديگر اين هنرمندان هستند كه به نظر مي‌رسد: «فاجعه را باور كرده‌اند». گروه موسيقي «خورشيد سياه» كه خودش را تنها گروه موسيقايي حامي محيط زيست مي‌داند، در شنبه‌اي كه گذشت آلبوم موسيقايي «اشك سياه» را رونمايي كردند و «رخشان بني‌اعتماد» هم كه پيش از اين همكاري‌هايي با اين گروه داشت، از يك بحران جدي زيست‌محيطي در كشور گفت و از بي‌توجهي به آن گلايه كرد.
رخشان بني‌اعتماد گفت: «همين كه يك گروه موسيقايي مي‌آيد و بدون توجه به تمامي مسائل و شهرت‌هاي رايج از همان ابتدا كار خود را به محيط زيست معطوف مي‌كند، اهميت بسيار زيادي دارد. ‌اي كاش مسوولان نيز متوجه‌ اين ماجرا مي‌شدند و توجه بيشتر و حمايت كافي از چنين گروه‌هايي مي‌كردند. من از اينكه يك عده جوان بي‌ادعا فعاليت‌هاي هنري‌شان را با محيط زيست پيوند مي‌زنند، بسيار خوشحالم.» اينها را رخشان بني‌اعتماد گفت. او خودش هم دغدغه محيط زيستي دارد مثلا اينكه فيلمي مستند از خانمي با نام «ملاح» ساخته كه قديمي‌ترين و مسن‌ترين فعال محيط‌زيست است. از همان طريق هم با فعاليت‌هاي خورشيد سياه آشنا مي‌شود و در فيلمش از موسيقي آنان بهره مي‌گيرد. خودش مي‌گويد كه آن تجربه برايش دلنشين بوده است حتي استفاده از موسيقي آنان: «نوعي اداي احترام به گروهي بود كه با هدفي جدي و تحسين‌بر‌انگيز هنر را با دغدغه‌هاي اجتماعي پيوند مي‌دهد.»بني‌اعتماد به بحران آب در ايران اشاره كرد و اينكه بايد از خيلي سال قبل فعاليت‌هايي در اين خصوص انجام مي‌شد كه نشده است، انگار براي كسي اهميتي نداشته و اين در حالي است كه كشوري مثل امريكا وقتي با چنين بحراني روبه‌رو شد، برنامه‌هاي بسيار مدوني براي آن ترتيب دادند و به‌شدت پيگير رفع موضوعي هستند كه شكل بحراني به خود گرفته است. حالا خانم كارگردان تاكيد مي‌كند كه «در كشور ما وضعيت بدتر از آني است كه فكر مي‌كنيم و تصور مي‌كنم آن راهي را كه در كشور ديگر انجام دادند ما بايد سال‌هاي پيش انجام مي‌داديم.»
«خورشيد سياه» نخستين آلبومش را با نام «خرس سياه بلوچي» دو سال پيش منتشر كرد. از همان زمان هم تمركزش را روي مسائل زيست‌محيطي و ميراث فرهنگي گذاشت مثلا پس از آتش‌سوزي‌هاي گسترده در جنگل‌هاي شمال، قطعه‌اي با نام «هولوكاست جنگل» منتشر كرد و حالا همچنان اين فعاليت‌ها ادامه دارد، به همين خاطر است كه «محمد درويش» مديركل دفتر آموزش و مشاركت مردمي سازمان حفاظت از محيط زيست در اين مراسم گفت: «باعث خوشحالي است كه يك گروه موسيقايي به سهم خود وارد فضايي شده كه ما پيش‌تر از اينها نيازمند آن بوديم. در اين وانفسايي كه آثار موسيقايي در سخت‌ترين شرايط ممكن توليد مي‌شود، دوام آوردن كار بسيار سختي است و من خيلي اميدوارم كه سرمايه‌گذاران به كمك اين حوزه بيايند و براي ديده شدن هنرمندان كمك كنند.» او البته وعده داد كه سازمان محيط زيست هم تلاش‌هايي انجام مي‌دهد كه اين حركات ديده شوند. طبق مراسم معمول رونمايي البته خيلي‌هاي ديگر هم صحبت كردند اما «طاهر علي رمضاني»، سرپرست گروه موسيقي «خورشيد سياه»، در اين مراسم به اين مساله اشاره كرد كه دلش مي‌خواهد سطح فرهنگ مخاطب موسيقي را بالا ببرد: «گروه خورشيد از سال 90 فعاليت خود را آغاز كرد و در اين مدت تقريبا هر سال دو كنسرت را برگزار كرديم. در سال گذشته نيز آلبوم «خرس سياه بلوچي» را منتشر كرديم و امسال بعد از مشقت‌هاي فراوان آلبوم دوم خود را منتشر كرديم تا به سهم خود براي اعتلا و ارتقاي فرهنگ توجه به محيط زيست و ديگر مقولات اجتماعي تلاش‌هايي را انجام دهيم.»خورشيد سياهي‌ها هم از عدم مسووليت‌پذيري اجتماعي گفتند: «من چقد بار هميشه هي شتر ديدم نديدم! پشت گوشامو - بماند كه چطور - ديدم، نديدم، توي اين تاريك و روشن، من به اين ديدن نديدن، خو گرفتم» همان چيزي كه سال‌هاست در زمينه‌ محيط زيست با آن مواجه هستيم؛ خودمان را به نديدن زديم براي همين است كه اين گروه حالا اينچنين مورد توجه گروه‌هاي حامي محيط زيست و حيوانات از جمله «انجمن حمايت از حيوانات»، «خبرگزاري فضاي سبز (سبز پرس)»، «كانون محيط‌بان»، «ديده‌بان حقوق حيوانات» و... قرار گرفت. جهانگير رها خواننده، شاعر و نوازنده گيتار آكوستيك، طاهر علي رمضاني نوازندگي گيتار بيس، سرپرست گروه و همخوان، علي فرهمند درامز و آرش اسلامي نوازنده گيتار الكتريك از اعضاي گروه هستند. اين گروه چند روز قبل قطعه «نسخه اشتباه» را به صورت اينترنتي منتشر كرد.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون