• ۱۴۰۳ چهارشنبه ۵ دي
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
بانک ملی بیمه ملت

30 شماره آخر

  • شماره 4780 -
  • ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۲ آبان

دموكرات‌ها نگران و جمهوري‌ خواهان اميدوار به تكرار سناريوي 2016

جهان در انتظار رأي امريكايي‌ها

محمدحسين   لطف‌الهي

رقابت انتخاباتي در امريكا به آخرين روز خود رسيده و بيم و اميدهاي زيادي در كارزار هر دو كانديدا وجود دارد. دموكرات‌ها در هراس تكرار سناريو 2016 با تمام توان تلاش مي‌كنند كه در ايالت‌هاي سرنوشت‌ساز ميدان نبرد وضعيت خود را بهتر كنند و جمهوري‌خواهان خوش‌بين به تكرار تجربه 4 سال قبل اميدوارند امسال نيز آراي خاموش و كساني كه پيش از اين تصميم به رأي دادن نگرفته بودند، ترامپ را نجات دهند.

در هر ايالت وضعيت متفاوت است و بر اساس نظرسنجي‌ها جو بايدن دست بالا را در ايالت‌هاي ميدان نبرد دارد اما برخي نشانه‌ها از احتمال تكرار سناريو 2016 حكايت مي‌كنند و اين مساله نگراني دموكرات‌ها را افزايش داده است. اصلي‌ترين نشانه در آيووا ظاهر شده؛ ايالتي كه بر اساس ميانگين نظرسنجي‌هاي FiveThirtyEight تا هفته پيش اكثريت آراي آن متعلق به بايدن بود اما آخرين نظرسنجي كه از سوي موسسه دس موينس صورت گرفته، نشان مي‌دهد دونالد ترامپ با 7 درصد اختلاف در اين ايالت پيشتاز است. اين موسسه از معدود موسسه‌هايي است كه توانست در سال 2016 نتيجه نهايي رقابت در آيووا را به درستي پيش‌بيني كند.

در پنسيلوانيا وضعيت به نفع ترامپ تغييراتي داشته اما همچنان بايدن پيشتاز است. واشنگتن‌پست گزارش داده بر اساس نظرسنجي مشترك اين روزنامه و اي‌بي‌سي‌نيوز كه ميان رأي‌دهندگان احتمالي در پنسيلوانيا صورت گرفته، جو بايدن در مجموع با 51 درصد آرا از رقيب خود كه از حمايت 45 درصدي بهره مي‌برد، پيش است و مي‌تواند به پيروزي در اين ايالت اميدوار باشد. در اين ايالت يورگنسن به عنوان كانديداي مستقل مي‌تواند تا 3 درصد آرا را از آن خود كند و هر چه آراي او در روز انتخابات بيشتر باشد، جو بايدن بيشتر متضرر مي‌شود. در نظرسنجي پيشين اين موسسه، جو بايدن توانسته بود اختلاف جالب توجه 9 درصدي را با ترامپ به ثبت برساند كه حالا دچار خدشه شده و نشان مي‌دهد، دونالد ترامپ در هفته‌هاي پاياني توانسته گام‌هاي مثبتي در راستاي جذب آراي پنسيلوانيايي‌ها داشته باشد. پيروزي در پنسيلوانيا اتفاقي است كه مي‌تواند تا حد زيادي از تكرار سناريوي 2016 جلوگيري كند و از همين رو است كه دموكرات‌ها با تمام توان مي‌كوشند از اين ايالتي كه در گذشته اغلب آبي بوده و 4 سال پيش به ناگهان قرمز شده، برنده خارج شوند. ترامپ 4 سال پيش توانسته بود با اختلافي اندكي در اين ايالت به پيروزي دست يابد و 20 رأي الكترال آن را از آن خود كند.

فلوريدا هنوز رقابتي شانه به شانه را تجربه مي‌كند و احتمالا يكي از كليدي‌ترين ايالت‌ها در تعيين نتايج نهايي باشد. در فلوريدا ميانگين نظرسنجي‌ها از برتري جو بايدن حكايت دارد اما نظرسنجي اي‌بي‌سي‌نيوز نشان مي‌دهد ترامپ در اين ايالت هم رشد خوبي را تجربه كرده است. بر اساس ميانگين نظرسنجي‌هاي RealClearPolitics تا روز دوشنبه بايدن با 1.4 درصد برتري در مقابل دونالد ترامپ پيشتاز است اما نظرسنجي‌هايي نيز وجود دارند كه برتري ترامپ را در اين ايالت پيش‌بيني مي‌كنند. دو نظرسنجي اي‌بي‌سي و ترافلگار به ترتيب از برتري 2 و 3 درصدي ترامپ خبر مي‌دهند كه زنگ خطري براي دموكرات‌هاست و اگر ترامپ بتواند در فلوريدا به پيروزي دست يابد، كار ساده‌تري براي رسيدن به مجموع 270 رأي الكترال پيش رو خواهد داشت.

 

خيز اوباما و بايدن براي فتح ميشيگان

ميشيگان به رغم اهميت بسيارش فضايي كمتر رقابتي را تجربه مي‌كند. دموكرات‌ها در اين ايالت با 7.1 درصد اختلاف در ميانگين نظرسنجي‌ها پيشتازند و همچنان يكي از مهم‌ترين كارزارهاي‌شان را نيز در اين ايالت برگزار كرده‌اند. روز يكشنبه باراك اوباما، رييس‌جمهور پيشين ايالات متحده همراه با جو بايدن عازم ميشيگان شد تا يكي از مهم‌ترين اتفاقات كارزار دموكرات‌ها در اين ايالت رقم بخورد. اوباما نشان داده است در خيزش مردمي موفقيت خوبي دارد، تعداد دنبال‌كنندگان او در شبكه‌هاي مجازي بيش از ۱۲۰ ميليون نفرند و مي‌تواند زبان گويايي براي بايدن و حزب دموكرات در برابر رييس‌جمهوري فعلي و دولتش باشد كه تاكنون به دليل سياه‌ بودن رنگ پوستش، بسياري از توافق‌ها و معاهداتي كه امضاي او در زير آن بوده را باطل كرده‌اند. او ادامه داد: كانادا نخستين مورد كرونا را همزمان با امريكا شناسايي كرد. اما نرخ مرگ‌ومير ما اكنون ۲.۵ برابر بيشتر از كاناداست. اگر ما همان نرخ جان‌باختگان كانادا را مي‌داشتيم بايد تقريبا ۹۰ هزار تن به جاي ۲۳۰ هزار نفر جان مي‌دادند. اگر ما همچون كانادا عمل كرده بوديم اكنون حدود ۱۴۰ هزار نفر زنده بودند. به اين فكر كنيد. رييس‌جمهوري سابق امريكا با انتقاد از اظهارات ترامپ كه اين تعداد از مرگ‌ومير را زياد ندانسته بود به تلاش ترامپ براي رشد اقتصادي و كاهش بيكاري اشاره كرد و گفت با ناديده گرفتن همه‌گيري، بيكاري كاهش نمي‌يابد. او در واكنش به اظهارات روز گذشته ترامپ كه مدعي شده بود پزشكان براي دريافت پول بيشتر آمار كرونا را زياد مي‌كنند، اضافه كرد: او پزشكان را به سود بردن از اين بيماري همه‌گير متهم مي‌كند، گفت كه پزشكان بيش از حد اين بيماري، بيماران را مي‌كشند زيرا از اين طريق كسب درآمد خواهند كرد. اوباما تاكيد كرد: او نمي‌تواند درك كند، او نمي‌فهمد كه كسي براي نجات ديگران جان خود را بدون تلاش براي دريافت يك دلار هم به خطر مي‌اندازد. اوباما همچنين در اين ايالت تماس تلفني مستقيم با رأي‌دهندگان برقرار مي‌كرد و از آنان مي‌خواست تحت هر شرايطي از بايدن حمايت كنند.

 

ترامپ: همه خارجي‌ها مي‌خواهند

من بروم

رييس‌جمهور امريكا كه دو روز اخير را در سفر به شهرهاي مختلف ايالت پنسيلوانيا سپري كرده، كوشيد تا در سخنراني ديروز خود تلاش‌هاي اوباما و بايدن را خنثي كند. ترامپ طي سخنراني در جمع هواداران خود در پنسيلوانيا مدعي شد:«اگر بايدن در انتخابات پيروز شود، چين امريكا را تصاحب مي‌كند و ايران و اخوان‌المسلمين نيز خاورميانه را صاحب مي‌شوند.» او در ادامه ادعاهاي خود افزود:«چين مي‌خواهد من كنار بروم. ايران مي‌خواهد من كنار بروم. آلمان مي‌خواهد من كنار بروم، همه آنها مي‌خواهند من كنار بروم اما ما اكنون اينجا هستيم، نه؟» خبرنگار شبكه «صداي امريكا» به نقل از ترامپ در صفحه توييتر خود نوشت:«اگر من پيروز شوم ‌شاهد آن خواهيد بود كه بازار بورس مانند موشك اوج مي‌گيرد.» رييس‌جمهور امريكا بار ديگر با چيني خطاب كردن ويروس «كوويد-۱۹» و در حالي كه حدود ۱۰ ماه از شيوع اين بيماري مي‌گذرد، افزود: «اين همه‌گيري به سرعت ريشه‌كن خواهد شد. ما اين طاعون چيني را محو مي‌كنيم». هواداران او نيز در تگزاس مانع برپايي كارزار دموكرات‌ها شدند و راه اتوبوس حامل جو بايدن به اين ايالت را سد كردند. ترامپ در تگزاس وضعيت بدي ندارد و به رغم نزديك شدن رقابت‌ها در اين ايالت هميشه قرمز، كارشناسان پيش‌بيني مي‌كنند در 2020 نيز تگزاس در اردوگاه جمهوري‌خواهان باقي بماند.

 

پيش‌بيني ‌ناپذير

همه آمارها و نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد كه نتيجه نهايي رقابت‌ها به هيچ ‌وجه قابل پيش‌بيني نيست و هر گونه تغييري در مولفه‌هايي نظير ميزان مشاركت، چرخش آراي مردد و چالش‌هاي قانوني انتخابات در ايالت‌ها مي‌تواند نتيجه نهايي را دستخوش تغيير كند.


ابتلاي  ۳۰  هزار نفر  به كرونا  در كارزار  انتخاباتي  ترامپ

نتايج مطالعات جديد دانشگاه استنفورد حاكي از آن است كه حداقل در ۱۸ كارزار انتخاباتي ترامپ ۳۰ هزار نفر به ويروس كرونا مبتلا شده‌اند. طبق گزارش دانشگاه استنفورد، شيوع كرونا در كارزارهاي انتخاباتي ترامپ و ابتلاي شركت‌كنندگان در اين مراسم‌ها احتمالا منجر به مرگ بيش از ۷۰۰ نفر به علت بيماري كوويد ۱۹ شده است. مطالعه ابتلاي افراد در كارزارهاي انتخاباتي ترامپ توسط داگلاس برنهيم، استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد و 3 دانشجوي سطح دكترا صورت گرفته كه نتايج مطالعه آنان با بررسي كارزارهاي انتخاباتي ترامپ در تاريخ ۲۰ ژوئن تا ۳۰ سپتامبر بوده است. براساس مطالعه دانشگاه استنفورد، افرادي كه در كارزارهاي انتخاباتي ترامپ شركت كرده‌اند، بهاي سنگيني از نظر بيماري و مرگ پرداخت كرده‌اند. كارزار انتخاباتي ترامپ بعد از انتشار اين گزارش به آمار و ارقام ارايه شده در مطالعه استنفورد هيچ اشاره‌اي نكرد اما در نهايت اعتراف كرد كه استاندارد‌هاي بهداشتي از جمله استفاده از ماسك‌هاي بهداشتي و حفظ فاصله اجتماعي كمتر در كارزارهاي انتخاباتي ترامپ رعايت شده‌اند.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون