• ۱۴۰۳ شنبه ۲۹ ارديبهشت
روزنامه در یک نگاه
امکانات
روزنامه در یک نگاه دریافت همه صفحات
تبلیغات
صفحه ویژه

30 شماره آخر

  • شماره 3254 -
  • ۱۳۹۴ چهارشنبه ۶ خرداد

ابقاي لاريجاني؛ بقاي باهنر

ادامه از صفحه اول
همين به‌هم‌ريختگي رقيب هم قدري تلخي نافرجام ماندن عهد دوشنبه شب آنها را گرفت. ضمن اينكه درصد راي رهروان، علي‌الخصوص براي سه جايگاه رياست و نايب رييسي اول و دوم، نه‌تنها در قياس با سال قبل كه حتي در قياس با تمام سه سال مجلس نهم افزايش پيدا كرد. دو نايب رييس مجلس ديروز بيشترين درصد را نسبت به سه سال گذشته كسب كردند و علي لاريجاني هم تنها هشت راي با ركورد سال 92 خود فاصله داشت. اين اصلا با وضعيت سياسي سال قبل آنها مشابهتي ندارد، جايي كه باهنر به مدد كناره‌گيري غلامرضا تاجگردون در انتخابات داخلي فراكسيون و بعد از آن با راي تقريبا ناپلئوني در صحن علني توانسته بود جايگاهش را حفظ كند. امروز آنها اما تقريبا بدون هيچ مشكلي كرسي نيابت دوم را دوباره به او پيشكش كردند.
پيشنهادهايي كه ناديده گرفته شد
فراكسيون اصولگرايان هم اما توانست همان سه كرسي قبلي‌اش را در هيات رييسه حفظ كند. انتخابات ديروز اما هيچ افقي از اميدواري پيش روي اين طيف از مجلسي‌ها نمي‌گذارد. هيچ‌كدام از سه پيشنهاد رييس فراكسيون اقليت توسط اعضا اجرا نشد. پيشنهاد «ائتلاف با رهروان» و پس از آن «حفظ تركيب موجود هيات رييسه» در همان مراحل ابتدايي رايزني‌هاي داخل فراكسيون اصولگرايان رد شد. پيشنهاد سوم تنها راهكاري بود كه مي‌توانست باقي بماند؛ دادن ليست مجزا براي انتخابات در صحن علني. پيشنهادي كه روي آن توافق شده بود اما نزديكان جبهه پايداري در صحن علني آن را نافرجام گذاشتند. طبق توافقي كه در فراكسيون اصولگرايان صورت گرفته بود، قرار بود كه اين مجموعه در انتخابات هيات رييسه نامزدي براي رقابت با علي لاريجاني و محمد حسن ابوترابي‌فرد معرفي نكند و در عوض الياس نادران وارد رقابت با محمدرضا باهنر شود. كار انتخابات كه در صحن علني كليد خورد اما روح‌الله حسينيان براي رياست مجلس اعلام نامزدي كرد، نامزدي كه خودش و همه نمايندگان ديگر مي‌دانستند براي شكست دادن لاريجاني راه به جايي نخواهد برد. او اما براي شكست دادن لاريجاني نيامده بود؛ حسينيان بعد از اعلام نامزدي در انتخابات ديروز به برخي از نمايندگان درباره دليل اقدامش گفته بود كه براي نشان دادن مخالفتش با پيشنهادهاي حدادعادل در راستاي ائتلاف با اصولگرايان معتدل نامزد رياست مجلس شده است. او در حقيقت 36 رايي كه به سبد ريخته شد را براي دادن علامت به حدادعادل مي‌خواست نه گرفتن جايگاه لاريجاني. 22 راي سفيد انتخابات رييس مجلس هم به همين منوال مي‌تواند اعلام مخالفتي باشد با تاكتيك ماندن لاريجاني و حفظ وضع موجود، بدون آنكه به حسينيان هم امتيازي داده شده باشد. بدين ترتيب نامزدي روح‌الله حسينيان پرمعناترين تحول ديروز مجلس بود. ورود حسينيان به صحنه رقابت و عقب‌نشيني الياس نادران از نامزدي براي نيابت مجلس چيزي جز ايجاد يك خط شكاف جدي در بين طيف‌هاي منتقد دولت را نشان نمي‌دهد.
گام‌هاي محكم رهروان، لرزه بر قدم‌هاي اقليت
با چنين وضعيتي انتخابات ديروز نويد صف‌آرايي‌هايي جديدي براي 7 اسفند دارد. فضاي مجلس با آن روزي كه پيوند باهنر و همفكرانش با اقليت منجر به بركناري رضا فرجي‌دانا شد، تفاوت كرده است. رهرواني‌هاي ضرب خورده از شكاف 12 ماه اخير، هرچند نتوانستند فتح جديدي براي هيات رييسه سال چهارم داشته باشند اما حداقل همان مسير قبلي را با گام‌هايي محكم‌تر برداشتند. آن هم در حالي كه لرزه در قدم‌هاي طيف اقليت به بالاترين ميزان خود رسيده بود.

ارسال دیدگاه شما

ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
عنوان صفحه‌ها
کارتون
کارتون